Registrácia Prihlásenie

Sezónna špecialita - Kačacie Creme brulée


Kačacie a husacie hody už nemusia znamenať len prípravu pečeného stehna a lokše s kapustou. Známy šéfkuchár roka Ľubomír Herko, ktorý pôsobí v Hoteli Salamandra a v Horskom hoteli Sliezsky dom, pripravuje tradičné slovenské špeciality netradične.


Aj klasické jedlo sa dá pripraviť inak. Tradičná chuť ostane, no koncept varenia je úplne iný. Hodnota jedla je vyššia, zdravšia a cena vôbec nemusí byť vysoká. Mali by sme sa konečne naučiť žiadať v reštauráciách hodnotné a kvalitné jedlá. Ľudia chcú kvalitu všade inde, len nie v jedle. Kde inde ponúkať kvalitné jedlá, ak nie v rodinnom hoteli a v pod najvyšším tatranským štítom?“ vysvetľuje Ľubomír Herko svoju filozofiu varenia.
 

Kačacie Créme brulée spĺňa kritéria inovatívnosti a zachovania tradičnej chute. Šikovnejšie kuchárky sa môžu pokúsiť pripraviť túto delikatesu doma - gurmánsky zážitok je zaručený.

 

Sezónna špecialita - Kačacie Creme brulée
 
 

Ingrediencie:
kačacie pečienky, koňak/portské/červené víno, kačací tuk, žĺtky, soľ, čierne korenie, tymián, nové korenie, muškátový oriešok
 

Ako na to:
Najprv si poriadne očistíme pečienky od šliach, vložíme do nádoby a pridáme tymián, nové korenie, koňak, portské alebo červené víno: všetko tak, aby boli pečienky pekne pokryté. Necháme 1 až 2 dni marinovať v chladničke. Neskôr ich vytiahneme z kúpeľa, očistíme od všetkých prísad a usušené vložíme do mixéra spolu s rozpusteným kačacím tukom. Pridáme žĺtky, čierne korenie, soľ, muškátový oriešok a dobre rozmixujeme. Masu vlejeme do patentovaných sklíčok, zakryjeme poklopom a vložíme do pekáča do 2/3 s vodou.

 

Pečieme pri 100 stupňoch, na pare 15 minút. Kto má tepelnú sondu, v jadre paštéty by malo byť 60°C. Po vybratí z rúry môžeme zaliať ešte vrstvou tekutého tuku, čím sa zabráni oxidácii a aj pre krajší efekt môžeme ozdobiť vytopenou kačacou kožou a zeleným korením. Vložíme do chladničky a necháme dobre stuhnúť. Vychladená paštéta sa doslova roztápa na jazyku - kto má rád teplú, môže ju rýchlo prihriať na panvici.

 

Sezónna špecialita - Kačacie Creme brulée


O hoteli Salamandra


Štvorhviezdičkový hotel Salamandra, ktorý sa nachádza v krásnom prostredí Štiavnických vrchov, v tesnej blízkosti Hodrušského tajchu, uspokojí požiadavky aj náročnejších návštevníkov. Hotel je špeciálne prispôsobený pre rodiny s deťmi, kde je pre malých hostí možné zabezpečiť animácie a babysitting. V hoteli je je vybudované wellness centrum s nádherným výhľadom na okolité vrchy. Vďaka výbornej polohe hotela majú hostia na výber z rôznorodej ponuky aktívneho oddychu. Hotel sa nachádza hneď vedľa svahu a štvorsedačkovej lanovky, a preto je v zimnej sezóne populárne najmä lyžovanie. Počas leta sú dostupné mnohé turistické chodníky, vodné atrakcie na tajchu či požičovňa bicyklov. Kvalitnú kuchyňu zabezpečuje známy šéfkuchár roka Ľubomír Herko.
 

 

 


Návrat hore
Autor článku

4 komentáre

Jana Komadová 12.01.14 21:07

JK
karma
111.00

Kačacie Créme brulée vela som o ňom počula aj čítala no ešte som nejedla

  • 0
Odpovedať

Iveta Sýkorová 02.01.17 21:39

IS
karma
-1.00

kačacie a husacie hody milujem! a kačaciu pečeň veľmi!!!

  • 0
Odpovedať

Jaroslav Novák 11.02.17 18:03

JN
karma
-1.00

V hotely Salamandra som bol a fakt varia výborne.

  • 0
Odpovedať

Ingrid Štefanová 21.10.17 19:41

karma
92.00

zaujimavy recept

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Dizajn market v Starej tržnici: Pestrá dúha farieb, tvarov, vzorov
Voľný čas

Dizajn market v Starej tržnici: Pestrá dúha farieb, tvarov, vzorov

  • 0
  • 1
  • 14.10.2019
Ako sa stať lepším priateľom? Drž sa týchto 7 dôležitých zásad!
Inšpirácie pre sebarozvoj

Ako sa stať lepším priateľom? Drž sa týchto 7 dôležitých zásad!

  • 62
  • 1
  • 02.12.2019
Na čo použiť šťavu zo zemiakov? Nevylievajte ju, dokáže zázraky!
Zdravie

Na čo použiť šťavu zo zemiakov? Nevylievajte ju, dokáže zázraky!

  • 148
  • 8
  • 18.10.2019
TOPlist