Tehotenský workout pre ženy v prvom, druhom aj treťom trimestri

Tehotenský workout pre ženy v prvom, druhom aj treťom trimestri

Ešte stále si spomínate na to vzrušenie, ktoré ste pocítili, keď sa objavili 2 čiarky na tehotenskom teste? Je to pravdepodobne pocit, na ktorý nikdy nezabudnete. No teraz, keď ste tehotná, tak by vás mohlo zaujímať, čo sa musí zmeniť a čo môže ostať rovnaké. Na vrchole zoznamu vecí, ktoré sú povolené a ktoré by ste si mali ponechať, je rozhodne aktivita. Áno, počas nasledujúcich 9 mesiacov by ste mali ostať aktívne. Ak ste boli zvyknuté si párkrát do týždňa zacvičiť, tak sa cvičenia určite nevzdávajte. Cvičenie a pohyb je prospešný aj v prípade, že ste pred tehotenstvom neboli príliš aktívne. Ak je vaše tehotenstvo bezproblémové, tak môžete do svojho života začleniť kardio, strečing, silové tréningy alebo len základné cviky, ktoré vám pomôžu udržať sa v pohybe.

Aké sú výhody cvičenia v tehotenstve? Podľa mnohých odborníkov cvičenie v období tehotenstva môže viesť k nižšiemu výskytu predčasného pôrodu, pôrodu cisárskym rezom, nadmernému priberaniu na váhe, preeklampsii a pod. Z druhého pohľadu tiež cvičenie pomáha zmierniť bolesť krížov, znížiť stres, udržať fyzickú zdatnosť, zlepšiť popôrodné zotavenie.

Tehotenský workout pre ženy

Kedy s cvičením začať? Jednoducho kedykoľvek, keď budete mať chuť a budete cítiť, že by ste sa mali viac hýbať. Odborníci uvádzajú, že v prvom trimestri by ste sa mali zamerať predovšetkým na posilnenie svalov panvového dna, čo vám pomôže posilniť vaše telo predtým, než sa u vás začnú objavovať prvé zmeny. Cvičenie v ďalších trimestroch vám pomôže zlepšiť vašu kondíciu, zmierniť bolesti a pomôže vám pripraviť sa na samotný pôrod, ktorý môže byť vďaka cvičeniu oveľa jednoduchší.

Vždy však platí, že cvičiť treba s mierou a predovšetkým by ste mali dávať pozor na seba aj na bábätko. Nie je dobré premáhať sa a cvičiť len v takom rozsahu, ako vám to telo dovoľuje. Tiež je vhodné sa o správnosti cvičenia v tehotenstve poradiť aj s vašim gynekológom. Ak je všetko v poriadku, cvičenie vám prospeje. A ako cvičiť počas tehotenstva môžete vidieť vo videu vyššie!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Lujza Nedke 18.10.22 14:41

LN
karma
-1.00

ja som cvicila cele tehotenstvo, mala som svoje treningy v gyme a popritom som este jazdievala na bicykli ale zase citila som sa velmi dobre a cvicenie mi robilo radost

  • 0
Odpovedať

Anna Nusk 20.10.22 18:42

AN
karma
-1.00

dala som si pocas tehotenstva poradit ako cvicit, cvicila som este aj v 9. mesiaci a ked budeme cakat druhe tiez budum cvicit

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní