Silné a krásne vlasy opäť pomôžu meniť životy: Vystrihaj sa Slovensko

Silné a krásne vlasy opäť pomôžu meniť životy: Vystrihaj sa Slovensko

Vlasy vedia občas riadne potrápiť nejednu ženu. Ale viete si predstaviť, že by ste o ne prišli? Strata vlasov počas chemoterapie psychicky zatrasie každou onkologickou pacientkou. Postupne môže viesť ku strate sebadôvery, psychickej pohody, spoločenskej aktivity či chuti do života. Keďže kúpa novej parochne znamená pre rodinu ďalšiu finančnú záťaž, žena – pacientka sa často radšej zriekne tohto výdavku. Vďaka projektu Ligy proti rakovine „Vystrihaj sa Slovensko“ a darcom vlasov sa už desiatky žien a slečien tešia z parochne, ktorá im vrátila kus sebavedomia a životnej energie.

Pozri aj: Na citrusy zabudni. Najviac vitamínu C majú bobule camu camu!

Vystrihaj sa Slovensko

Zdroj: Pantene, Liga proti rakovine, 101 drogérie

Vystrihaj sa Slovensko!

Vystrihaj sa Slovensko je jedným z mimoriadne úspešných projektov Ligy proti rakovine v spolupráci s kaderníctvami po celom Slovensku. Za myšlienkou stojí aj úspešná kaderníčka Zdenka Vrbová, ktorá sama ostrihala stovky darcov vlasov. Cieľom projektu je bezplatne vyrábať parochne na mieru z pravých vlasov pre onkologické pacientky a v blízkej budúcnosti aj zapožičať parochne z umelých vlasov pacientkam, ktoré na výrobu čakať nemôžu.

Ako dodáva výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine Ing. Eva Kováčová: „Často sa stretávame s pacientkami, pre ktoré je strata vlasov veľkým strašiakom. Prežívajú pocity úzkosti, depresie, obávajú sa, ako bude reagovať spoločnosť na ich zmenenú vizáž. Dočasné riešenie straty vlasov v podobe parochne je častokrát v náročnom období liečby veľkou pomocou. Jednou alternatívou je parochňa z pravých vlasov, ktorá sa vyrába na mieru vďaka darcom vlasov a, samozrejme, financiám, ktoré sú na jej výrobu potrebné. Za tieto sme vďační i projektu „Silná a krásna“. Druhá alternatíva je darovanie či zapožičanie parochne z umelých vlasov, ktorú dokážeme  pacientke zaobstarať oveľa rýchlejšie. Práve vzhľadom k promptnosti tejto možnosti aktuálne pripravujeme i spustenie tejto druhej alternatívy. Jej financovanie bude zabezpečené odpredaním darovaných vlasov, ktoré sú nevhodné na výrobu parochne, resp. ktoré z kapacitných dôvodov a reálnych možností vlásenkárky nie je možné spracovať. Darcovia vlasov môžu mať dobrý pocit, keďže ich vlasy poslúžia na zabezpečenie jednej z týchto dvoch možností a ich dar je tak v každom prípade efektívny a zmysluplný. Je samozrejmé, že  parochne poskytuje Liga proti rakovine pacientkam bezplatne.

charitatívny projekt

Zdroj: Pantene, Liga proti rakovine, 101 drogérie

Počas leta sa môže do zbierky opäť zapojiť každý! Nákupom jediného produktu Pantene v sieti 101 Drogerie od 10. júla do 17. septembra 2019 prispejete až 50 centov pre pacientky, ktoré o korunu krásy prišli. Zdravé vlasy od Pantene tak už po tretíkrát môžu znamenať zdravé vlasy pre pacientky.

Odporúčame: Nedostatok pohybu: Ako vplýva na naše telo a čo môže spôsobiť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní