Lahodná zmrzlina semifreddo z mascarpone

Lahodná zmrzlina semifreddo z mascarpone

Hovorí vám niečo pojem semifreddo? Možno nie a možno áno. Ide o taliansky mrazený dezert, ktorý môžeme prirovnať k našej zmrzline. Dokonalo našľahaný mrazený dezert, ktorý poteší chuťové poháriky všetkých maškrtníkov.

Výhodou je, že si ho môžete pripraviť podľa seba a svojich požiadaviek. Nebojte sa doň pridať ovocie, oriešky, čokoládu či dokonca orieškovú nátierku alebo karamel, či jeho slanú verziu.

Keďže sa blíži letné obdobie, ktoré je sprevádzané nanukmi a zmrzlinami, tak si poďte spolu s nami pripraviť tento lahodný dezert. Teda, ani nie tak dezert ako našľahanú zmrzlinu, ktorá príjemne schladí a možno aj osvieži.

Vyskúšaj aj: Reďkovkový šalát 3-krát inak: Zvolíš zemiakovú verziu alebo tú s klíčkami?

talianske semifreddo

Zdroj: Shutterstock®

Na semifreddo z mascarpone potrebujeme:

  • 300 g mascarpone
  • 200 g cream cheese (nátierkový syr neochutený)
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 plechovku kondenzovaného mlieka
  • maslo na vymazanie formy
  • ovocie, oriešky, mätu na dozdobenie

Mascarpone si vymiešame spolu s nátierkou a smotanou na šľahanie do polotuhá. Postupne prilejeme kondenzované mlieko a krátko vyšľaháme.

Pripravíme si formu (napr. na srnčí chrbát) vymažeme ju maslom a naplníme pripraveným krémom. Vrch uhladíme a dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 8 hodín.

Nemusíte sa báť experimentovať a vrstviť. Ak máte radi jahodovú zmrzlinu, môžete si pripraviť jahodovú omáčku. Do hrnca dajte jahody, pridajte med a rozvarte. Následne rozmixujte, nechajte vychladnúť a omáčku do formy navrstvíte spolu s pripraveným krémom. Ak máte radi iné ovocie, tak môžete pokojne voliť iné.

Do zmrzliny môžete pridať aj vrstvu roztopenej čokolády (predtým však dajte jednu vrstvu zmrzliny na chvíľu zamraziť,  aby bolo vrstvenie viditeľné po naporciovaní). Milovníci orechov môžu do zmesi pridať podrvené orechy.

Pred podávaním semifreddo vyberieme z mrazničky a necháme aspoň hodinu odležať v chladničke, aby sa mierne roztopilo a bolo možné ho vyklopiť z formy. Pomocou noža namočeného v horúcej vode zmrzlinu narežeme a podávame. Podávame dozdobené ovocím, lístkami čerstvej mäty a pod. – voľba je na vás. Prajme príjemné maškrtenie.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Katarína Konečná 24.05.22 09:22

KK
karma
109.00

určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 24.05.22 12:59

MC
karma
109.00

vyzerá dobré

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní