Neviete, čo cez víkend uvariť? Čo tak niečo netradičné a ako stvorené na jesenné obdobie? Presne taký je náš recept na špagety s hruškou a nivou. Spojenie sladkého a slaného môže niekomu prísť divné, no opak je pravdou. Výrazná nivová chuť, v spojení s jemne sladkou hruškou, vás zanesie do gurmánskeho neba a garantujeme vám, že toto spojenie budete pridávať ku každému možnému jedlu.
Odhoďte svoju nedôveru v toto jedlo a zmeňte obyčajný rodinný obed na neopakovateľnú slávnosť, vďaka hruškám a nive! Toto jedlo vás nielen zasýti, ale aj zahreje a prenesie do slnkom zaliateho Talianska. Dobrú chuť!
Budeme potrebovať:
-
400 g špagiet
-
1-2 lyžice oleja
-
200 g nivy
-
1 šalotku
-
2 hrušky
-
šťavu z 1/2 citróna
-
4 lyžice vlašských orechov
-
2 lyžice masla
-
200 ml smotany na šľahanie (33 %)
-
mleté čierne korenie, soľ
-
hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Vyskúšaj tiež: Recept na špaldové cookies s kakaom: Na nerozoznanie od pravých!
Bude ťa zaujímať
Postup:
1. Špagety uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode na skus. Scedíme ich, prepláchneme studenou vodou a zakvapneme olejom.
2. 150 g syra nastrúhame nahrubo. Šalotku olúpeme a nasekáme. Hrušku umyjeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na kocky, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou. Orechy nasekáme nahrubo.
3. V hrnci ohrejeme maslo, orestujeme na ňom šalotku s orechmi, zalejeme ich smotanou a privedieme k varu. Pridáme nivu a za stáleho miešania ju necháme pomaly rozpustiť.
4. Do omáčky vložíme špagety a kocky hrušky. Všetko prehrejeme, osolíme, okoreníme a vmiešame petržlenovú vňať. Posypeme zvyšnou nivou, nakrájanou na kocky.
- Anketa
RADI SKÚŠATE NOVÉ RECEPTY?
Odpovedalo 54 ľudí