Ako upiecť tekvicu 3x inak, aby z nej bola jesenná delikatesa?

    • Zdieľaj:
1 z 3

Tekvica so škoricou a jogurtovou omáčkou

Na tento recept podľa Drizzle & Dip budeme potrebovať:

  • 1,5 kg tekvice
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 100 ml olivového oleja

Na koriandrovú omáčku:

  • 50 g čerstvého koriandra
  • 20 g opražených tekvicových semienok
  • 1 rozpučený strúčik cesnaku

Na jogurtovú omáčku:

  • 1 grécky jogurt
  • 2 lyžičky – 2 lyžice čili omáčky (množstvo podľa vlastnej chuti)

Postup prípravy:

  1. Rúru si predohrejeme na 220 stupňov a tekvicu zbavíme semienok a pokrájame na stredne hrubé mesiačiky.
  2. Vo veľkej mise si zmiešame polovicu oleja, tekvicové kúsky a škoricu. Poriadne premiešame. Kúsky tekvice dáme na plech s papierom na pečenie, ešte trocha pokvapkáme olejom a osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre 40 – 60 minút, a to podľa veľkosti tekvíc. 
  3. Do mixéra si dáme cesnakový strúčik, koriander, trocha soli a 4 lyžice olivového oleja. Rozmixujeme na koriandrovú omáčku.
  4. Jogurtovú omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu a čili omáčky.
  5. Po dopečení tekvice si pripravíme tekvicové semienka. Rúru stiahneme na 180 stupňov a semienka dáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme asi 8 minút dozlatista.
  6. Tekvicu podávame jemne poliatu oboma omáčkami a posypanú semienkami. Môžete podávať aj mierne vychladnuté na mixe šalátových listov.
1 z 3