Čokoládové brownies z teplovzdušnej fritézy: Tej chuti sa nedá odolať!

Čokoládové brownies z teplovzdušnej fritézy: Tej chuti sa nedá odolať!

    • Zdieľaj:
  • 2

Brownies je bezpochyby jedným z najchutnejších a najlahodnejších dezertov vôbec. Je mäkký, čokoládovo-čokoládový a pripravený v priebehu chvíľky. Možno nevýhodou v tomto prípade je, že to nie je najzdravší zákusok. Teda nie v prípade, ak doň pridáte biely cukor. No ak zvolíte napríklad kokosový cukor, namiesto klasickej múky zvolíte špaldovú a siahnete po kvalitnej čokoláde, tak aj brownies môže byť o niečo zdravšie. Poprípade môžete doň pridať cuketu (brownies z cukety), banán či batat. Skvelou alternatívou je aj fazuľové brownies s ovsenými vložkami a proteínom (proteínové brownies s čučoriedkami).

Skvelé v tomto prípade je, že brownies môžete pripraviť aj v teplovzdušnej fritéze. Ak ju používate a neviete si ju vynachváliť, tak prečo v nej nepripraviť aj zákusok? Potrebujete len 30 minút, fritézu a chuť maškrtiť. Ak milujete brownies, tak hor sa do pečenia.

Odporúčame: Tekvicové osie hniezda: Využi tekvicu aj inak než do polievky

Na čokoládové brownies potrebujete:

  • 120 ml roztopeného masla
  • 90 g cukru (trstinový, kokosový,...)
  • 2 vajíčka
  • 75 g múky
  • 30 g kakaa
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 170 g roztopenej horkej čokolády

Postup prípravy čokoládového brownies:

  1. Najprv si pripravte všetky potrebné ingrediencie, aby ste mali všetko poruke.
  2. Vo vodnom kúpeli si roztopte čokoládu. V extra hrnci si tiež roztopte maslo a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  3. Vo väčšej miske zmiešajte všetky mokré ingrediencie (čokoládu a maslo).
  4. Následne pridajte cukor a dobre premiešajte metličkou.
  5. Pridajte vajíčka a opäť premiešajte.
  6. Do mokrej zmesi preosejte múku, prášok do pečiva a kakao. Všetko poriadne premiešajte, aby vám vzniklo homogénne cesto.
  7. Do teplovzdušnej fritézy (do nádoby) vložte papier na pečenie a vlejte pripravenú zmes.
  8. Brownies pečte pri teplote 180 °C približne 15 minút.
  9. Po upečení nechajte brownies aspoň chvíľku vychladnúť a následne podávajte.

    • Zdieľaj:
  • 2
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Elena Švachová 22.11.22 22:14

karma
109.00

Teplovzdušnú fritézu zatiaľ nemám, ale už dlhšie po nej pokukávam.

  • 0
Odpovedať

Anna Vargová 02.12.22 17:42

AV
karma
100.00

V teplovzdušnej fritéze som ešte piecť neskúšala .Keďže manžel čokoládu neje nebudem ju ani skúšať. Recept však posuniem dcére, verím, že ho vyskúša

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Tuberózna skleróza – vážne genetické ochorenie. Kedy hrozí, že ju dieťa zdedí?
Zdravie

Tuberózna skleróza – vážne genetické ochorenie. Kedy hrozí, že ju dieťa zdedí?

  • 1
  • 13.10.2022
ORIGINÁLNE oblečenie pre deti: Objavte s nami nové  trendy pre vaše ratolesti. Vyberie si určite každý
LIFESTYLE

ORIGINÁLNE oblečenie pre deti: Objavte s nami nové trendy pre vaše ratolesti. Vyberie si určite každý

  • 0
  • 23.11.2022
Jesenné dekorácie z tekvíc: Vykúzli si doma tú pravú atmosféru s týmito nápadmi
Voľný čas

Jesenné dekorácie z tekvíc: Vykúzli si doma tú pravú atmosféru s týmito nápadmi

  • 3
  • 04.10.2022