RECEPT na jesenný cheesecake: V hlavnej úlohe tekvica či batat!

    • Zdieľaj:
- TOP recepty na jesenné cheesecaky
1 z 3

Tekvicový cheesecake

Nič nehovorí jeseň tak ako tekvica. Práve na jeseň ich je prebytok, a tak z nich pripravujeme polievky, omáčky či iné pochúťky. Jednou z nich môže byť aj sladký cheesecake podľa Inside BruCrew Life.

Ingrediencie na cesto:

  • 250 g ľubovoľných sušienok (výborné sú zázvorové)
  • 6 lyžíc roztopeného masla
  • 30 g cukru (voliteľné, ak sú sušienky sladké, netreba)

Ingrediencie na náplň:

  • 250 g mascarpone alebo krémového syra
  • 125 g trstinového cukru
  • 60 g kryštálového cukru
  • 60 ml šľahačkovej smotany
  • 400 g tekvicového pyré
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 35 g hladkej múky
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 1 lyžica mletého muškátového oriešku
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1/2 lyžičky pomletých klinčekov
  • 3 veľké vajcia

Postup prípravy:

  1. Rúru si predhrejeme na 165 stupňov, na jej spodok dáme hlbší plech, ktorý naplníme aspoň z polovice vodou. Kruhovú tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie.
  2. Sušienky si rozdrvíme v mikroténovom vrecúšku pomocou valčeka a dôkladne ich obalíme rozpusteným maslom, prípadne s cukrom. Zmes vtlačíme do kruhovej formy.
  3. Dôkladne si zmiešame mascarpone s oboma druhmi cukru, pridáme tekvicové pyré, múku, vanilku a všetky koreniny. Vymiešame.
  4. Začneme s pridávaním vajec po jednom. Každé zapracujeme zvlášť. Hotové cesto vylejeme na sušienkový základ do formy a dáme do rúry na 90 minút. Forma musí byť umiestnená nad plechom s vodou.
  5. Po upečení necháme cheesecake 5 minút postáť a nožom ho po obvode uvoľníme z formy. Necháme ho chladnúť hodinu a potom ho premiestnime do chladničky na niekoľko hodín.
  6. Cheesecake odstránime z formy a ozdobíme šľahačkou a sušienkami.
1 z 3