Nemáte čas na zdĺhavé vypekanie, no chuť na sladké vás neobchádza? Na to, aby sme ulahodili našim chuťovým bunkám nie je potrebné stráviť v kuchyni hodiny. Čo tak siahnuť po šiškách – overenej klasike, tentoraz však v menšej a rýchlejšej verzii.
Šišky patria k tým dezertom, ktoré pekávali ešte naše staré mamy, zatiaľ čo my sme u nich trávili bezstarostné leto. Dnu nás museli často priam zaháňať, no v niektorých prípadoch ani nebolo treba. Vôňa lahodných, práve upečených šišiek vedela prilákať nielen vnukov a vnučky, ale aj deti od susedov. Ešte teraz ich chuť cítia mnohí na jazyku.
My vám prinášame rovnako chutnú, avšak rýchlejšiu verziu. Tieto mini šišky pripravíte do piatich minút, takže už onedlho si ich môžete vychutnať pri čerstvej káve a dobrej knihe.
Vyskúšaj tiež: Máš chuť maškrtiť? Zachráni ťa recept na domáce donuty z kefíru!
Na 5-minútové šišky budete potrebovať
- 1 jemný tvaroh
- 1 vajce
- 1 hrnček hladkej múky
- ½ hrnčeka práškového cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Bude ťa zaujímať
Postup
Všetky ingrediencie spolu poriadne premiešame. Cesto veľkosti škrupiny vlašského orecha naberáme na polievkovú lyžicu a ihneď vyprážame vo vriacom oleji. Šišky svoj objem zdvojnásobia. Necháme ich upiecť dozlatista. Na záver ich posypeme jemným práškovým cukrom, podľa chuti pridáme obľúbený džem a ešte čerstvé podávame.
Odporúčame: Vláčne muffiny z tekvice Hokkaido: Voňavé a navyše zdravé!