4. Fazuľový hummus
Z fazule môžete tiež pripraviť rôzne nátierky, ktoré sú veľmi vhodné na raňajky alebo olovrant. Spolu s plátkom celozrnného chleba vás poriadne nasýtia. Vyskúšať môžete napríklad i takýto netradičný fazuľový hummus. Ten sa síce pôvodne pripravuje z cícera, no na internete nájdete jeho rôzne obmeny. Na hummus z fazule budeme potrebovať 2 šálky bielej fazule (uvarenej alebo z konzervy), 5 PL pasty tahina, 3 lyžice olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ, korenie a trochu šťavy z citróna. Príprava je pritom úplne jednoduchá. Všetky ingrediencie hodíme do mixéra a mixujeme, kým nám vznikne jednotná zmes. Fazuľový hummus si môžeme natrieť na hrianky, pita chlieb alebo ho tiež môžeme podávať k sušienkam, nakrájanej zelenine a podobne.
Pozri aj: Inšpirácia na víkendové raňajky: Recept na ovocný chlebík 3-krát inak
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy