Delikatesa ihneď na stole: Skús tri recepty zo sekáčika!

    • Zdieľaj:
- RÝCHLE RECEPTY ZO SEKÁČIKA
2 z 3

DOMÁCI FALAFEL

Už ste niekedy skúšali urobiť domáci falafel? Ten podľa No Spoon Necessary vyzerá veľmi jednoducho.

Ingrediencie:

  • 1/4 červenej cibule nakrájanej nadrobno
  • 3 podrvené strúčiky cesnaku
  • 1 papričku jalapeno (zbavenú semienok a narezanú na kúsky)
  • 100 g čerstvého koriandra
  • 100 g čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 plechovku cícera (zliateho a premytého)
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1/2 lyžičky kajenskej papriky
  • 1/2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 2 až 3 lyžice múky (cícerovej alebo hladkej)
  • nastrúhaná kôra z polovice limetky a lyžička limetkovej šťavy
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 a 1/2 lyžičky sezamových semienok
  • 2 až 3 lyžice rastlinného oleja

Postup prípravy:

  1. Cibuľu, cesnak, jalapeno, koriander aj vňať dáme do sekáčika. Mixujeme dovtedy, kým sa ingrediencie nespoja. Následne pridáme cícer a opäť sekáč spustíme a sekáme, kým nebude všetko posekané. 
  2. Pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem sezamových semienok a sekáčik spustíme znova. Pozor, hmota nemá byť hladká, preto ho spúšťame len po chvíľkach.
  3. Na záver do zmesi ručne vmiešame sezamové semienka. Zo zmesi vyformujeme rovnaké guľôčky. Malo by vám ich vyjsť asi 12 kúskov.
  4. Falafely môžete opiecť na oleji na panvici z každej strany do zlatista alebo ich môžete upiecť v rúre potreté troškou oleja. V rúre sa pečú pri 160 °C približne 25 až 28 minút, v polovici času ich treba otočiť.
2 z 3