Tekvica so škoricou a jogurtovou omáčkou
Na tento recept podľa Drizzle & Dip budeme potrebovať:
- 1,5 kg tekvice
- 2 lyžičky mletej škorice
- 100 ml olivového oleja
Na koriandrovú omáčku:
- 50 g čerstvého koriandra
- 20 g opražených tekvicových semienok
- 1 rozpučený strúčik cesnaku
Na jogurtovú omáčku:
- 1 grécky jogurt
- 2 lyžičky – 2 lyžice čili omáčky (množstvo podľa vlastnej chuti)
Postup prípravy:
- Rúru si predohrejeme na 220 stupňov a tekvicu zbavíme semienok a pokrájame na stredne hrubé mesiačiky.
- Vo veľkej mise si zmiešame polovicu oleja, tekvicové kúsky a škoricu. Poriadne premiešame. Kúsky tekvice dáme na plech s papierom na pečenie, ešte trocha pokvapkáme olejom a osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre 40 – 60 minút, a to podľa veľkosti tekvíc.
- Do mixéra si dáme cesnakový strúčik, koriander, trocha soli a 4 lyžice olivového oleja. Rozmixujeme na koriandrovú omáčku.
- Jogurtovú omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu a čili omáčky.
- Po dopečení tekvice si pripravíme tekvicové semienka. Rúru stiahneme na 180 stupňov a semienka dáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme asi 8 minút dozlatista.
- Tekvicu podávame jemne poliatu oboma omáčkami a posypanú semienkami. Môžete podávať aj mierne vychladnuté na mixe šalátových listov.