Zbavte sa chĺpkov pomocou IPL epilátora. Poradíme vám, ako na to

Zbavte sa chĺpkov pomocou IPL epilátora. Poradíme vám, ako na to

Laserová epilácia v kozmetických salónoch je bežnou súčasťou života tisíciek žien už veľa rokov. Čo keď si ale chcete podobnú procedúru vyskúšať v pohodlí svojho domova? Potom je pre vás tým pravým riešením IPL epilátor!

Ako sa líši od klasického laseru, aké chĺpky s ním zvládnete oholiť, pre koho je táto metóda vhodná a ako konkrétne funguje IPL epilátor Braun? Poďme sa na to pozrieť.

Pozri aj:  Ročný horoskop na rok 2024: Rak

Nepleťte si depiláciu s epiláciou

Pri odstraňovaní chĺpkov existujú dve varianty – buďto vsadíte na depiláciu, kedy chĺpok skrátite nad povrchom kože, alebo zvolíte epiláciu, pri ktorej narušíte aj samotný vlasový korienok. Odstraňovanie chĺpku aj s jeho korienkom preferuje stále viac žien, pretože hladká pokožka vydrží oveľa dlhšie ako pri povrchovej depilácii.

Ak sa ale necítíte na epiláciu vytrhnutím (či už voskom, cukrovou pastou, pinzetou alebo klasickým epilačným strojčekom), skúsiť môžete odstraňovanie chĺpkov pomocou svetla. A že sa vám kvôli tomu nechce ísť do salónu? Nevešajte hlavu, od toho je práve IPL odstraňovač chĺpkov, s ktorým sa chĺpkov zbavíte jednoducho v pohodlí domova.

Domáci IPL epilátor

Ako funguje IPL epilátor, vysvetľuje dermatologička Jana Housková: "IPL, čo znamená intenzívne pulzné svetlo, je technológia využívajúca transformáciu svetelnej energie na teplo. Svetelné lúče, ktoré epilátor vysiela, zasahujú do melanínu vo folikuloch chĺpkov pod povrchom kože. Tým prerušuje cyklus dorastania chĺpku. Chĺpok sa zahreje a vypadne. Prístroj dokáže sám na základe zafarbenia kože a chĺpkov vyhodnotiť intenzitu lúča v jednotlivých oblastiach, a tak je ošetrenie skutočne bezbolestné."

IPL epilátor Braun Silk-Expert Pro 5

Zdroj: Braun

Jedinou podmienkou pre IPL epiláciu je, že disponujete svetlou pokožkou a hnedými alebo inak tmavými chĺpkami, pretože intenzívny lúč nedokáže zachytiť príliš svetlé odtiene. Na blond, ryšavé alebo šedé chĺpky preto príliš nefunguje. Počas začiatkov s IPL odstraňovačmi chĺpkov budete tiež musieť počítať s častejšou frekvenciou ošetrení.

"Odstraňovanie chĺpkov pomocou IPL technológie je nutné opakovať v pravidelných intervaloch s postupne redukujúcou sa frekvenciou. A to preto, že IPL zachytí len tie chĺpky, ktoré sú v rastovej fáze. Pri opakovanom a pravidelnom počiatočnom ošetrení a následne pri udržiavacích ošetreniach zostane pokožka dlhodobo hladká," dodáva Jana Housková.

Odporučame:  VIDEO: Čo je gomáž (gommage)? Na čo slúži a pre ktoré typy pleti je ideálna?

odstraňovanie chlpkov s IPL epilátor Braun Silk-Expert Pro 5

Zdroj: Braun

Ak je IPL epilácia vhodná pre vašu pokožku a typ chĺpkov, samotný už postup nie je nič zložité. Dermatologička Jana stručne opísala zásady, ktoré treba dodržiavať pri domácej epilácii IPL:

"Pred každou epiláciou je potrebné chĺpky oholiť žiletkou a vykonať ju na čistej a suchej pokožke. Pred aplikáciou sa neodporúča vykonávať exfoliačné ošetrenia. IPL epilácia sa neodporúča na opálenej pokožke. Pokožka môže byť po epilácii mierne podráždená alebo citlivá. Na upokojenie sa môžu použiť upokojujúce hydratačné krémy alebo chladivé gély."

"Svetelný epilátor" - ako sa svetlo môže stať odstraňovačom chĺpkov?

Metódu IPL však nemožno zamieňať s bežnou laserovou epiláciou. Ako sme už vysvetlili, IPL je širokopásmový zdroj pulzného svetla, zatiaľ čo laser je rovnomerný monochromatický zdroj svetla. Obe metódy sa zameriavajú na melanín vo vlasových folikuloch a pri oboch možno očakávať viditeľné výsledky.

Profesionálny laserový epilátor však dokáže ľahšie zacieliť na vlasový folikul namiesto okolitej pokožky, čo vedie k rýchlym výsledkom, a táto metóda epilácie je vhodná aj pre tmavšie typy. IPL epilácia je však časovo a finančne menej náročná a výsledky sú podobne účinné.

Ako si vybrať najlepší epilátor IPL?

Zamerajte sa na zabehnuté a overené značky, ktoré sú na českom trhu už mnoho rokov. Prečítajte si recenzie, ktoré zákazníci píšu o najlepších epilátoroch, a skúste tiež do vyhľadávača zadať "najlepší epilátor diskusia".

Zaujme ťa:  Napadol ťa vírus? Zisti, čo jesť pri chrípke či nádche a čo vyradiť!

Braun Silk-épil 9 Flex 9-001 Epilátor Pre Ženy

Zdroj: Braun

Medzi najlepšie epilátory na trhu patrí IPL epilátor Braun Silk-Expert Pro 5, ktorý ponúka najrýchlejšie a najúčinnejšie odstránenie chĺpkov s dlhotrvajúcimi viditeľnými výsledkami až po dobu jedného roka.

Inteligentná technológia Skin Pro 2.0 od spoločnosti Braun automaticky optimalizuje každý záblesk podľa odtieňa pokožky práve epilovanej oblasti tela. To zaručuje dlhotrvajúcu hladkú pokožku od hlavy až po päty, navyše epilátor je šetrný aj k tým najcitlivejším oblastiam a možno ho použiť na epiláciu tváre, podpazušia a intímnych oblastí. Každú pol sekundu vydáva záblesk IPL, čo znamená, že s epiláciou nôh ste hotoví za niekoľko minút.

Testovali sme:  TEST: Sušič vlasov Dyson Supersonic™ HD07

odstránenie chĺpkov s Braun Silk-épil 9 Flex

Zdroj: Braun

Ak ste predsa len zástancom pinzetových epilátorov, vyskúšajte Braun Silk-épil 9 Flex, ktorý sa dokonale prispôsobí kontúram vášho tela, a to aj v ťažko prístupných oblastiach, ako je podpazušie alebo slabiny, čím zabezpečí hladkú pokožku.

Vďaka technológii Micro-Grip a o 40 % širšej hlave, ktorá odstraňuje aj chĺpky dlhšie ako 0,5 mm, si budete môcť užívať týždne krásne hladkej pokožky. Súčasťou balenia je aj nástavec na blízky kontakt s pokožkou.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Reibergerová 19.12.23 22:43

MR
karma
114.00

páči sa mi to, napíšem Ježiškovi :-D

  • 0
Odpovedať

Mária Sivová 20.12.23 07:46

MS
karma
100.00

Dcéra IPL epilátor má a je spokojná. Hovorila mi, že čím je chlpok tmavší, tým skôr ho epilátor odstráni.

  • 0
Odpovedať

Anežka Turčiková 20.12.23 13:22

karma
-1.00

Skvely darcek pre zeny,dievcata...tieto Vianoce uz nestiham,no buduce a aj skor by sa nieco take zislo. Je to vsak trosku drahsia investicia.

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 25.02.24 20:57

karma
-1.00

Je to drahá investícia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní