Čučoriedkové muffiny z ovsených vločiek
Čučoriedky a ovsené vločky sú pre mnohých klasickou kombináciou na raňajky. My im dáme nový rozmer v podobe muffinov podľa Running With Spoons.
Ingrediencie:
- 120 g hladkej múky
- 80 g pomletých ovsených vločiek
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1/4 lyžičky soli
- 1 veľké vajce
- 225 g gréckeho jogurtu
- 2 lyžice trstinového cukru
- 60 ml mandľového mlieka
- 2 až 3 lyžice medu
- 2 lyžičky vanilkovej esencie
- 150 g čučoriedok
Postup prípravy:
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia a formu na muffiny si vytrieme tukom alebo vystelieme košíčkami na muffiny.
- Všetky suché ingrediencie zmiešame dokopy v jednej miske, v druhej miske si zasa zmiešame mokré ingrediencie.
- Mokrú zmes pomaly primiešame do suchej zmesi a poriadne premiešame. Nakoniec jemne primiešame čučoriedky, ktoré sme predtým jemne poprášili múkou.
- Cesto rozdelíme rovnomerne do formy na muffiny a pečieme asi 20 minút. Muffiny testujeme špáradlom.
- Po upečení muffiny necháme 5 minút v rúre chladnúť, potom ich vyberieme z formy a necháme ich vychladnúť na mriežke.