Móda pre ženy po 40: Aké kúsky by ste mali zaradiť do svojho šatníka a čomu sa vyhnúť?

Móda pre ženy po 40: Aké kúsky by ste mali zaradiť do svojho šatníka a čomu sa vyhnúť?
  • 26.04.2023
  • Michaela Kožáková

Ťahá vám pomaly na 40-tku alebo už ste tento vek prekročili? Možno i vy ste sa začali cítiť trochu zvláštne vo veciach, ktoré ste doteraz nosili. 

Vo veku okolo 40 rokov mnoho žien prechádza zmenou v obliekaní. Cítia, že už im nepristanú všetky farby a strihy, ktoré nosili predtým. Takisto majú pocit, že ich šatník potrebuje zmenu štýlu. Túžia po oblečení, ktoré ich rozžiari, v ktorom sa budú cítiť príjemne, pútavo a primerane svojmu veku. 

Neprehliadni: Leto klope na dvere! Priprav sa na sezónu – plavky s dlhým rukávom sú horúcim trendom!

Medzi nami sú i také ženy, ktoré vo veku 40 majú svoj vlastný, vycibrený štýl. Vtedy je ťažké zbaviť sa svojich obľúbených kúskov oblečenia, ktoré predtým nosili. Existujú však nepísané pravidlá, ktorými je dobré sa riadiť, ak sa chcete vyhnúť posmešným poznámkam typu „chcela stará mladou byť“.

Aké kúsky oblečenia sa skvele hodia do šatníka elegantných a sviežich 40-tničiek? Čomu by sa mali ženy po 40-tke vyhnúť?

Móda

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.co.uk

Ako sa obliekať po 40-tke?

Móda pre staršie ženy nad 40 rokov nemusí byť vôbec nudná či fádna. Je síce pravda, že čím sme staršie, tým sa nám ťažšie nakupuje. Ak si však osvojíte tieto triky, nákup oblečenia bude príjemnejší.

  • Zistite, aké farby sa vám hodia najviac. Takýmto spôsobom pri nakupovaní ušetríte mnoho času a námahy.
  • Zamerajte sa na svoj štýl. Zistite, čo vám najviac sedí – ste skôr elegantný typ alebo vám vyhovuje športové oblečenie?
  • Postavte svoj šatník najmä na kvalitných jednofarebných kúskoch. Skombinovať ich môžete so vzorovanými alebo pásikavými doplnkami. 
  • Dajte si pozor na prekombinovanie množstva doplnkov. Zrelej žene k vytvoreniu sofistikovanejšieho dojmu často stačia 1-2 výrazné doplnky.
  • Vedeli ste, že v čiernej farbe žena po 40-tke nevyzerá mladšie? Táto farba zvýrazní každú vrásku a nedokonalosť pleti. Platí to pre všetky farebné typy.
  • Výrazné nápisy a kresby na tričkách, vreckách džínsov, zadnej strane bundy by mali byť prvkami, ktoré sa nachádzajú iba v šatníku mladých dievčat.
  • Mohutné topánky na platforme môžu na zrelej žene vyzerať lacno a prehnane. Stavte radšej na biele tenisky či lodičky na miernom podpätku.
  • Mini sukne a šortky vymeňte za zaujímavé maxi sukne či voľné nohavice nad členky.

Farby v šatníku

Elegantné dámske šaty, vkusný kardigán, jednoduchá dámska blúzka alebo béžová košeľa, jemný svetrík, maxi šaty či nápaditá maxi sukňa – tieto kúsky by nemali chýbať v šatníku žiadnej 40- tničky. Pohodlné nohavice ľahko skombinujete s bielou blúzkou a výraznejším sakom. Sveter horčicovej farby krásne vyznie s čiernou skladanou sukňou a elegantnými lodičkami. Kabát v limetkovo zelenej zase skvele doplní biele nohavice a rolák. 

Jednoduchý minimalistický štýl doplnený vhodnými doplnkami urobí z každej ženy štýlovú dámu. Nebojte sa farieb. To, že máte nad 40, neznamená, že sa musíte obliekať ako sivá myška. Rozžiarte svoj šatník príjemnými pastelovými farbami. Zadovážte si i niekoľko kúskov vo výraznejších farbách, ako je fuchsia či žltá.

Outfit ako tínedžerka

Aj keď máte postavu ako vaša dospievajúca dcéra, neznamená to, že sa máte obliekať ako 18-ročné dievča. Priveľmi roztrhané, ošúchané džínsy, crop top či tričká s veľkými výstrihmi, odhaľujúce brucho, šortky tesne pod zadok vyzerajú výborne na veselých tínedžerkách, ale nie na zrelej žene, ktorá má už svoj vek. Pamätajte si, že byť mladý duchom neznamená nosiť oblečenie ako tínedžerka.

Inšpirujte sa nasledujúcimi outfitmi, ktoré sú ideálne pre ženy po 40-tke!
Móda

Zdroj: PINTEREST/juststylela.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/juststylela.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/styleandsway.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/Barbara

Móda

Zdroj: PINTEREST/Ileana Martinez

Móda

Zdroj: PINTEREST/https://tr.pinterest.com/pin/13018286417649842/

Móda

Zdroj: PINTEREST/sheerluxe.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/juststylela.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/harpersbazaar.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/styleandsway.com

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST/amzn.to, PINTEREST/liketoknow.it, PINTEREST/liketoknow.it  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní