ŠPARGĽA V KABÁTIKU
Aj v tomto recepte podľa Fox and Briar svoju úlohu zohráva proscuitto, bude však v kombinácii so špargľou.
Ingrediencie:
- 1 zväzok zelenej špargle
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a korenie na dochutenie
- 2 lístkové cestá
- 250 g postrúhaného syra Gruyére
- 12 plátkov proscuitta
- 1 vyšľahané vajíčko
Postup prípravy:
- Rúru si predhrejeme na 220 stupňov Celzia.
- Rozprestrieme si lístkové cesto a každé narežeme na 6 štvorcov.
- Zo špargle si odstránime drevnaté konce a zmiešame ju s olivovým olejom, soľou a korením.
- Začnime s plnením lístkových štvorcov. Na každý dáme plátok proscuitta, na to 3 až 4 špargle, nasleduje lyžica nastrúhaného syra.
- Kapsičky uzatvoríme podľa obrázka, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a dáme ich piecť na plech vystlaný papierom na pečenie do rozohriatej rúry asi na 15 minút, kým cesto nezhnedne. Podávame teplé.