Ako zlepšiť kvalitu vlasov a udržať si ju?

Ako zlepšiť kvalitu vlasov a udržať si ju?

Prostredníctvom rôznych či už vonkajších alebo vnútorných vplyvov sa kvalita našich vlasov postupne znižuje.

Buď nám začnú vypadávať alebo stratia svoj prirodzený lesk. Nám v takom prípade neostáva nič iné, ako každý deň siahnuť po gumičke a stiahnuť ich do chvosta. Je to jedno z riešení, avšak rozpustené vlasy sú pre mužov viac sexy.

Ak teda hľadáte spôsoby, vďaka ktorým zlepšíte kvalitu svojich vlasov, tak ste na správnom mieste. Pripravili sme si pre vás zopár odpovedí na to, ako mať silnejšie a lesklejšie vlasy, ako zlepšiť ich kvalitu prostredníctvom jednoduchých krokov. Vezmite kvalitu vašich vlasov do vašich rúk s týmito tipmi. 

Odporúčame prečítať: Trendy účes aj pod čiapku

Ako zlepšiť kvalitu vlasov a udržať si ju?

Zdroj: Shutterstock®

Sme to, čo jeme

Určite ste už o tomto počuli. A možne aj viete, že je to pravda. Všetko, čo jeme každý deň nášho života má obrovský vplyv na naše zdravie, energiu, vlasy, nechty a pokožku. Ak chcete zlepšiť kvalitu vlasov, mali by ste sa v prvom rade pozrieť na váš jedálniček. Spestrite si svoju stravu bielkovinami. Proteíny vám pomôžu budovať vlasové folikuly, vďaka čomu budú vaše vlasy silnejšie a lesklejšie. 

Odporúčame prečítať: Ako zastaviť vypadávanie vlasov

Ako zlepšiť kvalitu vlasov a udržať si ju?

Zdroj: Shutterstock®

Nepriehľadnite vitamíny

Aj napriek tomu, že vaša strava je naozaj pestrá, nie ste vegetariáni a konzumujete viac vajec či fazule, vaše vlasy nemusia byť naozaj dostatočne silné. V takom prípade by ste mali siahnuť po vitamínoch, ktoré sú pre náš organizmus potrebné. V lekárni vám ponúknu rôzne výživové doplnky určené práve pre vlasy. Siahnite však po tých, ktoré obsahujú väčšie množstvo zinku. 

Odporúčame prečítať: TOP 5 kozmetických trikov, ktoré vás zachránia

Ako zlepšiť kvalitu vlasov a udržať si ju?

Zdroj: Shutterstock®

Spánok a menej stresu

Stres je príčinou rôznych chorôb, ktoré majú na ľudský organizmus veľký vplyv. Samozrejme kvalita a nedostatok spánku, väčšie množstvo stresu, ktorému sa v dnešnej dobe len málokedy vyhneme, vplýva aj na vlasy. V dôsledku pôsobenia stresu sa vám môže stať, že vám jednoducho začnú vypadávať. Skúste sa zbaviť stresu prostredníctvom relaxačných aktivít, cvičenia, meditácie, alebo sa obklopte priateľmi. 

Odporúčame prečítať: Dehydratácia pokožky - ako jej predísť?

Ako zlepšiť kvalitu vlasov a udržať si ju?

Zdroj: Shutterstock®

Vsaďte na oleje

Kvalitu vlasov môžete zlepšiť aj prostredníctvom prírodných olejov. Medzi najužitočnejšie oleje, ktoré môžete svojim vlasom dopriať, je olivový olej, jojobový olej, kokosový a mandľový olej. Všetko, čo potrebujete urobiť, je dopriať si masáž s dostatkom oleja, ktorý vmasírujete do pokožky hlavy a na končeky. Takto sa zlepší ich celková štruktúra, budú silnejšie, a tiež vám budú rásť nové. 

Odporúčame prečítať: Telové maslo vs. telové mlieko - čo je vhodnejšie?

Ako zlepšiť kvalitu vlasov a udržať si ju?

Zdroj: Shutterstock®

Fajčenie škodí

Fajčenie škodí nielen vášmu zdraviu, ale aj zdraviu vášho okolia. Nielen že škodlivý nikotín má vplyv na vnútorné orgány, prináša množstvo ďalších problémov. Fajčenie znižuje vstrebávanie živín, vďaka čomu vaše vlasy nevyzerajú ako z reklamy. Fajčenie je tiež známe tým, že spôsobuje predčasné vypadávanie vlasov. Preto ak hľadáte prírodné spôsoby, vďaka ktorým zlepšíte kvalitu vlasov, tak by ste mali prestať fajčiť. A ak vás doteraz od fajčenia neodradili nechutné obrázky na krabičkách, tento fakt by mohol. 

Odporúčame prečítať: Prírodné domáce masky pre mastnú pleť


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Pavlína Vaksmundská 12.01.17 12:09

PV
karma
113.00

Ja používam oliv. a kokos. olej .. Chválabohu ,že som pred rokom prestala fajčiť ..!!!

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 13.01.17 19:20

IM
karma
100.00

chvala bohu u nás nikto nefajčí

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 13.01.17 19:55

SK
karma
114.00

našťastie fajčenie u nás nemá miesto, len ten spánok a stres je trošku problémový, zabojujem!

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.01.17 14:18

MZ
karma
-1.00

Tiež sa držím niekoľkých rád, ale keď si človek farbí vlasy, tak je to veľký boj :)

  • 0
Odpovedať

simona vician 28.01.17 09:15

SV
karma
100.00

viac proteinu.... nooo mozno by som mala zacat viac jest, neviem kde robim chybu, zrejme moje vlasy su geneticka vybava...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní