Rýchle 5-minútové šišky – nebudeš sa ich vedieť dojesť!

Rýchle 5-minútové šišky – nebudeš sa ich vedieť dojesť!

Nemáte čas na zdĺhavé vypekanie, no chuť na sladké vás neobchádza? Na to, aby sme ulahodili našim chuťovým bunkám nie je potrebné stráviť v kuchyni hodiny. Čo tak siahnuť po šiškách – overenej klasike, tentoraz však v menšej a rýchlejšej verzii.

Šišky patria k tým dezertom, ktoré pekávali ešte naše staré mamy, zatiaľ čo my sme u nich trávili bezstarostné leto. Dnu nás museli často priam zaháňať, no v niektorých prípadoch ani nebolo treba. Vôňa lahodných, práve upečených šišiek vedela prilákať nielen vnukov a vnučky, ale aj deti od susedov. Ešte teraz ich chuť cítia mnohí na jazyku.

My vám prinášame rovnako chutnú, avšak rýchlejšiu verziu. Tieto mini šišky pripravíte do piatich minút, takže už onedlho si ich môžete vychutnať pri čerstvej káve a dobrej knihe.

Recepty na šišky - prečo sú také obľúbené?

Recepty na fašiangové šišky sú obľúbené z rôznych dôvodov. Tu je niekoľko z nich:

  • Chutné a šťavnaté: Klasické šišky sú známe svojou sladkou a vynikajúcou chuťou. Keď sú čerstvo upečené, môžu byť mäkké a vo vnútri nadýchané. Ich príjemná chuť a textúra ich robia obľúbeným dezertom u veľa ľudí.
  • Variabilita chuti: Recepty na domáce šišky majú mnoho variantov. Môžu byť prichystané s rôznymi ingredienciami, ako je napríklad puding, džem, krém alebo čokoláda. Vďaka tejto variabilite si každý môže prispôsobiť sladké šišky podľa svojich vlastných preferencií. Veľmi obľúbené sú napríklad aj tvarohové šišky, ako aj tradičné tvarohové fánky.
  • Jednoduchá príprava: Príprava šišiek nie je časovo náročná. Šišky vysmážame rýchlo a toto jedlo je hotové za pomerne krátky čas.

Tieto sú len niektoré dôvody, prečo sú recepty na šišky obľúbené. Ľudia ocenia ich vynikajúcu chuť, jednoduchú prípravu a možnosť ich prispôsobiť podľa vlastných preferencií.

Prečo sú šišky tradičnou súčasťou fašiangového obdobia?

Fašiangové šišky sú tradičným jedlom v mnohých slovenských rodinách. Vychádza to z tradície a z našej minulosti. Fašiangy sú obdobie od Troch kráľov až do polnoci pred Popolcovou stredou. Potom nasleduje 40 dňový pôst (zavedený až koncom 4. storočia kresťanskou cirkvou) až do Veľkého piatku. Je to prechodné obdobie medzi zimou a jarou.

Neprehliadnite: Recept na pečené fašiangové fánky

chutné šišky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Ingrediencie na 5-minútové šišky

Čo si treba pripraviť na 5 minútové šišky?

  • 1 jemný tvaroh
  • 1 vajce
  • 1 hrnček hladkej múky
  • ½ hrnčeka práškového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Prečítajte si aj: Recepty - 8 sladučkých valentínskych maškŕt pre milovaných

nadýchané šišky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Rýchle šišky recept - ako na to?

  • Všetky ingrediencie spolu poriadne premiešame.
  • Cesto veľkosti škrupiny vlašského orecha naberáme na polievkovú lyžicu a ihneď vyprážame vo vriacom oleji.
  • Šišky svoj objem zdvojnásobia.
  • Necháme ich upiecť dozlatista.
  • Na záver ich posypeme jemným práškovým cukrom, podľa chuti pridáme obľúbený džem a ešte čerstvé podávame.

Odporúčame: Vláčne muffiny z tekvice Hokkaido: Voňavé a navyše zdravé!

- Rýchle 5-minútové šišky
1 z 9
Rýchle 5-minútové šišky – nebudeš sa ich vedieť dojesť! - KAMzaKRASOU.sk
Rýchle 5-minútové šišky – nebudeš sa ich vedieť dojesť! - KAMzaKRASOU.sk
Rýchle 5-minútové šišky – nebudeš sa ich vedieť dojesť! - KAMzaKRASOU.sk
Rýchle 5-minútové šišky – nebudeš sa ich vedieť dojesť! - KAMzaKRASOU.sk
Rýchle 5-minútové šišky – nebudeš sa ich vedieť dojesť! - KAMzaKRASOU.sk
Rýchle 5-minútové šišky – nebudeš sa ich vedieť dojesť! - KAMzaKRASOU.sk
Rýchle 5-minútové šišky – nebudeš sa ich vedieť dojesť! - KAMzaKRASOU.sk
Rýchle 5-minútové šišky – nebudeš sa ich vedieť dojesť! - KAMzaKRASOU.sk
Rýchle 5-minútové šišky – nebudeš sa ich vedieť dojesť! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Zdroj úvodnej foto: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Simona Paľovčíková

Aktualizované na 11.02.2024


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

16 komentárov

Darina Božiková 04.02.21 13:59

DB
karma
114.00

vyzerajú výborne. vyskúšam.

  • 2
Odpovedať

Mária Maxianová 04.02.21 17:43

MM
karma
100.00

skúšala som podobný recept, ale klasickým sa nevyrovnajú

  • 2
Odpovedať

Jana Komadová 04.02.21 22:19

JK
karma
100.00

Tak tieto som ešte nerobila

  • 1
Odpovedať

Jana Čipková 05.02.21 22:26

karma
106.00

Super recept, vyskúšam.

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 06.02.21 15:08

karma
107.00

Mňam

  • 1
Odpovedať

Kristína Sekeráková 07.02.21 05:53

KS
karma
133.00

Zaujímavé, určite vyskúšam :-)

  • 1
Odpovedať

Juraj Podmanický 08.02.21 19:36

JP
karma
109.00

Zaujímavé, lebo plnené tvarohom som už skúsil, ale šišky z tvarohového cesta ešte nie. Musím niekedy skúsiť.

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 15.02.21 15:30

karma
-1.00

Určite vyskúšajte...ten tvaroh dodá tomu cestu lahodnú chuť. :-)

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 08.02.21 23:12

karma
109.00

Robievam podobné z tvarohového cesta,ale tam ide len žĺtok a z bielka+džemu sa vyšľahá sneh a dá sa kopček na šišku. Ale aj tieto si zapíšem a vyskúšam.

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 15.02.21 15:31

karma
-1.00

Dúfam, že sa vám vydaria. :-)

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 12.02.21 11:22

MK
karma
100.00

Zaujímavý recept:)))

  • 1
Odpovedať

Ľubica Križanová 12.02.21 17:36

ĽK
karma
106.00

Milujem šišky a keď sa dajú urobiť aj za 5 minút, tak ešte lepšie :)

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 13.02.21 10:00

MC
karma
109.00

Robím podobné sú naozaj výborné.

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 26.02.21 11:44

KK
karma
109.00

robievam podobné, ale vyskúšam aj tieto, vyzerajú dobre

  • 0
Odpovedať

Dominika Molnárová 05.04.21 14:42

DM
karma
-1.00

Sú úúúžasné!

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 21.01.23 19:17

karma
-1.00

No neviem klasika je naj ..no vyskúšať môžem

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní