Registrácia Prihlásenie

Recept na bublaninu bez cesta: Lahodná s akýmkoľvek ovocím!


Receptov na bublaninu je nespočetné množstvo! Niekto ju pripravuje výhradne zo zdravých potravín, hlavne zo zdravších múk a bez cukru, iní zase nedajú dopustiť na tradičný recept od babičky, ktorý je maximálne sladký, no chutný. Tak či onak, poväčšine padne za obeť hneď po dopečení.

No počuli ste už o bublanine bez cesta? Dobre, nejde úplne o bublaninu bez cesta ako takého, ale jej základom je sypané cesto, ktoré skôr pripomína mrveničku. Táto, ktorú sme si pre vás pripravili dnes, navyše obsahuje tvarohovú vrstvu, ktorá robí z tejto bublaniny lahodný zákusok, vhodný ku kávičke alebo čajíku. Ak ju raz ochutnáte, inú si už pripravovať nebudete. Neveríte nám? Tak si ju poďte pripraviť spolu s nami!

Pozri aj: Recept na čučoriedkový džem: Odporúčaný všetkými skúsenými gazdinkami

tvarohová bublanina

Zdroj: Shutterstock®

Na cesto budete potrebovať:

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 Heru
  • 1 balíček prášku do pečiva

Na náplň budete potrebovať:

  • 2 balíčky tvarohu
  • 1 hrnček cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 ks vajcia
  • ovocie podľa chuti
jahodová bublanina

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Najprv si pripravte cesto. Zmiešajte všetky vyššie uvedené suroviny, z ktorých vám vznikne posýpka, respektíve mrvenička (ako sme to my nazvali) a polovicu nasypte na vymastený a múkou vysypaný plech.

Následne si pripravte tvarohovú náplň. Z bielkov si vyšľahajte sneh, následne pridajte cukor a žĺtka a v poslednom rade tvaroh. Náplň nalejte na polovicu cesta, ktoré sa nachádza na plechu, potom pridajte ovocie podľa vlastnej chuti (my sme použili jahody, skvelá je však aj s broskyňami, černicami, slivkami,...) a následne náplň prekryte zvyšnou mrveničkou.

Bublaninu pečte vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C do zlatista. Po dopečení môžete bublaninu posypať práškovým cukrom. Upečená bublanina je chutná, vláčna a zo stola zmizne rýchlosťou blesku.

Prajeme príjemné mlsanie pri kávičke!


Návrat hore
Autor článku

12 komentárov

Ľubica Šťastná 25.08.18 06:27

ĽŠ
karma
115.00

Tvarohová vrstva robí z tejto bublaniny naozaj lahodný zákusok.

  • 1
Odpovedať

Soňa Krátka 25.08.18 12:23

SK
karma
92.00

hrnčekové recepty sú šikovné

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 25.08.18 15:50

MM
karma
100.00

vyskúšam, keď si oberiem slivky na záhrade, poznám podobný recept na sypanú štrúdľu s makom a čerešňami

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 27.08.18 09:29

karma
86.00

Priznám sa, no o sypanej štrudli som doposiaľ nepočula. Ďakujem teda za tip - už viem, čo budem piecť pri najbližšej príležitostí :)

  • 2
Odpovedať

Elena Švachová 25.08.18 21:24

karma
116.00

Recept mám zapísaný a určite vyskúšam upiecť s nejakým ovocím.

  • 1
Odpovedať

Marika Michálková 26.08.18 12:47

MM
karma
95.00

Jednoduchý a rýchly recept. Vyzerá veľmi dobre.

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 27.08.18 09:31

karma
86.00

Nielenže vyzerá dobre, ale tak aj chutí ;)

  • 1
Odpovedať

Ľudka Uličná 26.08.18 15:25

ĽU
karma
100.00

vyzera dobre jednoduchy

  • 1
Odpovedať

Zuzana Beránková 31.08.18 07:22

ZB
karma
-1.00

určite vyskúšam so špaldovou múkou a maslom namiesto Hery :-) Ďakujem za tip

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 06.09.18 21:17

JK
karma
122.00

Mňamký urcite vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Alžbeta Stanková 14.09.18 12:41

AS
karma
115.00

vyzerá naozaj lákavo. Na moje narodeniny si určite pripravím-možno ostane aj gratulantom

  • 0
Odpovedať

Soňa Horáčková 21.09.18 11:42

SH
karma
97.00

vyzerá lákavo, určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

RECEPT: Jednoduché a rýchle broskyňové taštičky z lístkového cesta
Dezerty

RECEPT: Jednoduché a rýchle broskyňové taštičky z lístkového cesta

  • 45
  • 4
  • 18.08.2019
Recept na jahodový sirup len z 3 ingrediencií: Budeš sa zalizovať až za ušami!
Dezerty

Recept na jahodový sirup len z 3 ingrediencií: Budeš sa zalizovať až za ušami!

  • 79
  • 5
  • 17.06.2019
Recept: Nepečený vegan čerešňový dezert s kešu orieškami
Pre štíhlu líniu

Recept: Nepečený vegan čerešňový dezert s kešu orieškami

  • 79
  • 4
  • 22.06.2019