4 recepty z póru, ktoré musíte vyskúšať: Týmto pochúťkam neodoláte!

    • Zdieľaj:
- Recepty z póru
3 z 3

3. Slaný pórový koláč s bryndzou

Potrebujeme: 180 g hladkej múky, 1/2 ČL soli, 90 g masla, trochu studenej vody, 120 g oravskej slaniny, 1 väčší pór, 100 g bryndze, 4 vajcia, 1 ks smotany na šľahanie, 1 PL olivového oleja, podľa potreby soľ a korenie

Postup: Ako prvé si pripravíme cesto. Múku zmiešame so soľou a na kocky nakrájaným maslom a vytvoríme mrveničku. Po lyžičkách pridáme trochu vody a vymiesime celistvé cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chlade odpočívať aspoň pol hodinu. Cesto následne rozvaľkáme do tvaru kruhu a vystelieme ním kruhovú formu na pečenie aj po bokoch. Cesto poprepichujeme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme fazuľou (alebo guľôčkami na pečenie) a dáme piecť do rúry na 12 minút pri teplote 200 °C. Medzitým si na panvici opečieme na oleji slaninku a na kolieska nakrájaný pór. Zmes navrstvíme na upečený korpus. V miske vymiešame smotanu, vajcia a bryndzu, podľa potreby osolíme a okoreníme. Túto plnku rovnako navrstvíme na koláč a dáme ho piecť pri teplote 180 °C na si 30 minút. Po miernom ochladnutí môžeme podávať. 

Zdroj: Shutterstock®

3 z 3