Papriky v cesnakovej omáčke
Blog Sandra's Easy Cooking priniesol zaujímavý recept na farebné papriky v omáčke s cesnakom.
Ingrediencie:
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 kg menších farebných paprík (alebo iných podľa chuti)
- 1/4 lyžičky soli
- 3 prelisované strúčiky cesnaku
- 125 g kyslej smotany
- 125 ml smotany
- 1 lyžica masla
- 1/4 lyžičky podrvenej papričky
- 1 lyžica hladkej múky
- trocha studenej vody
- čerstvá petržlenová vňať na podávanie
Postup prípravy:
- Papriky si umyjeme a prepichneme nožom. Rozohrejeme dostatočne veľkú panvicu s olejom a pridáme do nej papriky. Opekáme ich z každej strany do zlatista.
- Stiahneme plameň a do panvice pridáme cesnak aj soľ. Chvíľu opekáme, kým cesnak pustí chuť.
- Papriky podlejeme 2 lyžicami vody a hneď ich prikryjeme pokrievkou. Počkáme 4 až 5 minút, kým nezmäknú.
- V miske si zmiešame smotany úplne do hladkej zmesi a pridáme ju k paprikám. Pridáme aj maslo a papričku, dobre premiešame.
- Z múky a trochy vody si pripravíme zásmažku a po troške ju pridávame k omáčke za stáleho miešania. Pridáme len toľko, koľko je potrebné na krémovú omáčku. Zásmažka by mala byť hustejšia, no mala by sa liať a nesmie mať hrudky.
- Odstavíme z plameňa, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame teplé.