Osviežte si telo aj myseľ chutným jedlom. Zabudnite na vyprážané syry, čiernohorské rezne, langoše, či hranolky. Na svoj jedálniček zaraďte ovocie a zeleninu, ktoré vás zasýtia a zároveň dodajú dostatok energie do horúcich letných dní. Jednoduché menu pozostávajúce z letnej polievky, hlavného jedla aj chutných dezertov vám pritom nezaberie ani veľa času pri sporáku.
Polievka z hlávkového šalátu
Ingrediencie: cibuľa, hlávkový šalát, mrkva, kel, čerstvý hrášok, olej, kurací vývar
Postup: Na oleji speníme cibuľu a opečieme, pridáme, nakrájaný hlávkový šalát, kel, mrkvu, zalejeme kuracím vývarom a uvaríme do mäkka. Pred koncom pridáme ešte hrášok, povaríme pár minút a podávame.
Zeleninová panvica
Ingrediencie: žlté a červené paradajky, jarná cibuľka, cesnak, biela a červená fazuľa, čerstvé huby, kukurica, paprika, olivový olej, soľ, mix čerstvých byliniek, chilli paprička
Postup: Na oleji opečte jarnú cibuľku, pridajte všetku nakrájanú zeleninu, chilli, osoľte, primiešajte bylinky, prikryte a uduste do mäkka. Podávajte s bagetkou.
Farfalle s morskými plodmi
Ingrediencie: farfalle, morské plody (postačia aj mušle), paradajkový pretlak, chilli, cesnak, tymián, paradajky, citrónová šťava, olivový olej, čerstvý hrášok, pažítka
Postup: Na oleji opečieme cesnak, aj chilli, pridáme mušle pokvapkané citrónovou šťavou, posypeme tymiánom, pridáme paradajky a chvíľu opečieme. Tak zalejeme pretlakom a podusíme. Zmes zmiešame s cestovinami, ozdobíme čerstvým hráškom a pažítkou a podávame.
Ovocný šalát
Ingrediencie: rukola, čerstvé maliny, čučoriedky, prípadne iné ovocie podľa chuti, olivový olej, balzamikový ocot
Postup: Ovocie dôkladne umyjeme, zmiešame so šalátom, pokvapkáme olejom a octom a podávame.