OVSENÉ SUŠIENKY S JAHODAMI
Vegánske cookies s jahodami z ovsených vločiek? Tieto podľa The Pretty Bee si zamilujete!
Ingrediencie:
- 115 g vegánskeho masla
- 100 g hnedého cukru
- 100 g trstinového cukru
- 1 lyžica pomletého ľanového semienka
- 3 lyžice vody
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- 130 g bezlepkovej múky
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1/4 lyžičky soli
- 180 g bezlepkových ovsených vločiek
- 150 g jahôd
Náš tip! Pre nevegánsku verziu zvoľte normálne maslo, namiesto ľanovej múky s vodou klasické vajce a pre verziu s lepkom normálnu múku.
Postup prípravy:
- Rúru si predhrejeme na 175 stupňov, na plech si dáme papier na pečenie.
- V miske si zmiešame ľanové semienka s vodou a necháme zmes 5 minút postáť. Vznikne nám vegánske vajce.
- V ďalšej mise si pomaly vymiešame maslo s cukrom, pridajte „ľanové vajce" a vanilkovú esenciu. Naďalej miešame.
- Pridáme múku, soľ a sódu bikarbónu. Poriadne vymiešame.
- Do zmesi ručne primiešame ovsené vločky a následne aj jahody.
- Cesto rozdelíme na malé kôpky na plech a pečieme 12 až 15 minút dozlatista. Pred podávaním nechajte sušienky úplne vychladnúť.