Recepty na chutné zeleninové prílohy: Skús ich k mäsu alebo samé!

    • Zdieľaj:
- TOP zeleninové prílohy k mäsu
3 z 3

Papriky v cesnakovej omáčke

Blog Sandra's Easy Cooking priniesol zaujímavý recept na farebné papriky v omáčke s cesnakom. 

Ingrediencie: 

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1/2 kg menších farebných paprík (alebo iných podľa chuti)
  • 1/4 lyžičky soli
  • 3 prelisované strúčiky cesnaku
  • 125 g kyslej smotany 
  • 125 ml smotany
  • 1 lyžica masla
  • 1/4 lyžičky podrvenej papričky
  • 1 lyžica hladkej múky
  • trocha studenej vody
  • čerstvá petržlenová vňať na podávanie

Postup prípravy:

  1. Papriky si umyjeme a prepichneme nožom. Rozohrejeme dostatočne veľkú panvicu s olejom a pridáme do nej papriky. Opekáme ich z každej strany do zlatista.
  2. Stiahneme plameň a do panvice pridáme cesnak aj soľ. Chvíľu opekáme, kým cesnak pustí chuť. 
  3. Papriky podlejeme 2 lyžicami vody a hneď ich prikryjeme pokrievkou. Počkáme 4 až 5 minút, kým nezmäknú. 
  4. V miske si zmiešame smotany úplne do hladkej zmesi a pridáme ju k paprikám. Pridáme aj maslo a papričku, dobre premiešame. 
  5. Z múky a trochy vody si pripravíme zásmažku a po troške ju pridávame k omáčke za stáleho miešania. Pridáme len toľko, koľko je potrebné na krémovú omáčku. Zásmažka by mala byť hustejšia, no mala by sa liať a nesmie mať hrudky. 
  6. Odstavíme z plameňa, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame teplé.
3 z 3