Hľadáš recept na zdravé predjedlo? My ti prinášame rovno tri!

    • Zdieľaj:
- RECEPTY NA ZDRAVÉ PREDJEDLÁ
3 z 3

ŠPARGĽA V KABÁTIKU

Aj v tomto recepte podľa Fox and Briar svoju úlohu zohráva proscuitto, bude však v kombinácii so špargľou.

Ingrediencie:

  • 1 zväzok zelenej špargle
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 2 lístkové cestá
  • 250 g postrúhaného syra Gruyére
  • 12 plátkov proscuitta
  • 1 vyšľahané vajíčko

Postup prípravy:

  1. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov Celzia.
  2. Rozprestrieme si lístkové cesto a každé narežeme na 6 štvorcov.
  3. Zo špargle si odstránime drevnaté konce a zmiešame ju s olivovým olejom, soľou a korením. 
  4. Začnime s plnením lístkových štvorcov. Na každý dáme plátok proscuitta, na to 3 až 4 špargle, nasleduje lyžica nastrúhaného syra.
  5. Kapsičky uzatvoríme podľa obrázka, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a dáme ich piecť na plech vystlaný papierom na pečenie do rozohriatej rúry asi na 15 minút, kým cesto nezhnedne. Podávame teplé.
3 z 3