Dula Lucia Vančo: Ako zvládnuť tretí trimester tehotenstva?

Dula Lucia Vančo: Ako zvládnuť tretí trimester tehotenstva?

Do tretieho trimestra tehotenstva sa žena dostáva spravidla po 28. týždni gravidity, pričom toto obdobie sa končí až samotným pôrodom. Táto posledná fáza môže byť pre nastávajúcu mamičku nielen krásna a plná očakávaní, ale dozaista aj veľmi náročná. Neraz sa objavia rozličné ťažkosti, a tak sa už nejedna žena nevie dočkať, kedy dieťatko príde na svet. Medzi bežné problémy v tomto období patrí aj nepríjemná bolesť chrbta, opuchy nôh či hemoroidy. Okrem toho žena priberá na váhe, čo je úplne prirodzený jav. Rovnako rastie a vyvíja sa bábätko, pričom okolo 40. týždňa tehotenstva je pripravené na príchod na svet.

Každá žena, samozrejme, toto obdobie prežíva trochu inak. To, čo platí pre jednu, sa vôbec nemusí týkať ďalších. Priebeh tehotenstva je skrátka značne individuálny. Čo všetko však môže ženu počas tehotenstva postretnúť a na čo musí byť pripravená? V našich posledných videách s dulou a laktačnou poradkyňou Luciou Vančo sme sa rozprávali o tom, ako prebieha prvý trimester tehotenstva a taktiež i druhý trimester tehotenstva. Čo všetko však ešte čaká budúcu mamičku v poslednej fáze tejto dlhej, náročnej a zároveň nádhernej cesty? Aj o tom sa budeme rozprávať v našom novom videu, ktoré si nenechajte ujsť!

Pozri aj: 9 otázok zdravia, ktoré by si mala položiť svojej mame

Čo ešte čaká ženu pred pôrodom?

V poslednom trimestri tehotenstva sa už žena začína pomaly pripravovať na nadchádzajúci pôrod. Ten ideálne prichádza okolo 40. týždňa tehotenstva. Je vhodné, aby si rodička vybrala pôrodníka a hlavne pôrodnicu, v ktorej sa rozhodne na svet priviesť svoje dieťa. V tomto období by žena už mala mať jasno práve v týchto otázkach. Je dôležité, aby mohla rodiť v prostredí, ktoré jej vyhovuje a v ktorom sa cíti bezpečne. Okrem toho môže nastávajúca mamička pociťovať potrebu rozprávať sa o blížiacom sa pôrode a získavať čo najviac dôveryhodných informácií. Mala by jednoducho vedieť, do čoho ide.

Tretí trimester tehotenstva býva navyše často charakteristický prítomnosťou nejedného zdravotného problému. Samozrejme, platí, že je to veľmi individuálne. Medzi bežné tehotenské ťažkosti však môžeme zaradiť hlavne opuchy nôh, hemoroidy a taktiež je tu problematika diastázy brušných svalov. Okrem toho si nastávajúce mamičky neraz lámu hlavu nad objavujúcimi sa striami. Čo všetko ešte budúcu mamičku v treťom trimestri tehotenstva čaká? Aké vyšetrenia treba podstúpiť? Ako eliminovať alebo predchádzať niektorým sprievodným ťažkostiam? Týmito aj mnohými ďalšími otázkami sme sa zaoberali v rozhovore!

Odporúčame: Braxton Hicksove kontrakcie: Rozoznaj pôrod od planého poplachu!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní