Najväčší milovníci kníh medzi znameniami: TOTO sú knihomoli s vášňou ku knihám

Najväčší milovníci kníh medzi znameniami: TOTO sú knihomoli s vášňou ku knihám

Knihy majú neodolateľnú silu prebudiť naše zmysly, rozšíriť naše obzory a zaniesť nás do svetov, ktoré si inak len ťažko vieme predstaviť. Avšak, pokiaľ sa jedna o knihy, každý má na ne iný názor. Úprimne, mladých ľudí knihy asi až tak nebavia a ak už, tak možno len z donútenia. Tí dávajú skôr prednosť sledovaniu videí, počúvaniu podcastov a pod. Avšak, česť výnimkám.

Ako to je u vás? Patríte k milovníkom kníh alebo sa k čítaniu nedokážete vôbec prinútiť a radšej si pozriete film, než by ste si mali prečítať knihu? Každý má na čítanie kníh iný názor, ktorý môže byť čiastočne ovplyvnení znamením zverokruhu, v ktorom sme sa narodili. Medzi astrologickými znameniami nájdeme aj také, ktoré na čítania a rozširovanie si svojich obzorov nedajú dopustiť. 

Zaujme ťa aj: Prefíkané a zákerné znamenia zverokruhu – možno aj ty patríš k ním. Zisti to!

V akých znameniach zverokruhu sa narodili najväčší milovníci kníh?

Každé znamenie zverokruhu prináša na knihy svoj vlastný jedinečný pohľad a nadšenie. Pre niektorých je čítanie skôr únikom do sveta fantázie, iní hľadajú v knihách návody na životné problémy či dôležité poznatky.

V článku sa pozrieme na to, ktoré znamenia objavujú krásu písmen a slov. Nájdete sa aj vy medzi týmito astrologickými znameniami, ktoré milujú vôňu kníh a dokážu oceniť obálku a väzbu knihy? 

RYBY - zvedavý spotrebiteľ

Vládnucou planétou tohto znamenia je Neptún, ktorý sa spája so snami, predstavivosťou a tvorivosťou. Je teda nad slnko jasné, že práve znamenie Ryby patrí medzi najväčších milovníkov kníh.

Knihy plné napätia, sci-fi a fantasy? Toto nie je práve ten žáner, ktorý by nadchol ľudí narodených pod znamením Ryby. Avšak, ak nájdu v knižnici knihu, ktorá skúma ľudské emócie a vzťahy, hneď po nej siahnu. Okrem toho však milujú únik z reality a čítanie im to umožňuje. Ak sa rozhodnete Rybám venovať knihu plnú duchovna, budú najšťastnejšie pod slnkom. 

Pozri aj: Najväčší milovníci prírody medzi znameniami: Môžeš ich vziať stanovať, na túru či liezť po skalách

VODNÁR - osobný rozvoj a hlboké témy

Vodnár je tým znamením zverokruhu, ktoré vždy hľadá nové nápady, s ktorými môže pracovať. Nápady, ktoré následne môže pretaviť do reality a dať im skutočnú podobu. A kde inde hľadajú nápady, ak nie práve v knihách. Zdá sa, že ideálne by pre toto znamenie boli kuchárske knihy. Avšak, oni dávajú prednosť príbehom s futuristickou atmosférou.

Verejná vedecká knižnica či kníhkupectvá sú plné inšpiratívnych kníh, ktoré nezapadnú prachom ani u Vodnára. Toto znamenie rado číta literatúru faktu, ktorá sa zaoberá vedou, technikou alebo sociálnymi otázkami. Ich najobľúbenejšie knihy sú teda také, z ktorých získavajú vedomosti, ktoré by mohli byť užitočné v ich každodennom živote a hlavne pre osobný rozvoj. 

STRELEC - vášnivý jednotlivec s láskou k dobrodružstvu

Narodili ste sa pod znamením zverokruhu Strelec? Tak v tom prípade sa aj vo vašej knižnici nájdu nejaké vaše najobľúbenejšie knihy, ktoré inšpirujú k osobnému rastu a sebapoznaniu. Strelec je to znamenie, ktoré je od prírody zvedavé a má veľkú potrebu vedomosti. Je to svetobežník, ktorý rád spoznáva nové krajiny a kultúry. A tak, ako v živote toto znamenie zverokruhu vyhľadáva dobrodružstvo, tak ho hľadá aj v knihách.

Ak ste sa narodili v znamení Strelca, podľa astrológov patríte k najmúdrejším znameniam, ktoré rado spoznáva nové kultúry. Dokážete oceniť autobiografie i knihy s rôznymi životnými skúsenosťami a udalosťami. 

ŠKORPIÓN - zberateľský konzument a milovník mytológie

Vodné znamenie, ktoré sa dokáže stratiť vo svojich myšlienkach na dlhé hodiny. A rovnako dokáže stratiť pojem o čase, ak má v ruke dobrú knihu, nie však kuchárske knihy. Vedecká knižnica je ich domovom, nakoľko je pre nich rajom, v ktorom dokážu nájsť knihy zaoberajúce sa zložitými témami.

Škorpión sa vždy snaží odhaliť skryté pravdy a tajomstvá, čo vysvetľuje jeho lásku ku knihám. Toto znamenie priťahujú nielen knihy plné zvratu, ale aj okultizmu, mytológie alebo akékoľvek knihy plné starovekej múdrosti. 

Neprehliadni: Sex na jednu noc a krátky románik nie je pre nich nezvyčajný. Pozor na tieto znamenia!

PANNA - milovník kníh s plnou knižnicou

Panna je to znamenie, ktoré miluje informácie a nasáva ich ako špongia. Ak dáte tomuto znameniu do ruky knihu, na druhý deň ju bude mať prečítanú. Do čítania sa dokáže ponoriť natoľko, že sa od knihy nedokáže vôbec odtrhnúť. Dalo by sa povedať, že ľudia narodení pod znamením zverokruhu Panna majú záľubu v čítaní a sú milovníkmi kníh.

Akúkoľvek knihu dokážu prečítať na posedenie. No nenechajte sa oklamať - neujde im žiadna maličkosť. Panny čítajú rýchlo a pozorne, takže im neujde žiaden detail. Podľa astrológov toto znamenie priťahujú knihy, pretože čítanie je jedným z najlepších spôsobov, ako absorbovať nové poznatky.

Býk - milovník luxusu a romantický konzument

Nikto nedokáže oceniť knihu tak, ako práve Býk. Na jednej strane je to znamenie, ktoré miluje luxus, no na druhej zase dokáže oceniť jemné veci v živote, vrátane umeleckých diel. Zo všetkého najviac však majú tí, čo sa narodili v tomto znamení lásku k slovám na papieri. Patria k najväčším knihomoľom a tak je pravdepodobné, že majú v domácnosti svoj malý čítací kútik a knižnicu.

Býk však nepatrí k tým znameniam, ktoré by ocenili moderné knihy, ako sú elektronické alebo zvukové knihy. Ak sa chcú ponoriť do čítania, musia mať fyzicky knihu v ruke a listovať v nej. Býci sú neuveriteľne sčítaní a majú radi širokú škálu žánrov. Či už to bude sci-fi a fantasy, romantika alebo iná beletria, dobrou knihou nikdy nepohrdnú. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Elena Švachová 03.08.23 22:09

karma
109.00

Áno, presne to na mňa sedí. Kedysi som bola veľký "čitár". Od mala som čítala rozprávky Dobšinského, potom prišiel Nižnánsky, Arthur Hailey... všetko som čítala jedným dychom. Teraz je už toho času menej :-(

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 19:38

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 19:38

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní