Diéta podľa znamenia – strava vhodná pre ohnivé a vodné znamenia

Diéta podľa znamenia – strava vhodná pre ohnivé a vodné znamenia
  • 21.02.2017
  • Silvia Karasová

Keďže my ženy sme tvory predvídavé, väčšina z nás je už myšlienkami ak nie pri lete, tak aspoň pri blížiacej sa jari. S ňou súvisí aj fakt, že sa zbavíme hrubých vrstiev ako sú pulóvre, dlhé svetre, či termo prádlo. Do skrine poputuje aj zimná bunda, ktorá ak má ten správny strih, veľmi ľahko ukryje faldíky na brušku.

No jarná bundička, už tento magický efekt tak trochu stráca, a pokiaľ sa teploty vyšvihnú nad  20°C, nepomôžu ani široké strihy. Takže, ak aj na vás táto dlhá zima zanechala stopy a je vám nad slnko jasné, že tie dve – tri kilá musia ísť dole, môžete ísť na to pozvoľna. Do príchodu ozajstnej jari nám ešte nejaký ten mesiac ostáva a tak sa namiesto radikálnej diéty radšej vrhnite na stravu, ktorú vám odporúča vaše astrologické znamenie. V dnešnom článku sa pozrieme na tie, ktorých základným živlom je oheň a voda.

Odporúčame prečítať: 7 feng shui rád pre krásu a zdravie

Diéta podľa znamenia – strava vhodná pre ohnivé a vodné znamenia

Zdroj: Shutterstock®

OHNIVÉ ZNAMENIE – čo by mali jesť?

Energia týmto znameniam rozhodne nechýba. Dodáva im ju ohnivý živel, ktorý „dostali do vienka“ už pri narodení. Nie vždy s ňou však vedia aj správne naložiť. Pokiaľ svojou energiou mrhajú, prípadne sa zle stravujú, začnú pociťovať únavu, priberajú a sú celkovo nespokojné. Pomôcť im však môžu tieto potraviny.

BARAN – keďže váš výdaj energie je vskutku obrovský, vo vašom jedálničku by nemali chýbať kvalitné proteíny. Nemáme ale na mysli vyprážaný rezeň, či šunkovú pizzu, alebo párky. Voľte radšej ryby (vždy čerstvé a chladené), oriešky a ak už mäsko tak chudšiu hydinu.

LEV – vy by ste si mali na tanier v prvom rade naložiť tie potraviny, ktoré posilňujú činnosť vášho srdiečka. My odporúčame losos, vlašské orechy, jedlá pripravené na pare, olivový olej, ale aj kvalitnú horkú čokoládu. Pozor na „diéty“, pri ktorých nebudete jesť skoro nič, piť len kávu a fajčiť cigarety. Máte k nim sklony, avšak samé dobre viete, že „tadiaľ cesta nevedie.“

STRELEC – vašu výbušnú povahu dokáže skrotiť aj správne zvolená strava. Tá by nemala byť ťažká, mastná ani kalorická. Dobre vám robia potraviny „na nervy“, ľahké na trávenie s čo najmenším počtom alergénov. Z diét skúste „bezlepkovú“, vynechajte klasickú múku, ale i cukor a kakao. Bielu ryžu zameňte za hnedú a keď cestoviny, tak len tie bez lepku. 

Odporúčame prečítať: Aké budú vzťahy v roku Kohúta?

Diéta podľa znamenia – strava vhodná pre ohnivé a vodné znamenia

Zdroj: Shutterstock®

VODNÉ ZNAMENIA – čo by mali jesť?

Vodné znamenia majú zvyčajne najcitlivejší žalúdok, respektíve činnosť čriev, alebo samotné trávenie. Správne zvolená strava pre nich pôsobí ako životabudič, naopak nezdravé potraviny ich o energiu nielenže oberajú, ešte im ju aj likvidujú. Vďaka týmto jedlám sa im ale podarí schudnúť a zároveň nezívať pri každej príležitosti.

RAK – u vás je ten žalúdok najcitlivejší v rámci celého zverokruhu. Keďže milujete sladké, práve všetky možné koláče, zákusky, čokolády, torty, či bonbóny sú pre vás mimoriadne rizikové. Aby ste oklamali svoje chuťové poháriky, skúste ich naučiť na kvalitnú horkú čokoládu. Pokiaľ potrebujete zhodiť pár kíl sladkosti zameňte za ovocie a mäso za zeleninu, prípadne tofu.

RYBY – vaše znamenie hľadá romantiku vo všetkom, ešte aj v jedle. Z čokoládovej torty v tvare srdiečka sa však nechudne a tak musíte hľadať alternatívu. Vo vašom prípade by skvelými diétnymi jedlami mali byť ryby ako aj dary mora. K tomu ryža (napríklad rizoto s mušľami), pohár bieleho (alebo červeného) vínka, špagety s olivovým olejom, chilli a cesnakom a ani nebudete vedieť, že vlastne chudnete.

ŠKORPIÓN – síce to platí najmä o vašich mužských kolegoch, ale aj mnohé zo žien v tomto znamení si rady pochutia na mäsitých jedlách. Pokiaľ chcete schudnúť mali by ste sa vyhýbať najmä bravčovému mäsu, a platí to aj o šunke a údeninách. Vo vašom prípade je to tiež o vylúčení tukov a pridaní zeleniny, najmä tej zelenej od špenátu až po hlávkový šalát. 

Odporúčame prečítať: Chudnite a športujte s pomocou Luny


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Soňa Krátka 21.02.17 10:12

SK
karma
114.00

v podstate takto jem...

  • 0
Odpovedať

simona vician 21.02.17 10:28

SV
karma
100.00

na dceru to uplne sedi :)

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 21.02.17 16:15

PV
karma
113.00

Môj priateľ je baran .. Nooo ,keby tak chcel jesť rybky, ale nechce , radšej rezeň..!!

  • 0
Odpovedať

Helena Zobková Šimurdová 21.02.17 22:32

HZŠ
karma
102.00

Moje znamenie tu nie je....... a manželovi alternatíva akosi veľmi nevonia. :D Musím viac zapracovať...

  • 0
Odpovedať

Tomáš Kamenár 22.02.17 15:28

TK
karma
105.00

Škorpión celkom vystihli čo mám najradšej :D

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 23.02.17 09:10

SK
karma
86.00

presne sa takto aj stravujem

  • 0
Odpovedať

Kinga Bugárová 27.02.17 22:11

KB
karma
-1.00

nemám rada sladkosti, hlavne torty ...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní