Valentínske menu

Valentínske menu
  • 12.02.2014
  • Silvia Karasová

  • 5
  • 5

Oslávte sviatok zamilovaných gurmánskym potešením a pripravte pre seba a svoju polovičku chutné valentínske menu.

To by malo pozostávať z ľahko stráviteľných jedál, chýbať by v ňom nemalo ani trošku pikantného korenia, suroviny s afrodiziačným účinkom a samozrejme sladulinký dezert.

Ak sa vám takéto menu nechce vymýšľať, nechajte sa inšpirovať tým našim.

PREDJEDLO – Grilovaný baklažán

valentínske menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: baklažán, paradajky, soľ, čierne mleté korenie, kyslá smotana, strúhaný syr, olej

Príprava: Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme a necháme vypotiť. Dôkladne umyjeme, osušíme, okoreníme a na grilovacej panvici na troche oleja opečieme. Podávame s kolieskom paradajky a kopčekom smotany, ktorú zmiešame so strúhaným syrom. Ozdobíme bazalkou.

POLIEVKA- Krémová zelerová polievka

valentínske menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: 1 väčší zeler, dve menšie mrkvy, 1 petržlen, 6 ks zemiakov, kurací, alebo hovädzí vývar, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 1 smotana na varenie, 1 šľahačková smotana, mleté biele korenie, soľ, maslo, petržlenová vňať

Postup: Na masle opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Tak pridáme zemiaky a nakrájanú zeleninu a zalejeme vývarom. Ochutíme soľou, korením a necháme variť, kým zelenina nezmäkne. Polievku rozmixujeme, prilejeme smotany, ešte raz rozmixujeme ak je to potrebné a necháme prevrieť. Podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou, prípadne kúskami uvarenej špargle.

HLAVNÉ JEDLO – Grilovaný losos

valentínske menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: losos, zelenina (ako napríklad zelená fazuľka, cuketa, paprika, mrkva, brokolica, cibuľa), olivový olej, citrónová šťava, bylinková soľ

Postup: Lososa pokvapkajte citrónovou šťavou, osoľte a opečte na troche olivového oleja, buď na panvici, alebo v rúre. Zeleninu si pripravte na pare, alebo upečte a podávajte spolu s lososom napríklad s bagetkou.

DEZERT – Čokoládové fondue s jahodami

valentínske menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: čerstvé jahody, horká čokoláda, čokoládový likér, smotana na šľahanie, cca 1 lyžica masla

Postup: Čokoládu, smotanu, maslo a likér rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmes premiešame a prelejeme do fondue nádoby, pod ktorú zapálime ohrievač. Umyté a osušené jahody namáčame v čokoládovej zmesi.


Získajte EŠTE VIAC INŠPIRÁCIÍ NA CHUTNÉ RECEPTY.

Zdroj foto: www.blogs.miaminewtimes.com, www.laylita.com, www.media.salon.com, www.finedininglovers.cdn.crosscast-system.com, www.chowstatic.com,

  • 5
  • 5
Návrat hore
Autor článku

5 komentárov

Martina Zahoranová 12.02.14 14:29

MZ
karma
109.00

super zaujímavé a určite aj chutné valentínske menu, že by som si zobrala príklad?

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 12.02.14 19:51

ĽŠ
karma
133.00

Mňam!

  • 0
Odpovedať

Iveta Ondáková 12.02.14 21:15

IO
karma
89.00

mnam ,ten losos ma oslovil....

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 13.02.14 21:57

JK
karma
100.00

tak toto je skvelá inšpirácia určite nektoré recepty vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 12.04.16 17:05

karma
93.00

všetko vyzerá božsky :)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Rodina

Nástrahy virtuálneho sveta: Čo robiť, ak sa človek stane obeťou sexuálneho predátora?

  • 56
  • 2
  • 04.09.2020
Domácnosť

Ako osviežiť bielizeň? Povýšte pranie na zážitok vďaka páru od Lenoru

  • 74
  • 0
  • 20.06.2020
Pre ženy

Prírodný liek na ženské problémy: Objav silu kvetov z juhoamerických Ánd!

  • 59
  • 1
  • 03.08.2020
TOPlist