Dermacol make-up Cover: Majster kamufláže

Dermacol make-up Cover: Majster kamufláže

Ikonický Dermacol Make-up Cover patrí k najúspešnejším make-upom nielen v Čechách a na Slovensku. Jeho doslova multifunkčné vlastnosti si už 55 rokov pochvaľujú bežné ženy aj profesionálni vizážisti vo viac ako 70 krajinách sveta. Viete, v čom spočíva jeho tajomstvo?

Legenda medzi make-upmi

Vysokokrycí krém Dermacol Make-up Cover vznikol v roku 1965 v spolupráci pražského Ústavu lekárskej kozmetiky a Filmových štúdií Barrandov. Na príprave receptúry, na ktorú licenciu odkúpili aj hollywoodske filmové štúdiá, sa podieľala  Olga Knoblochová, dodnes považovaná za prvú dámu československej kozmetiky. Napokon, práve ona stála aj pri zrode značky a firmy Dermacol, ktorá bola vďaka spomínanému produktu dlho považovaná za synonymum make-upu.  Kým pred 55 rokmi sa Make-up Cover vyrábal v 10 odtieňoch, dnes je ich v ponuke 19, vrátane odtieňov pre svetlú ázijskú pokožku či  tmavšiu černošskú pleť. Jeho unikátne a doslova nadčasové zloženie však zostalo celé desaťročia nezmenené. Vodoodolná textúra s 50 %-ným podielom pigmentov pomáha dosiahnuť dokonalé prekrytie, aj zosvetlenie či stmavnutie pleti až o dva odtiene. Make-up Cover je hypoalergénny a má SPF 30, vďaka čomu pleť chráni pred negatívnym slnečným žiarením a nežiaducim opálením. Toto rodinné zlato Československa sa v súčasnosti predáva až v 70-tich krajinách sveta a aj vďaka veľkej obľube patrí Make-up Cover k často napodobňovaným produktom. Preto značka Dermacol nedávno upravila dizajn obalu a pridala nové ochranné prvky. Rovnako tak vytvorila pre tento make-up samostatnú  webstránku, kde zákazníci nájdu všetky potrebné informácie ako aj špeciálny kvíz, ktorý pomôže s výberom správneho odtieňa.

Odporúčame: KVÍZ: Make-up Cover patrí k svetovej špičke, otestuj sa, ako dobre poznáš česko-slovenské „rodinné zlato“

vysokokrycí make-up

Zdroj: Dermacol

Čo všetko dokáže Make-up Cover?

Vďaka svojej vysokej krycej schopnosti je nielen garanciou dokonalého líčenia, ale zároveň zamaskuje všetko, čo chcete, aby zostalo skryté. Vizážista značky Dermacol Tomáš Vida radí, ako postupovať a na čo si dať pozor, aby bol efekt kamufláže dokonalý.

Problematická pleť

Začervenalé miesta bežným make-upom neprekryjete. Navyše, na mastnejšej pleti môže make-up stmavnúť a tým ešte viac zvýrazniť nedokonalosti. Rovnako nežiadúce sú hrubé vrstvy, ktoré iba pritiahnu neželanú pozornosť. „Dôležitá je nielen správna voľba odtieňa, ktorý by mal korešpondovať s farbou pokožky, ale aj spôsob aplikácie. Preto odporúčam použiť navlhčenú hubku a celú tvár vrátane krku a dekoltu v jemnej vrstve farebne zjednotiť jemným vklepkávaním hmoty. Vrstvenie odporúčam už len lokálne, na nedokonalosti,“ radí Tomáš Vida a zároveň upozorňuje: „Na zafixovanie používajte výlučne transparentný púder. Farebný púder môže zmeniť aj tón make-upu, a tým zvýrazniť to, čo ste chceli prekryť.“

Zaujme ťa: Chcete žiarivú pleť? Doprajte jej cukrový peeling!

ako prekryť jazvy

Zdroj: Dermacol

Jazvy

Jazvy sú pri líčení „ťažkým orieškom“, pretože menia farbu aj štruktúru pleti. „Pred líčením použite vyhladzujúcu bázu, ktorá pleť opticky vyhladí. Pri výbere odtieňa vychádzajte z tónu pleti, čím docielite farebné zjednotenie jazvy so zvyškom tváre. Ak sú jazvy tmavšie, vyberte si make-up so žltým podtónom, ktorý farebne neutralizuje. Podľa odtieňu pleti klientky používam jeden z odtieňov 207, 218 alebo 223,“ hovorí  vizážista Tomáš Vida a pridáva aj ďalšiu dobrú radu: „Nepodceňujte zmatnenie pomocou transparentného púdra, pretože lesk ešte viac zvýrazňuje nerovnosti. Púder vtláčajte do pleti pomocou štetca alebo labutienky, čím sa jednotlivé vrstvy prepoja.

Pigmentácie

Make-up Cover obsahuje až 50 %-ný podiel pigmentov, vďaka čomu dokáže zmeniť odtieň pleti až o dva stupne. Zamaskuje dokonca aj pigmentové škvrny či naopak vytratený pigment – vitiligo. Aj tu je dôležitý správny výber odtieňa make-upu, ktorý splynie s tónom pokožky. „Odporúčam aplikovať najskôr jemnú vrstvu na celú plochu. Zvláštnu pozornosť venujte miestam, kde sú nyjväčšie rozdiely v pigmentácii. Pomocou hubky postupne vrstvite na týchto partiách make-up a prechody dôkladne roztieňujte,  aby na nich neboli viditeľné nánosy make-upu“, prízvukuje vizážista.

Neprehliadni: SOS líčenie za 5 minút s 5 produktmi: Také jednoduché a rýchle!

ako zakryť pigmentácie

Zdroj: Dermacol

Kruhy pod očami

Krycia schopnosť make-upu Cover je naozaj vysoká, preto ho môžete používať aj lokálne ako korektor. V prípade kruhov pod očami odporúča vizážista voliť odtieň, ktorý je svetlejší ako prirodzený tón pleti. „Vyberajte odtieň svetlejší o jeden stupeň. Tým docielite nielen dokonalé prekrytie, ale tiež rozjasnenie. Ideálne sú žlté podtóny, ktoré opticky neutralizujú aj tmavšie miesta,“odporúča Tomáš Vida. Naneste ho do vnútorného kútika a pomocou hubky rozpracujte do stratena po celom očnom okolí.

Tetovanie

Asi najväčšou výzvou býva prekrytie tetovania. „Odporúčam Make-up  Cover nanášať v jemných vrstvách a radšej viackrát. Ak máte tetovanie viacfarebné, použite ako podklad bežný make-up, ktorý farebne zjemní pigmenty tetovania a až následne postupne aplikujete make-up Cover,“ radí Tomáš Vida. Na záver, samozrejme, zafixujte transparentným púdrom.

Pozrite si naše najnovšie video a presvedčte sa, že Make-up Cover je naozaj správnou voľbou pre každú príležitosť.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Daniela Bieliková 01.06.21 13:20

DB
karma
117.00

Značka Dermacol je naozaj legenda, kvalitné produkty a vždy zaujímavé novinky

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní