Ako pripraviť artičoky? Tieto chutné recepty musíš vyskúšať!

    • Zdieľaj:
- Recepty s artičokami
3 z 5

3. Plnené artičoky

Na internete nájdete množstvo receptov na plnené a zapekané artičoky, skúsiť však môžete aj tento. Pripravíme si 4 až 5 artičok, 2 cibule, 200 g kuracieho mäsa, 100 g kyslej smotany, olej, soľ, korenie, petržlenovú vňať, muškátový orech a pažítku. Ako prvé si artičoky očistíme, nezabudneme ich pokvapkať citrónovou šťavou, aby nám nezhnedli. Povaríme ich v osolenej vode asi 10 minút. Kým sa varia, pripravíme si plnku. Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kúsky pokrájané mäso a smotanu. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a trochou pažítky a petržlenovej vňate. Predvarené artičoky opatrne vydlabeme, odstránime zvnútra jemné páperie. Potom plnkou artičoky naplníme a poukladáme ich do vymastenej zapekacej misky. Podľa chuti môžeme posypať nastrúhaným syrom. Pečieme domäkka pri teplote 180 °C. Podávame so zemiakmi, zeleninovým šalátom či bagetkou. 

Zdroj: Shutterstock®

3 z 5