Je len nízke percento ľudí, ktorí sa stíhajú naraňajkovať doma. Len nízke percento ľudí si totižto budík nastaví o pol hodiny skôr, a to len preto, aby si stihli pripraviť raňajky a vychutnať si ich v pohodlí domova. Ostatní väčšinou schmatnú nejaký ten croissant alebo rožok a „pochutnávajú“ si na ňom pri ceste do práce. Vedci však varujú, pretože raňajky sú základom dňa. To, ako sa naraňajkujete, sa dokáže veľmi ľahko odraziť na vašej výkonnosti a pracovnom výkone. Každé raňajky by mali byť bohaté na vlákninu, sacharidy, bielkoviny a tuky – teda mali by byť nutrične vyvážené a mali by poskytovať telu dostatok výživy na to, aby dokázalo zvládnuť celé dopoludnie.
Raňajky nemusia zákonite pozostávať z pečiva a šunky či suchej salámy. Raňajky môžu byť pestré, chutné a hlavne jednoduché na prípravu!
3 recepty na hrnčekové raňajky
Aj keď ide o hrnčekový recept, v tomto prípade nebudete merať ingrediencie na hrnčeky, ako je to pri príprave zákuskov. V tomto prípade hrnček zohráva dôležitú úlohu, pretože v ňom samotnom budete raňajky pripravovať. Stačí vám teda hrnček, ktorý môžete vložiť do mikrovlnky, v ktorej si v priebehu dvoch minút pripravíte veľmi chutné raňajky.
Čo vyskúšate ako prvé? Bude to chutný francúzsky toast s javorovým sirupom alebo jednoduchá praženica s avokádom a jarnou cibuľkou či ovsená kaša s ovocím?