Recept na tvarohový koláč s hroznom

Recept na tvarohový koláč s hroznom
  • 15.09.2016
  • Jarkapecie .sk

    • Zdieľaj:
  • 9
  • 7

Hrozno som používala pri príprave múčnikov, ale len v spojení so želatínou či pudingom. Bobuľky som v ceste doteraz nepiekla. Keď som na pulte s hroznom videla tmavé bobule, spomenula som si na tú lahodnú chuť a už ma nič nezastavilo. Našla som si pár receptov na nemeckých blogoch a pridala som k nim moje skúsenosti a spomienky a je tu jesenný koláč.

Pripravila som ho z tvarohového  špaldového cesta a jemného tvarohového krému. Koláč si môžete pripraviť aj z jemného kysnutého cesta. Posýpku z múky a masla často nepoužívam, nahrádzam ju makom alebo sekanými orechmi, ale dnes som si pripravila chutnú škoricovú posýpku – rozvoňala celý dom. Koláč po upečení nechajte úplne vychladnúť a až potom krájajte.

Odporúčame tiež: Akú energiu nám dodáva naše oblečenie?

 Na tvarohové cesto budete potrebovať:

  • 220 g špaldovej hladkej múky
  • 70 g trstinového (alebo kokosového) cukru
  • 80 g jemného tvarohu
  • vanilkový extrakt
  • 1 vajce
  • 40 g neutrálneho oleja
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
  • štipku soli

 Postup: 

Všetky suroviny rýchlo zmiešajte a odložte do chladu, kým pripravíte náplň.

Odporúčame tiež: Šesť dôvodov, prečo začať s cvičením jogy

Recept na Tvarohový koláč s hroznom

Zdroj: Shutterstock®

Na náplň budete potrebovať:

  • 250 g jemného tvarohu (použila som balený vo fólii)
  • 70 g trstinového (alebo kokosového) cukru
  • vanilkový extrakt
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 2 čajové lyžičky Maizeny (kukuričný škrob)
  • 2 vajcia
  • cca 400-500 g tmavého hrozna

Odporúčame tiež: Recept na škoricové a kakaové slimáky ako od babky

Recept na Tvarohový koláč s hroznom

Zdroj: Shutterstock®

 Postup:


Tvaroh, vanilkový extrakt, cukor a vajcia vymiešajte, pridajte šľahačkovú smotanu (tekutú). V mlieku rozmiešajte dve lyžičky maizeny a pridajte do zmesi. Do pripravenej tvarohovej zmesi jemne vmiešajte bobule hrozna. Zo špaldovej múky, masla, cukru a mletej škorice si pripravte posýpku. Cesto roztlačte do okrúhlej formy (treba ju predtým vymazať a vysypať múkou) a vytvorte 2-3 cm vysoké okraje. Na cesto rozotrite tvarohovú plnku, urovnajte a posypte pripravenou škoricovou posýpkou. Pečte pri teplote 175°C približne 45 – 50 minút.

Odporúčame tiež: Ešte lepšie účinky pri riešení pigmentových škvŕn prírodnou cestou


    • Zdieľaj:
  • 9
  • 7
Návrat hore
Autor článku

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Soňa Krátka 20.09.16 21:41

SK
karma
119.00

všetko k príprave mám, zajtra idem na to

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beranková 22.09.16 07:00

ZB
karma
-1.00

vyzerá a určite chutí úžasne, vyskúšam, ďakujem za tip :-)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 14:21

MZ
karma
-1.00

Vyzerá naozaj neodolateľne :)

  • 0
Odpovedať

ľubka Olexyová 25.12.16 10:29

ľO
karma
-1.00

na letné popoludnie výborná maškrta

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 27.12.16 00:04

JS
karma
-1.00

zaujímava kombinácia

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 27.12.16 00:07

JS
karma
-1.00

tvaroh je výborný

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 27.12.16 00:08

JS
karma
-1.00

vyskúšame

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Dekoratívna kozmetika

TEST: Paletka na tvár Naj Oleari Skin Blossom Contour Palette

  • 59
  • 4
  • 10.09.2020
Pleťová kozmetika

TEST: Duo proti vráskam – krém a sérum Declaré Caviar Perfection

  • 90
  • 5
  • 07.11.2020
Elektronika

TEST: Philips 5400 Series Plnoautomatický kávovar pre skutočného pôžitkára

  • 76
  • 3
  • 11.11.2020
TOPlist