Deti v znamení Blížencov – týchto 5 vlastností neprehliadnite

Deti v znamení Blížencov – týchto 5 vlastností neprehliadnite
  • 20.05.2017
  • Silvia Karasová

Malí Blíženci majú sklony podobať sa viac Býkom, alebo Rakom - podľa toho, ku ktorému znameniu majú čo sa dátumu ich narodenia týka bližšie. ak sú niekde uprostred - sú to typickí Blíženci - teda povahy, ktoré ťažko charakterizovať. Často menia nálady, úsmevy, postoje, názory, no náklonnosť k milujúcej rodine ostáva tá istá. Tak ako každé dieťa, aj malý Blíženec potrebuje cítiť harmóniu a bezpečie, no ešte viac si potrpí na určitej voľnosti. Už od útleho veku túži potom, aby sa k nemu dospelí správali ako k dospelému. Rád trávi voľné chvíle v ich spoločnosti a ešte radšej ich napríklad kopíruje. Keď máte malého Blíženca vo svojej rodine, pozrite sa na 5 jeho vlastností, ktoré by ste určite nemali prehliadnuť.

Odporúčame prečítať: Muž v znamení Blíženca – 5 vlastností, ktoré na ňom ženy milujú
 

Malí cestovatelia túžia spoznávať svet vôkol seba

Spozorujete to už v ich útlom veku, kedy sú viac zvedaví než ich rovesníci. Nič im nenaháňa hrôzu a všetko je zábava. Keď sa naučia chodiť, rozprávať, ich sebavedomie a túžba spoznať a vidieť VŠETKO, ešte viac vzrastie. Darmo mu budete hovoriť, že sa smie hrať len na ihrisku pred domom. Malý Blíženec sa v nestráženej chvíli rád zatúla. Ak mu chcete pomôcť naučte ho základné frázy, ale i úkony, ako sa správať v situácii, ak by nevedel trafiť domov. Tiež sa snažte tieto jeho cestovateľské chúťky uspokojiť aj tak, že ho budete pravidelne brávať na rôzne výlety a ukazovať mu miesta, ktoré môže pod vaším dohľadom spokojne objavovať.

Deti v znamení Blížencov – týchto 5 vlastností neprehliadnite

Zdroj: Shutterstock®

Jedna kreatívna sada mu bude málo

Blíženec sa rád hrá a ešte radšej tvorí. Jeho voľný program sa mu snažte zaplniť preto rôznorodými kreatívnymi činnosťami. Ak samé na to nemáte dostatok materiálu, alebo ani fantáziu, vezmite ho do niektorej z dielničiek, či workshopov, na ktorých sa deti učia vyrábať všetko možné i nemožné. Alebo, keď zistíte, že vás výroba vlastných vynálezov vlastne baví tiež, vytvorte si takúto kreatívnu dielničku doma. Zaručene zistíte, že lepidlo na záclone, či machuľa na stene vás už tak nevytáčajú, ako kedysi...

Odporúčame prečítať: V čom sú ženy v znamení Blížencov najlepšie?

Doslova a do písmenka sršia energiou. Naučte ho s ňou narábať.

Možno pokojne povedať, že malý Blíženec je miestami ako Perpetuum mobile. Nechce spať, len sa hrať, loziť, rozprávať, maľovať, cestovať a smiať sa. Blíženec je tiež mimoriadne spoločenské dieťa, ktoré bude od svojich pokrokových rodičov doslova očakávať, aby ho z času na čas zobrali von medzi ľudí, pokojne posedí (či skôr nabehá sa) aj do hlbokej noci. Niekedy má však problém s toľkou energiou poradiť si, až môžete nadobudnúť pocit, že vám vaše "pojašené" dieťa z ničoho nič vybuchne od toľkého prívalu pocitov . Aj preto by ste mali porozmýšľať, ktoré aktivity by preň boli najideálnejšie. Hviezdy navrhujú okrem spomínanej kreatívnej činnosti aj šport.

Deti v znamení Blížencov – týchto 5 vlastností neprehliadnite

Zdroj: Shutterstock®

Pozor, aby nezaspali na vavrínoch

To, že je malý Blíženec chytré dieťa, inteligentné a šikovné, bude zrejmé hneď na prvý pohľad každému. Podobne si ho hneď zaškatuľkujú aj rodičia, aj učitelia, i susedia... A tak mu sebavedomie postupne začne narastať. Dajte preto pozor, aby mu neprerástlo cez hlavu a tiež aby nezaspal na vavrínoch.

Odporúčame prečítať: Životné číslo 9 prináša mystiku aj múdrosť

V jednom dieťati nájdete viacero pováh

Vaše dieťatko má tak trošku iný svet, ako ostatné znamenia. O Blížencoch sa všade veľa hovorí, že pôsobia rozdvojené, že v jednej bytosti prebývajú dve. Prejaviť sa to môže aj u malého Blíženca, no nebojte sa, nejde o žiadne ochorenie. Je to len myšlienková rozdvojenosť, pri ktorej si vaše dieťatko napríklad vytvorí viacero svetov. Snažte sa spoznať dokonale všetky jeho "povahy" a na každú z nich si nájsť tú svoju osvedčenú fintu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Soňa Kelemenová 20.05.17 07:15

SK
karma
86.00

Zase nova info pre mna......ale neviem posudit,nepoznam blizenca

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní