Kedy vlasy pridávajú na veku? Rozhoduje farba, strih aj kondícia!

Kedy vlasy pridávajú na veku? Rozhoduje farba, strih aj kondícia!

Vlasy sú na portáloch o kráse pomerne častou témou. Nečudujeme sa. Hovorí sa im totiž aj koruna krásy a väčšina žien (aj mnoho mužov) ich chce mať naozaj v dokonalom stave. Aj preto s nimi podstupujú pravidelné návštevy v salónoch či rôzne domáce procedúry a vylepšenia. Pravdou je, že našim vlasom tieto zmeny, či už profesionálne vykonané alebo nie, nie vždy slúžia ku cti. Práve naopak. Kedy vlasy pridávajú na veku a čo sa s tým dá robiť?

Šedivé neznamená staré

Pri farbení vlasov platí zásada – čím vyšší vek, tým jemnejší odtieň. Pre staršie ženy sa stávajú tmavé farby príliš tvrdé, a teda aj zostarujúce. Priveľmi drsne vyzerajú aj vlasy farbené monotónne od korienkov až po končeky. A tak by sa mali ženy, ktoré už nemajú tých povestných 20, spoľahnúť skôr na moderné techniky zosvetľovania vlasov ako na jednoduché, no zostarujúce farbenie vlasov jednou farbou z drogérie.

Od farbenia vlasov ešte neodchádzame. Starším ženám totiž nesvedčia ani žlté odtiene blond a na melír či farbu, ktorá vyslovene žltne, by mali používať šampón na redukciu presne takýchto nelichotivých tónov. Na záver čosi o stereotypnom ponímaní šedivých vlasov. Staršie ženy ich totiž môžu využiť ako výhodu, stačí ak ich zveria do rúk šikovnému kaderníkovi, ktorý dokáže pozdvihnúť ich prirodzenú krásu.

Pozri aj: Maskovanie po domácky: DIY maska na citlivú pleť s uhorkou a medom

šedivé vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Záleží na dĺžke aj strihu

Ženy po 30-tke majú tendenciu vlasy si ostrihať na kratšie. Pravdou je, že príliš dlhé a zároveň spľasnuté vlasy dokážu pridať na veku a dokážu aj pozornosť upriamiť na vrásky a linky na pleti. Ak teda dlhé vlasy, tak vlasy približne po kľúčnu kosť a najmä vlasy s objemom. Starším ženám na veku uberajú napríklad jemné vlnky vytvorené kulmou s väčším priemerom.

Poďme sa baviť o strihu. Ktorý svedčí ženám vo veku 30+? Aj keď je to veľmi individuálne, vo všeobecnosti sa starším ženám nehodia príliš rovné strihy, pôsobiace ako odseknuté. Odpoveďou by mohli byť strihy s vrstvením (tzv. postupka) alebo napríklad dlhšia forma populárneho boba, teda lob.

Odporúčame: Účes so scrunchie gumičkou 12-krát inak: Začni jedným a zamiluješ si všetky!

žlté vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Vlasy v dobrej kondícii

Spravidla sa so zvyšujúcim vekom stráca aj vlasová vitalita. Vlasy bývajú tenšie, sú zraniteľnejšie a pôsobia akoby sme sa o ne jednoducho nestarali. V závislosti od potrieb konkrétneho vlasu je teda potrebné popozerať sa po riešeniach v podobe kvalitnejšej vlasovej kozmetiky.

Tá by ich mala nielen vyživovať, ale aj chrániť pred vonkajšími vplyvmi prostredia, pričom najväčším strašiakom je UV žiarenie, pred ktorým by sme mali vlasy aj pokožku pod nimi chrániť aj pokrievkou hlavy. V niektorých prípadoch je dokonca vhodné siahnuť po výživových doplnkoch sľubujúcich zdravie aj krásu koruny krásy.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 04.05.21 07:06

ĽŠ
karma
100.00

Výborný článok, vďaka!

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 04.05.21 22:15

ZS
karma
100.00

Zaujímavý článok

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní