Budete na Valentína doma? Pripravte si valentínske menu!

Budete na Valentína doma? Pripravte si valentínske menu!
  • 12.02.2014
  • Silvia Karasová

Oslávte sviatok zamilovaných gurmánskym potešením a pripravte pre seba a svoju polovičku chutné valentínske menu. To by malo pozostávať z ľahko stráviteľných jedál, chýbať by v ňom nemalo ani trošku pikantného korenia, suroviny s afrodiziačným účinkom a, samozrejme, sladulinký dezert. Ak sa vám takéto menu nechce vymýšľať, nechajte sa inšpirovať tým naším.

Pozri aj: Sviatok sv. Valentína: Čo sa skrýva za komerčným pozlátkom?

grilovaný baklažán

Zdroj: Shutterstock®

PREDJEDLO – Grilovaný baklažán

Ingrediencie: baklažán, paradajky, soľ, čierne mleté korenie, kyslá smotana, strúhaný syr, olej

Príprava: Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme a necháme vypotiť. Dôkladne umyjeme, osušíme, okoreníme a na grilovacej panvici na troche oleja opečieme. Podávame s kolieskom paradajky a kopčekom smotany, ktorú zmiešame so strúhaným syrom. Ozdobíme bazalkou.

Pozri aj: Sladký Valentín: Čokoládovo-jahodové muffiny si jednoducho zamiluješ!

zelerová polievka

Zdroj: Shutterstock®

POLIEVKA – Krémová zelerová polievka

Ingrediencie: 1 väčší zeler, dve menšie mrkvy, 1 petržlen, 6 ks zemiakov, kurací, alebo hovädzí vývar, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 1 smotana na varenie, 1 šľahačková smotana, mleté biele korenie, soľ, maslo, petržlenová vňať

Postup: Na masle opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Tak pridáme zemiaky a nakrájanú zeleninu a zalejeme vývarom. Ochutíme soľou, korením a necháme variť, kým zelenina nezmäkne. Polievku rozmixujeme, prilejeme smotany, ešte raz rozmixujeme ak je to potrebné a necháme prevrieť. Podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou, prípadne kúskami uvarenej špargle.

grilovaný losos

Zdroj: Shutterstock®

HLAVNÉ JEDLO – Grilovaný losos

Ingrediencie: losos, zelenina (ako napríklad zelená fazuľka, cuketa, paprika, mrkva, brokolica, cibuľa), olivový olej, citrónová šťava, bylinková soľ

Postup: Lososa pokvapkajte citrónovou šťavou, osoľte a opečte na troche olivového oleja, buď na panvici, alebo v rúre. Zeleninu si pripravte na pare, alebo upečte a podávajte spolu s lososom napríklad s bagetkou.

Pozri aj: Domáca maska na tvár z jahôd: Proti akné, vráskam i na hydratáciu

čokoládové fondue

Zdroj: Shutterstock®

DEZERT – Čokoládové fondue s jahodami

Ingrediencie: čerstvé jahody, horká čokoláda, čokoládový likér, smotana na šľahanie, cca 1 lyžica masla

Postup: Čokoládu, smotanu, maslo a likér rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmes premiešame a prelejeme do fondue nádoby, pod ktorú zapálime ohrievač. Umyté a osušené jahody namáčame v čokoládovej zmesi.

Získajte EŠTE VIAC INŠPIRÁCIÍ NA CHUTNÉ RECEPTY.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Martina Zahoranová 12.02.14 14:29

MZ
karma
109.00

super zaujímavé a určite aj chutné valentínske menu, že by som si zobrala príklad?

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 12.02.14 19:51

ĽŠ
karma
100.00

Mňam!

  • 0
Odpovedať

Iveta Ondáková 12.02.14 21:15

IO
karma
97.00

mnam ,ten losos ma oslovil....

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 13.02.14 21:57

JK
karma
100.00

tak toto je skvelá inšpirácia určite nektoré recepty vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 12.04.16 17:05

karma
93.00

všetko vyzerá božsky :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní