5 najkrajších pláží na Korzike, ktoré sú snom každého dovolenkára

5 najkrajších pláží na Korzike, ktoré sú snom každého dovolenkára
  • 17.07.2023
  • Michaela Kožáková

Tí, ktorí radi cestujú určite si už prečítali nejaký cestopis o Korzike. Tento najzelenší a najhornatejší ostrov v Stredozemnom mori okrem úchvatnej prírody a nádherných pláží ponúka i romantické prechádzky uličkami opevnených miest a nenapodobiteľnú kuchyňu.

Rozmanitosť Korziky vás doslova a dopísmena očarí. Burlívá história krajiny, moderné mestá, vysoké hory, blankytné more či skalnaté útesy vás nechajú v nemom úžase.

Korzika je kráľovnou Stredomoria, pokiaľ ide o pláže. Jej divoká hornatá krajina a hlboká smaragdová farba morí je v dokonalej súhre s jemným pieskom a kúzelnými zátokami. Pre milovníkov slnka, piesku a mora ponúka tento francúzsky klenot až 200 pláží pozdĺž 1000 kilometrov dlhého pobrežia.

Ktoré pláže na Korzike by ste nemali počas svojej dovolenky vynechať? Ktoré z nich patria medzi tie najkrajšie?

Neprehliadni: Najčarovnejšie pláže na Tenerife: Na týchto 5 zažiješ neopakovateľnú dovolenku

Ako cestovať na Korziku?

Lacné letenky na Korziku sú najčastejšie z Budapešti, Viedne alebo Prahy. Priemerná dĺžka letu je tri a pol hodiny zvyčajne s jedným prestupom. Možno sa vám podarí nájsť i priamy let z Viedne za výhodnú cenu. Na Korziku sa zväčša lieta na letisko Calvi – Sainte-Catherine Airport, prípadne na letiská Bastia – Poretta Airport, Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport či Figari–Sud Corse Airport.

Ak ste zdatní vodiči a máte radi dobrodružstvo, vyberte sa na ostrov autom zo Slovenska. Namierte si to do Talianska alebo Francúzska a odtiaľ trajektom na Korziku buď z talianskeho Livorna a Janova alebo francúzskeho Nice.

Ak nechcete byť závislí od miestnej dopravy, predražených fakultatívnych výletov a máte radi slobodu, objavte krásy Korziky autom, ktoré si môžete vopred prenajať. Takýmto spôsobom sa môžete vybrať kam chcete a kedykoľvek vám to vyhovuje.

Ceny na Korzike sa pohybujú podobne ako v iných dovolenkových destináciach. Môžete tu nájsť drahšie hotely, ale aj pomerne lacné ubytovanie. Peniaze si pred dovolenkou na Korzike zamieňať nemusíte. Národnou menou na ostrove je totiž euro.

Odporúčame: Najpôsobivejšie cintoríny na svete: Spôsobia zimomriavky, ale vzbudia i obdiv

Pláž

Zdroj: INSTAGRAM/withmypassport

Pláž Santa Giulia

Pláž Santa Giulia nachádzajúca sa na východnom pobreží Korziky vyniká bielym pieskom a plytkou pokojnou vodou. Predstavuje ideálne miesto pre dovolenku na Korzike pre rodiny s deťmi, ako aj pre tých, ktorí preferujú sólo cestovanieNádherná pláž zasadená v prírodnom prostredí medzi horami ponúka malebné výhľady. Je čiastočne pokrytá stromami, ktoré poskytujú prirodzený tieň.

Na pláži môžete nájsť i reštauráciu, šatne, sprchy a toalety. Vyskúšať si môžete katamarány, vodné skútre alebo si zapožičať čln.

Pláž Rocapina

Zdroj: INSTAGRAM/jomardophelie

Pláž Rocapina

Tyrksová pláž Roccapina, ktorá sa nachádza medzi mestami Bonifacio a Sartene na juhozápade Korziky, je obľúbeným cieľom dovolenkárov, turistov i miestnych. Očarí vás svojím krásnym piesočnatým pobrežím, panoramatickým chodníkom a nenapodobiteľnou vyhliadkou.

Táto pláž predstavuje skvelé miesto na vychutnanie si dovolenky pri mori v objatí idylickej scenérie. Nie je divu, že pláž Roccapina je považovaná za jednu z najkrajších pláží na celej Korzike.

Pozri tiež: Najúchvatnejšie výhľady na Slovensku: Vezmi batoh a vyber sa na príjemnú turistiku

Palombaggia

Zdroj: INSTAGRAM/lacorseautrement

Pláž Palombaggia

Najznámejšou a jednou z najobľúbenejších pláží na Korzike je nepochybne Palombaggia. Na tunajšiu pláž posiatu veľkými červenkastými žulovými balvanmi a malými ostrovčekmi hľadia vysoké borovice. Pobrežie lemujú teplé a plytké vody podobajúce sa lagúne.

V lete však budete mať pocit, že sa na tejto nádhernej pláži utáborila polovica ostrova. Ak si však zarezervujete letenky na Korziku a toto čarovné miesto nenavštívite, určite to budete ľutovať.

Rondinara

Zdroj: INSTAGRAM/iveta_cerna_novy

Pláž Rondinara

Malebná pláž Rondinara je druhá najznámejšia pláž na Korzike a je zaujímavá svojim polkruhovým tvarom. Práve vďaka tomu je voda chránená a pokojná, ideálna pre deti a šnorchlovanie. Pláž sa nachádza medzi mestami Bonifacio a Porto Vecchio a môžete tu nájsť kemping a reštauráciu s parkoviskom.

Tento malý raj umiestnený v pokojnej zátoke s kryštálovo čistým morom, obklopený dvoma skalnatými výbežkami pokrytými stredomorskými krovinami by ste pri návšteve Korziky určite nemali vynechať.

Pozri aj: Dovolenka v Turecku 2023: Prečo sa sem vybrať a čo by si mala pred vycestovaním vedieť?

Mare e Sole

Zdroj: INSTAGRAM/lacorseautrement

Pláž Mare e Sole

Pláž Mare e Sole, známa aj ako Strieborná pláž, je najkrajšia pláž v oblasti Ajaccio Korzika. Obdivovať tu môžete korzické červené žulové balvany, ktoré prepožičiavajú bielemu piesku mierny ružový nádych.

Napriek prítomnosti početných plážových chát a súkromných zariadení stále môžete objavovať nespútanú stránku tejto pláže vďaka neďalekému borovicovému lesu a kravám, ktoré sa potulujú po pláži. 

Čo vidieť na Korzike?

  • Hlavné mesto Korziky Ajaccio, kde sa narodil Napoleon Bonaparte
  • Prírodná rezervácia Lavezzi, ktorá pripomína Seychely
  • Mesto Corte so starobylou citadelou
  • Stredoveké mestečko Pigna
  • Tradičné korzické trhy
  • Calanches de Piana a národný park Scandola
  • Kaňon Bavella a mestečko Porto Vecchio

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní