Recepty zo šošovice inšpirované zahraničím: Netradičné a vynikajúce!

    • Zdieľaj:
- TOP zahraničné recepty zo šošovice
3 z 3

Marocká červená šošovica

Ako sa pripravuje červená šošovica na marocký spôsob? Inšpirujte sa skvelým a jednoduchým receptom podľa The Sea Salt.

Ingrediencie:

  • 1 stredná cibuľa nasekaná nadrobno
  • 3 stredné mrkvy na malé kocky
  • olivový olej
  • soľ (podľa chuti)
  • čierne mleté korenie (podľa chuti)
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • štipku kajenského korenia
  • 3 strúčiky cesnaku nadrobno
  • 1 lyžica postrúhaného zázvoru
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 200 g červenej šošovice
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 45 g posekanej petržlenovej vňate
  • 30 g posekaného koriandra

Postup prípravy:

  1. Vo veľkej panvici si rozpálime olivový olej, pridáme cibuľku, mrkvu, osolíme,  okoreníme a opekáme, kým nebude cibuľka sklovitá.
  2. Pridáme kurkumu, cesnak, zázvor, škoricu aj kajenské korenie, premiešame a povaríme minútku, aby sa korenie rozvoňalo. Pozor, aby ste ho nespálili.
  3. Teraz do zmesi pridáme šošovicu, vývar, lúpané paradajky, vňať aj koriander. Dobre premiešame a privedieme do varu. Následne stiahneme oheň, aby zmes bublala a necháme pod pokrievkou dusiť asi 25 minút. Dôležité je, aby šošovica zmäkla a rozpadla sa. Ak omáčka príliš zhustne, podlievajte ju vodou.
  4. Na záver dosolíme a dokoreníme podľa chuti a podávame s citrónom a čerstvým koriandrom. 
3 z 3