Aké farby sa hodia k džínsom? Vyskúšaj tieto TOP kombinácie

Aké farby sa hodia k džínsom? Vyskúšaj tieto TOP kombinácie
  • 29.11.2023
  • Michaela Kožáková

Tak, ako spieva speváčka Helena Vrtichová vo svojej piesni, džínsy sú jednoducho nestarnúcou klasikou. Tento kúsok oblečenia je základom dámskeho šatníka. Prichádzajú v rôznych dĺžkach, štýloch, strihoch prevedeniach či hrúbkach. Vyberať si môžete i z farieb od výmyslu sveta - odtiene modrej, béžová farba, tmavomodrá, neutrálna farba v podobe krémovej, tyrkysovo modrá farba, čierna farba, biela farba, svetlé odtiene, zelená farba, dokonca i fialová farba, bledofialová farba a žltá farba. 

Bez ohľadu na ročné obdobie, príležitosť alebo dobu dňa, dámske džínsy sa dokážu prispôsobiť každej situácii. Či už sú to skinny jeans, boyfriend džínsy, extra široké džínsy alebo bootcut džínsy, každá žena a dokonca i muž si nájde tie svoje obľúbené.

Džínsy dokážu byť pohodlné, sexy, elegantné, ale tiež ležérne a veľmi pútavé. S akými farbami ich však kombinovať? Aká je tá správna kombinácia farieb pre džínsy? Na ktoré farebné schémy by ste mali vsadiť? 

Neprehliadni: Baretky sú späť ako módny trend jeseň/zima 2023 a mala by si ich zaobstarať aj ty

Džínsy ako všestranný módny kúsok

Pracovné nohavice s cvočkami, vreckom na hodinky boli určené pre robotníkov, prevažne pracujúcich na plantážach. Vo westernoch sa džínsy objavovali ako súčasť kovbojskej výstroje. Vďaka svojej odolnosti a trvanlivosti sa stali obľúbenou voľbou. Rýchlo však prešli z pracovného prostredia do ulíc a stali sa symbolom mládežníckeho povstania v 50. rokoch 20. storočia. Dnes sú džínsy častou súčasťou módny prehliadok a kolekcií módnych domov zvučných mien. 

Keď premýšľame o základných prvkoch nášho šatníka, džínsy sú vždy na vrchole zoznamu. Majú neuveriteľnú schopnosť prispôsobiť sa rôznym štýlom a príležitostiam, vďaka čomu sú vždy aktuálne a nadčasové. 

Džínsovina je už desaťročia stálicou v našich šatníkoch a nevykazuje žiadne známky toho, že by sa chystala vyjsť z módy. Jedným z dôvodov nekončiacej popularity džínsov je ich všestrannosť. Džínsovinu si môžete obliecť hore alebo dole - v podobe sukieň, džínsových šortiek, košele, šiat, bundy alebo overalu. 

1. Modrá a biela

Niektoré farebné kombinácie sú klasickejšie ako iné. Jeden z najviac nadčasových džínsových vzhľadov je modrá a biela. Tieto farby oblečenia v podobe modrých džínsov a bieleho vrchného odevu patria medzi trendy kombinácie, či už idete do kancelárie alebo v sobotu večer do mesta. Odtiene modrej farby džínsov totiž nechajú krásne vyniknúť bielu farbu.

Ako spárovať bielu s modrou farbou džínsov? Oblečte si svoje obľúbené modré džínsy a jednoduché biele tričko. Vzhľad doplňte shopper kabelkou a topánkami vhodnými pre danú príležitosť. Dlhšiu džínsovú sukňu môžete skombinovať s elegantnou bielou blúzkou. Výbornou kombináciou sú aj džínsy a biele oversized sako alebo biela košeľa.

2. Modrá a červená

Červená je výrazná farba, ktorá vyniká, zatiaľ čo denim je klasická látka, ktorá nikdy nevyjde z módy. Navyše červená farba je horúcim trendom konca roka 2023. Určite sa tejto kombinácie nebojte. Oblečte si červenú košeľu alebo hrubší červený sveter a k nemu džínsy a moderné snehule. Červený kabát s tmavými džínsami alebo dlhší kardigan s džínsovou sukňou a vzorovanými pančuchami sú skvelou voľbou do práce či do kina.

Pozri aj: Black and white v móde: Tento trend si jednoducho zamiluješ!

Džínsy

Zdroj: PINTEREST/fashionjackson.com

3. Modrá a čierna

Táto kombinácia farieb dokáže pôsobiť elegantne a sofistikovane. Kľúčom k presadeniu čierneho a denimového vzhľadu je nájsť medzi nimi správnu rovnováhu. Príliš veľa čiernej môže pôsobiť drsne, zatiaľ čo priveľa džínsoviny môže vyvolať nedbalý dojem. Či už sa chystáte na večeru alebo sa obliekate pre ležérny deň do práce, táto klasická kombinácia je vždy tou správnou voľbou.

Čierna blúzka, čierna kožená bunda či iné vrchné oblečenie v čiernej farbe a džínsy vytvárajú štýlový vzhľad, ktorým nikdy nič nepokazíte. 

4. Modrá a šedá

Džínsovina a šedá farba sú dva z najpopulárnejších základných prvkov šatníka a je ľahké pochopiť prečo. Sú všestranné a lichotivé v rôznych štýloch, od úzkych džínsov až po padavé sukne.

Šedá farba je ideálna aj na vytvorenie uhladenejšieho vzhľadu. Keď sa nosí spolu s džínsovinou, spolu vytvárajú moderný a sofistikovaný vzhľad. Ďalšou výhodou šedej a denimu je, že sa dajú ľahko spárovať. bez toho, aby ste boli skúsenými odborníkmi v oblasti módy.

Pravdepodobne každý z nás má už dávno vo svojom šatníku šedé kúsky oblečenia, ako sivý blejzer, pletený sveter či rolák a džínsy. Prečo teda túto zaujímavú kombináciu nevyskúšať?

5. Modrá a pastelovo ružová

Modrá a ružová k sebe perfektne idú. Možno sa vám zdá, že táto farebná kombinácia je vhodná len pre mladšie ročníky, avšak jej hravosť a sviežosť pristane i starším dámam, ktoré vďaka tomuto spojeniu budú žiariť. Džínsy v bledých odtieňoch budú pôsobiť spolu s ružovou blúzkou alebo tenkým svetríkom veľmi romanticky.

Zaujme Ťa: Už si zaradila do svojho šatníka tartan? Ak nie, je ten najvyšší čas!

Zelená

Zdroj: PINTEREST/forevervanny.com

6. Modrá a olivovo zelená

Ak chcete svojmu outfitu dodať nádych prírody, vsaďte na spojenie olivovo zelenej a džínsoviny. Táto zemitá farebná kombinácia môže vyžarovať ležérnu, uvoľnenú atmosféru, ktorá je ideálna na deň strávený vonku, ako aj na príjemné rande. Napríklad taký teplý zelený sveter s džínsami v bledej farbe vás zahraje, a to vo veľkom štýle.

Nielen svetlé farby sa hodia k olivovo zelenej. Vyskúšajte kombináciu tmavá modrá so zelenou - džínsy s jemnou blúzkou. Vsaďte na modré šaty z džínsoviny, olivovo zelený kabát a hnedé kotníkové čižmy či šmrncovné chelsea čižmy.

TIP REDAKCIE:

Pri nákúpe dámskeho oblečenia dbajte na kvalitu a spracovanie. Investujte do seba a kupujte si kúsky, ktoré vydržia a nezdeformujú sa po prvom praní. Značkové dámske oblečenie nájdete u nás, preto neváhajte a urobte si radosť ešte dnes TU.

INŠPIRUJTE SA: Trendy kombinácie k džínsom

Džínsy sa perfektne hodia k červeným čižmám

Džínsy

Zdroj: PINTEREST/styleyouroccasion.com

Nadčasová kombinácia - džínsy s koženou bundou

Bunda

Zdroj: PINTEREST/viennawedekind.com

Zelená farba v odtieni olív a džínsy

zelená

Zdroj: PINTEREST/jessannkirby.com

Čierna a modrá farba

Džínsy

Zdroj: PINTEREST/thezoereport.com

Farebné kožené bundy sú hitom. Priyanka Chopra v bielej bunde a džínsoch

Bundy

Zdroj: PINTEREST/thezoereport.com

Džínsy a červené topánky jednoducho k sebe patria

Džínsy

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Modrá a ružová - štýlová a romantická kombinácia

Ružová

Zdroj: INSTAGRAM/instagram.com

Elegantný outfit v podobe šedého kabáta a úzkych džínsov

Šedá

Zdroj: PINTEREST/emmajhill.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Marta Hollá 13.12.23 13:43

MH
karma
91.00

modrá a biela je top

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 13.12.23 17:56

MM
karma
100.00

pekné inšpirácie, ale už z nich cítim jar

  • 0
Odpovedať

Kristína Mušková 13.12.23 19:39

KM
karma
-1.00

Čierna u mňa stále vedie ale aj na ten ružový kabat by som sa dala nahovoriť

  • 0
Odpovedať

Veronika Kupcová 15.12.23 08:41

VK
karma
105.00

milujem kombináciu modrá a čierna , modrá a ružová

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 19.12.23 09:42

KK
karma
105.00

Myslím si, že k džínsom sa hodia všetky farby, ale ja mám najradšej bielu košeľu alebo blúzku.

  • 0
Odpovedať

Anežka Turčiková 19.12.23 21:44

karma
-1.00

Stale sa je kde inspirovat, kazdy mame svoj styl,ktory nas vystihuje.

  • 0
Odpovedať

Alena Kmecová 25.12.23 17:06

karma
-1.00

Olivová a džínsy sú top.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní