Upratovanie domácnosti rýchlo a jednoducho: Toto už nikdy nerob!

Upratovanie domácnosti rýchlo a jednoducho: Toto už nikdy nerob!

Upratovanie domácnosti je pre niekoho vskutku jednoduché a nenáročné a niekto môže upratovať aj neprestať. Ak aj vy využívate rôzne technológie, s ktorými je upratovanie domácnosti hračka, tak vám blahoželáme. My ostatní sa musíme spoliehať na svoje schopnosti a možnosti a zariadiť si to po svojom.

Avšak, niekedy ani tie najprepracovanejšie technologické postupy alebo technologické vychytávky vám nepomôžu. Sú totiž veci, ktoré musíte v domácnosti spraviť sami. Teda, ak nevyužívate služby firiem, ktoré upracú všetko za vás. Každopádne, vedeli ste, že mnohé gazdinky sa dopúšťajú mnohých chýb pri upratovaní domácnosti? Čo za žiadnych okolností nerobiť?

Pozri aj: Ako mať krásne a pevné nechty? Do jedálnička zaraď tieto potraviny!

ideálny čas na umývanie okien

Zdroj: Shutterstock®

Neumývajte okná počas slnečného dňa!

Teplý, slnečný deň je ako stvorený na umývanie okien. Ale v skutočnosti to nie je najlepší čas, kedy začať s odstraňovaním vtáčieho trusu či iných nečistôt. Slnečné žiarenie príjemne zahreje, ale zahreje aj vaše okná, čo spôsobí rýchle odparovanie čistiacich prostriedkov. Preto nám určite dáte za pravdu, že takto okná nevyčistíte. V najlepšom prípade vám na nich ostanú šmuhy, v tom najhoršom aj iné nečistoty. Na umývanie okien si vyberte deň, kedy bude pod mrakom – vtedy sa vám okná budú umývať najlepšie.

čistenie rôznych povrchov

Zdroj: Shutterstock®

Nikdy nestriekajte čistiace prostriedky priamo na povrch!

Nemýlime sa, keď povieme, že aj vy ten čistiaci prostriedok aplikujete priamo na povrch, ktorý chcete vyčistiť? Predsa len utierka vsaje toho produktu veľa a na povrch sa tak dostáva minimum. Asi ste teraz v duchu s nami súhlasili. No opak je pravdou! Pre niektoré povrchy môžu byť čistiace prostriedky veľmi agresívne. A navyše, pri aplikácii čistiaceho prostriedku priamo na povrch sa do vzduchu dostávajú rôzne čiastočky, ktoré môžu spôsobovať problémy alergikom alebo astmatikom. Takže nabudúce najprv čistiaci prostriedok nastriekajte na utierku a tak pretrite povrch.

Kruhové čistenie a nerezové povrchy

Nerezové spotrebiče vyzerajú luxusne a celej domácnosti pridávajú punc. Ale keď ide o ich čistenie, také luxusné to už nie je. Azda všetci máme zaužívané čistenie akéhokoľvek povrchu krúživými pohybmi. Avšak nerezové povrchy takéto čistenie nemajú radi. Po vyschnutí čistiaceho prostriedku často ostávajú šmuhy. Preto pamätajte – nerezové povrchy sa čistia smerom zhora nadol.

čistenie zrkadla a o noviny

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Trik starej mamy – čistenie zrkadiel novinami

Kto by tento trik nepoznal? Veď donedávna ste ho možno praktizovali aj vy! Avšak, povedzte novinám rázne NIE! Pokiaľ ide o novinový papier, tak s ním čistiť okná alebo zrkadlá môžete. Problémom je atrament, ktorý sa vo vode alebo v kontakte s čistiacimi prípravkami rozpúšťa, preto vám na zrkadle môže zanechať otlačené strany. Čo tak to skúsiť hnedou papierovou taškou? Tá vám pomôže okná vyčistiť dokonalo!

Kuchynské nože a umývačka riadu sa nemajú veľmi v láske

Ak nechcete spadnúť do každo-týždenného kolotoča brúsenia nožov, tak ich nedávajte do umývačky riadu. Nože preferujú ručné umývanie a zabudnite teda aj na ocot, pretože ten nožom neprospieva. Stačí len troška teplej vody, trošku saponátu a nože sa budú lesknúť a navyše neotupia sa.

Zaujme ťa: Jedinečná fialová kukurica: Zisti, v čom ďaleko prevyšuje tú žltú!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní