Zohrievanie zvyškov jedla: Návod, ako sa vyhnúť otrave jedlom!

    • Zdieľaj:
- Správne zohrievanie zvyškov jedál
3 z 7

Ryby

Pri rybách platí, že najchutnejšie po zohrievaní zostanú tie, ktoré sú narezané na hrubšie pláty. Zohrievať ich môžete veľmi podobne ako mäso – v mikrovlnke, rúre aj na panvici. 

  • V rúre nastáva pri zohrievaní rýb oproti mäsu len jedna zmena. Zabaľte ju do alobalu a zohrievajte štvrť hodiny až 20 minút na 120 stupňov.
  • V mikrovlnej rúre ryby zohrievajte pokvapkané vodou približne 30 sekúnd. Skontrolujte, či sa neprevarila v polovici času.
  • Ryby sa dobre zohrievajú aj na pare. Zabaľte ich do fólie a umiestnite nad paru na 4 až 5 minút.
  • Na panvici ryby zohrievajte ako mäso – na masle a zakryté pokrievkou.
3 z 7