Moderné matrace – prehľad najobľúbenejších návrhov

Moderné matrace – prehľad najobľúbenejších návrhov

Rozhodnutie padlo: je čas vymeniť matrac! A keďže je to tak, je lepšie poznať dostupné možnosti ešte pred nákupom. Ak nemáte v tejto oblasti dostatočné znalosti a skúsenosti, môže sa vám zo širokej ponuky riešení spočiatku zatočiť hlava.

Na čo sa mám pri výbere zamerať, aká výplň bude najlepšia a aký matrac vybrať pre svoje dieťa?

Odporúčame:  VIDEO: Ako odstrániť vrásky nad hornou perou? Skús rýchlu masáž!

Stupne tvrdosti – o čo ide?

V súčasnosti sa matrace vyrábajú z moderných materiálov, ktoré umožňujú získať rôzne stupne tvrdosti. Výrobcovia označujú stupeň tvrdosti písmenom H a nasledujúcimi číslami. Čo znamenajú rôzne varianty? Štandardné označenia by sa mali interpretovať nasledovne:

  • H1 - veľmi mäkký matrac, ktorý sa zvyčajne používa v detských posteliach;
  • H2 - mäkký matrac, odporúčaný pre deti a mladých ľudí;
  • H3 - stredne tvrdý matrac, najobľúbenejšie riešenie pre dospelých;
  • H4 – tvrdý matrac, odporúčaný pre osoby s vyššou telesnou hmotnosťou.

Tvrdosť matraca by mala byť prispôsobená nielen vašej hmotnosti, ale aj vašim individuálnym preferenciám a polohe počas spánku.

Pripravte si:  Nepečené dezerty z kokosu

Výplň matraca – čo o nej potrebujete vedieť?

Moderné matrace sú k dispozícii v mnohých variantoch: môžete si vybrať klasický pružinový matrac alebo inú možnosť Výplň z latexu je mäkká a zároveň dobre podopiera telo.. Tento matrac sa prispôsobuje krivkám chrbtice a zaisťuje pohodlie počas spánku. 

Ďalším typom výplne je kvalitná pena. Ide o materiál, ktorý pod vplyvom tlaku a telesnej teploty naberie patričný tvar a dá zabudnúť na prebdené noci a prehadzovanie sa zo strany na stranu. Ak sa rozhodnete pre tradičné riešenia a plánujete si kúpiť pružinový matrac, uistite sa, že každá pružina je umiestnená v špeciálnej taštičke. Takýto matrac nevŕzga ani sa nevlní, čím uľahčuje zaspávanie a zvyšuje komfort spánku.

Bude ťa zaujímať:  Ročný horoskop na rok 2024: STRELEC

Matrace pre deti – aký model si vybrať?

Pokiaľ ide o detské matrace, matrace 70 x 140 cm, ktoré sú prispôsobené štandardným detským postieľkam, sú najčastejšou voľbou. Matrace 70 x 140 cm sú k dispozícii – rovnako ako štandardné matrace pre dospelých – v mnohých variantoch. Môžete si vybrať z modelov s latexovou, penovou alebo kombinovanou materiálovou výplňou.

Pre malých alergikov sú najlepšou voľbou hypoalergénne matrace 70 x 140 cm. Sú dokonale priepustné pre vzduch, a tým znižujú riziko rastu mikroorganizmov. Správny matrac pomôže zmierniť negatívne príznaky alergie a zabezpečí pokojný spánok.

Zdravotné matrace – modely pre ľudí so špeciálnymi potrebami

Zdravotné matrace sú matrace určené na úľavu od bolesti pre ľudí s rôznymi ochoreniami chrbtice alebo kĺbov. Zdravotné matrace sa prispôsobujú anatomickému tvaru chrbtice, a tak jej poskytujú primeranú oporu v každom úseku. 

Profesionálne zdravotné matrace odporúčajú lekári, rehabilitanti a fyzioterapeuti. Vďaka svojim vlastnostiam sú ideálne nielen pre ľudí s ochorením chrbtice, ale aj pre seniorov a tehotné ženy, deti a mládež. Ak sa chcete postarať o správne držanie chrbtice, vyberte si moderný zdravotný matrac.

Pozrite si: VIDEOTEST: Vankúš Sleep&Glow Omnia proti spánkovým vráskam

Vrchné matrace – pohodlie za každých podmienok

Ak si momentálne nemôžete dovoliť kúpiť nový matrac a čoraz viac máte pocit, že váš súčasný model zlyháva, na pomoc vám príde topper. Ide o špeciálny vrchný matrac, ktorý je tenší a má iné vlastnosti. V závislosti od modelu, ktorý si vyberiete, s vrchným matracom môžete zvýšiť tvrdosť svojho skutočného matraca alebo ho naopak zmäkčiť. 

Vrchné matrace sú vhodnou voľbou aj pre alergikov, pretože poskytujú dodatočnú bariéru proti mikróbom a roztočom. Takéto matrace po zrolovaní nezaberajú veľa miesta, takže ich možno použiť aj na cestách alebo ako vrchnú vrstvu rozkladacej pohovky.

Online obchod s matracmi – najlepšie miesto na nakupovanie

Už viete, aký typ matraca vám bude najlepšie vyhovovať? Ak áno, objednajte si ho v online obchode. Získate tak široký výber modelov rôznych veľkostí, atraktívne ceny a rýchle a bezproblémové doručenie na požadované miesto.

Nakupovanie online je tiež príležitosťou na získanie atraktívnych zliav – mnohé internetové obchody ponúkajú sezónne výpredaje a akcie. Už neváhajte a objednajte si nový, pohodlný matrac na mieru.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní