Polievky už strácajú svoju popularitu. Čoraz častejšie sa mi stáva, že navštevujem domácnosti, kde svoj obed začnú aj skončia iba hlavným jedlom. Čo je škoda, pretože polievka má za úlohu pripraviť žalúdok na ďalší vchod.
Táto polievka však hlavný chod zatieni a nahradí. Je hustá, zasýti a má lahodnú chuť. Ingrediencie môžete dopĺňať a meniť podľa vašej potreby (ja som si tiež recept trošku pozmenila).
Ingrediencie:
- 200 g šampiňónov (môžu byť aj iné huby)
- dva zemiaky
- smotana (môže byť aj sójové alebo obyčajné mlieko)
- jedna mrkva
- 70 g až 100 g taveného syra (nie veľmi zdravá ingrediencia, no polievke pridá úžasnú chuť)
- cibuľa
- kôpor alebo bylinky podľa chuti
- soľ
- čierne korenie
- olej
Bude ťa zaujímať:Toto ťa dostane! Listy z viniča ako účinný prírodný liek
Bude ťa zaujímať
Postup:
Dáme zovrieť dva litre vody a pridáme zemiaky nakrájané na kocky (varíme desať minút). Pokrájame cibuľu, očistíme mrkvu a nastrúhame ju na strúhadle. Nakrájame šampiňóny (alebo iné huby).
Na panvici opražíme cibuľu, mrkvu a šampiňóny (cca štyri minúty) a túto zmes dáme do polievky a varíme desať minút. Tavený syr pokrájame (alebo na strúhadle nastrúhame) a s mliekom pridáme do polievky. Tavený syr sa musí rozpustiť. Pridáme soľ a čierne korenie, necháme prevariť a pridáme kôpor, alebo inú bylinku podľa vašej chuti.
Pozri aj: Horoskopy na november: Vieš, ktoré znamenie stretne osudovú lásku?
Prajeme dobrú chuť!
- Anketa
PATRÍ SMOTANOVO-HUBOVÁ POLIEVKA MEDZI TVOJE OBĽÚBENÉ?
Odpovedalo 92 ľudí