Zmrzlina z krémového syra s jahodami
Aj vy milujete cheesecake? Potom budete absolútne zbožňovať túto zmrzlinku podľa 5BoysBaker.com.
Ingrediencie:
- 375 g čerstvých jahôd
- 310 g cukru
- 350 g krémového syra
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup prípravy:
- Najprv si jahody rozmixujeme spolu so 60 g cukru. Mixujte, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu. Niekto má rád v zmrzline väčšie kúsky, niekto ju má radšej hladšiu.
- V mise si krémový syr pomocou ručného mixéra vymixujeme dohladka, následne pridáme vanilku, zvyšný cukor a mixujeme, kým sa cukor nerozpustí a hmota nie je hladká.
- Mixér si dáme na menšie otáčky a do zmesi pridáme šľahačku. Mixujeme slabo, kým sa ingrediencie nespoja, potom pridáme na sile a mixujeme až kým hmota nezhustne.
- Opäť stiahneme otáčky na minimum a do zmesi pridáme jahodové pyré. Môžete ho zapracovať aj ručne.
- Zmrzlinu necháme stuhnúť v mrazničke aspoň 8 hodín, ideálne počas noci.