BOZKU na tomto mieste neodoláte: Je to aj vaša erotogénna zóna?

BOZKU na tomto mieste neodoláte: Je to aj vaša erotogénna zóna?
  • 06.12.2023
  • Naomi Maduro

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo vo vás vyvoláva vášeň a rozkoš a dokonca aj erotický náboj? Prečo práve bozky a jemné dotyky na krk sú tak výnimočné? Áno je to tak! AJ KRK JE EROTOGÉNNOU ZÓNOU a to nielen ženskou, krk je aj erotogénnou zónou mužov.

Čo sú to erotogénne zóny?

Ženské erotogénne zóny sú miesta na ženskom tele, ktoré sú citlivé na sexuálne vzrušenie a môžu vás doviesť k sexuálnemu potešeniu. Pre každú ženu môžu byť tieto citlivé oblasti tela na rôznych miestach a dokážu sa meniť v závislosti od jej individuálnych preferencií a nálad. Každá z nás je jedinečná a čo funguje pre jednu, nemusí fungovať pre druhú, preto citlivosť erotogénnych zón je jednoducho jedinečná.

Ak ste niekedy venovali pozornosť svojím partnerom, viete, aké pocity môžu vo vás vyvolať bozky na krk. Prečo? Čo je tým skutočným dôvodom, že cmúľanie, šepkanie, láskanie rukou, bozkávanie a hryzenie vás privádzajú do šialenstva? Práve krk a šija je jednou z oblastí, ktoré patria medzi ženské erotogénne zóny.

Prečo krk ?

Ženy bežne uvádzajú, že krk je jeden z najlepších erotogénnych zón, ktoré vyvoláva orgazmus a vzrušenie. Toto magické miesto má obzvlášť citlivé nervové zakončenia. Pravidelné bozky na krk udržujú vášeň, iskru a romantiku vo vzťahu. Bozky na krk a ramená vytvárajú medzi partnermi zvláštnu intimitu, dôveru a spojenie. Sú naozaj skvelým spôsobom, ako začať predohru. Postupne vedú ešte k vášnivejším chvíľam.

Mimochodom, práve krk je miesto kde sa hromadí stres a napätie. Preto patrí medzi intímne partie, ktoré vďaka bozkom dokážu partnerke ponúknuť pocit úplného uvoľnenia. Bozky na krk a ramená sú niekedy viac ako stovky slov. Je to mimoriadne silný a efektívny spôsob vyjadrenia citov a emócií. Erotogénna zóna na krku vyvoláva v ženách hlboké spojenie a pocit sexepílu.

Kde sa nachádzajú ďalšie ženské erotogénne zóny

Ako sme už spomínali jednou z erotogénnych zón je krk, no na ženskom tele je niekoľko miest, ktoré sú veľmi citlivé na dotyk a stimuláciu. Tu sú ďalšie erotogénne zóny:

• Prsia a bradavky

Sú ženská časť tela, ktoré patria do sexuálneho života. U mnohých žien stimulácia bradaviek a pŕs vzbudzuje sexuálne vzrušenie a celkové potešenie.

• Klitoris

Klitoris patrí medzi pohlavné orgány a je jedným z najcitlivejších erotogénnych zón na ženskom tele. Nachádza sa v hornej časti vonkajších pohlavných orgánov. Stimulácia klitorisu vyvoláva divoké erotické pocity, ktoré často končia dosiahnutím orgazmu.

• Vaginálna oblasť - BOD G

Vagína a jej okolie sú vo všeobecnosti veľmi citlivé. Bod G, ktorý sa nachádza vo vnútri vagíny, je známy ako miesto, ktoré má špeciálne citlivé nervové zakončenia a prispieva k vaginálnym orgazmom.

• Koža

Rôzne oblasti tela, ako sú krk a šija, ramená, uši, zápästia, pupok, vnútorné stehná, boky, oblasť za kolenami, chodidlá, prsty na nohách atď... patria medzi erotogénne zóny, ktoré keď sú stimulované bozkom, lízaním alebo jemný dotykom dokážu spôsobiť orgazmus a vzrušenie.

• Erotogénna zóna na psychologickej úrovni

Nie všetky erotogénne zóny sú fyzického charakteru. Pre niektoré je dôležitá práve psychologická stimulácia, ktorá zahŕňa slová, fantáziu, romantiku, erotické divoké predstavivosti a to u nich následne vyvoláva rozkoš a vášeň. A o to nám predsa ide!

Inšpiruj sa: Erotogénna zóna podľa znamenia: Čo vzrušuje Pannu a čomu neodolá Škorpión?

Ako nájsť erotogénne zóny?

Nájsť erotogénne zóny u seba a u svojho partnera vyžaduje komunikáciu, pozornosť a experimentovanie.

  • Komunikácia je kľúčom k objavovaniu erotogénnych zón. Rozprávajte sa so svojím partnerom o tom, čo vás vzrušuje.
  • Experimentovanie rôznych druhov dotykov, stimulácie rôznych častí ženského tela sú nato, aby ste zistili čo je vám najpríjemnejšie.
  • Pozornosť. Sledujte reakcie vášho partnera ale nezabúdajte aj na tie vaše! Telo totiž môže reagovať zvýšením vzrušením, zvýšením tepom alebo zrýchlením dychom.

V neposlednom rade buďte otvorený novým možnostiam a skúsenostiam. Nebojte sa skúšať nové veci a rôzne erotogénne zóny. Môžete byť milo prekvapení.

Ako stimulovať erotogénne zóny?

Erotogénne zóny žien môžete stimulovať prostredníctvom jemných dotykov, bozkov, hladkania, lízania, šteklenia, vibrácie, orálnej stimulácie a komunikácie. Nezabúdajte, sme sexuálne bytosti a musíme erotogénne zóny rozvíjať.

Odporúčame: Ako spánková poloha ovplyvňuje vznik vrások? Táto poloha na spanie je k našej kráse najšetrnejšia!

Prečo je dôležité poznať svoje erotogénne zóny?

Prečo je poznanie svojich erotogénnych zón také dôležité? Dáme vám niekoľko dôvodov:

  • Zlepšuje sexuálne vzrušenie a spokojnosť
  • Pomáha s dosahovaním orgazmu
  • Posilňuje imunitu
  • Zvyšuje sebavedomie a sexepíl
  • Robí nás šťastnejšími a zabraňuje nepohodliu

Okoreňte svoj sexuálny život skúmaním svojho tela a prispejte tým k lepšiemu intímnemu sexuálnemu životu so svojím partnerom. Odhaľujte tajomstvá, ktoré môžu byť neopísateľne výnimočné. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní