Jednoduché a pritom delikátne rumové mafiny

Jednoduché a pritom delikátne rumové mafiny
  • 11.05.2017
  • Medové Motúzy.sk

    • Zdieľaj:
  • 9

Ak čakáte návštevu a chcete ju „opiť“ svojím výnimočným a vychýreným cukrárskym umením, vyskúšajte tieto netradičné rumové mafiny s delikátnym pudingovým krémom.

Tieto mafiny patria k mojim najobľúbenejším rýchlym a jednoduchým na prípravu, a pritom takým chutným koláčikom!

Na asi 12 kúskov potrebujeme:

  • 75 g masla
  • 75 g trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • 40 ml mlieka
  • 50 ml rumu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 150 g hladkej múky (môže byť aj špaldová)
  • štipka soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva 

Na krém treba:

  • 150 ml mlieka
  • 50 ml rumu
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 150 g masla

Odporúčame prečítať: Recept: Zdravé mandľové guľôčky v čokoláde

Jednoduché a pritom delikátne rumové mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Maslo vyšľaháme poriadne s cukrom, ďalej zašľaháme po jednom vajcia, mlieko, vanilkový extrakt a rum. V druhej mise spojíme múku, soľ a prášok do pečiva. Do tekutej zmesi veľmi krátko zašľaháme múčnu zmes. Rozdelíme ju do papierových košíčkov rozdelených v mafinovom plechu. Pečieme pri 175 °C asi 20 až 25 minút. Narástli v košíčkoch dosť nerovnomerne, ale čuduj sa svete, keď sú trochu pripité.

Na krém zohrejeme 150 ml mlieka, vo zvyšnom mlieku aj s rumom rozmiešame pudingový prášok a vlejeme do horúceho mlieka. Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Treba ho preložiť do misy, prikryť celkom tesne potravinárskou fóliou, to aby sa na vrchu nevytvorila koža. Po vychladnutí pudingu najprv v mise vyšľaháme maslo a po lyžiciach primiešame aj puding. Ak je krém príliš riedky, treba ešte pridať maslo, ak sa zdá byť príliš hustý, tak pomôže rum. Potom ho dáme na 30 minút vychladiť do chladničky.

Na vychladnuté mafiny pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame rumový krém.

Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková

Viac mojich chutných receptov nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

www.medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®


    • Zdieľaj:
  • 9
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Milka Damašková 11.05.17 02:30

MD
karma
121.00

Vyzerajú lákavo...iste chutia fantasticky :)

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 11.05.17 05:22

karma
108.00

Podarené..vyzerajú chutne.

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 11.05.17 05:56

DB
karma
106.00

Mafiny mám rada a tieto vyzerajú fakt dobre...

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 11.05.17 07:15

SK
karma
86.00

super znie tento receptík..... rumovú príchuť na mám veľmi rada... aj na vzhľad vyzerajú lákavo

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 11.05.17 08:50

SK
karma
113.00

vyzerajú pekne, rum v zákuskoch nemusím

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 11.05.17 13:30

MF
karma
106.00

mafinky patria medzi nenáročné a úžasne chutné koláčiky

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beránková 11.05.17 15:08

ZB
karma
-1.00

musím vyskúšať, vaše recepty sú božské :-)

  • 0
Odpovedať

Anna Kralovičová 11.05.17 22:17

AK
karma
64.00

Muffiny robievam často, ale takéto rumové som ešte nikdy nerobila. Takže ich určite vyskúšam, lebo vyzerajú chutne.

  • 0
Odpovedať

Soňa Horáčková 12.05.17 10:36

SH
karma
121.00

mňamka :) vyzerajú úžasne, určite vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Najobľúbenejšie recepty z jahôd: Marmeláda, sirup, bublanina a ďalšie
Dezerty

Najobľúbenejšie recepty z jahôd: Marmeláda, sirup, bublanina a ďalšie

  • 13
  • 09.06.2022
Zdravá hrášková nátierka vhodná aj pre deti: Zamiluješ si ju!
Jednohubky

Zdravá hrášková nátierka vhodná aj pre deti: Zamiluješ si ju!

  • 3
  • 29.04.2022
Ako vyrobiť domáci bujón? Prinášame hneď 2 šikovné spôsoby prípravy
Bezmäsité jedlá

Ako vyrobiť domáci bujón? Prinášame hneď 2 šikovné spôsoby prípravy

  • 4
  • 20.03.2022
TOPlist