Najočarujúcejšie pláže v Tunisku pre dokonalú dovolenku pod horúcim africkým slnkom

Najočarujúcejšie pláže v Tunisku pre dokonalú dovolenku pod horúcim africkým slnkom
  • 07.08.2023
  • Michaela Kožáková

Tunisko, plným názvom Tuniská republika, je štát v severnej Afrike. Viacerí z nás, ktorí tu ešte neboli, si pravdepodobne Tunisko predstavujú ako vyprahnutú krajinu s pár rezortami, kde sa turisti zdržujú celý čas počas svojej dovolenky, pretože ničím iným ich tento kút sveta nedokáže prekvapiť. Opak je však pravdou. Tunisko toho ponúka oveľa viac.

Táto severoafrická krajina vás ohúri svojimi krásnymi piesočnatými plážami, príjemne teplými vodami Stredozemného mora, slnečným počasím, množstvom luxusných hotelov, nádhernou prírodou v národných parkoch, živými mestami, bohatou kultúrou, chutnou kuchyňou a orientálnou atmosférou na tradičných trhoch. 

Iba dve hodiny letu vás delí od tejto perly saharskej púšte a skvelej dovolenky v úchvatnej africkej krajine.

Ktoré pláže patria medzi tie najkrajšie? A čo by ste v Tunisku počas svojho pobytu nemali vynechať?

Toto ste o Tunisku vedeli?

Tunisko má zaujímavú a bohatú históriu. Práve vďaka tomu krajina načerpala vplyvy mnohých kultúr a je právom hrdá na pestré historické dedičstvo, ktoré sa odzrkadľuje v tuniskej spoločnosti, kultúre, v kuchyni i v každodennom živote.

Neprehliadni: Najslnečnejšie európske destinácie, ktorým jednoducho neodoláš

TOP zaujímavosti o Tunisku:

  • Spolu s ďalšími severoafrickými krajinami, ako je Alžírsko, Maroko a Egypt, Tunisko je zaradené do zoznamu najrozvinutejších a ekonomicky najstabilnejších krajín afrického kontinentu.
  • Mestá dnešného moderného Tuniska boli postavené na území bývalého fénického štátu. Jeho centrom bolo mocné Kartágo, mesto, ktorého ruiny prežili dodnes.
  • Väčšina záberov znázorňujúcich planétu Tatooine v Star Wars bola natočená v tuniskej púšti. 
  • V krajine je zakázané mnohoženstvo. Oproti iným arabským štátom majú ženy ľahší prístup k rozvodu a všeobecne disponujú najlepším postavením v celom arabskom svete. 
  • V Tunisku a v niekoľkých ďalších krajinách Afriky je za farbu smútku považovaná červená. 
  • Ako pripraviť kuskus? Tak v Tunisku vám to určite s radosťou ukážu. Kuskus je totiž považovaný za národné jedlo tejto krajiny.
Hammamet

Zdroj: INSTAGRAM/_tim_tim_travel_

Pláž Hammamet

Hammamet je pobrežné mesto v severnom Tunisku, asi 65 kilometrov južne od hlavného mesta Tunis. Jeho poloha z neho robí obľúbenú destináciu pre priaznovcov plávania, surfovania a vodných športov.

Nádherné úseky jemného bieleho piesku obmývané teplými vodami a plné podmorského života patria medzi najznámejšie a najkrajšie pláže v Tunisku. Tento úchvatný podmorský svet robí z pláže Hammamet miesto číslo jedna pre všetkých milovníkov potápania a šnorchlovania. 

Monastir

Zdroj: INSTAGRAM/antony.willson94

Pláž Monastir

Monastir sa nachádza na centrálnom pobreží Tuniska. Kedysi to bol malebný rybársky prístav. Dnes je z neho letovisko, ktoré je mimoriadne obľúbené medzi turistami.

Jeho zlaté piesočnaté pobrežia a šumivé vlny môžete objavovať z palube lode alebo na ťave. Vzrušujúca jazda na banánovom člne, krotenie vĺn na vodných lyžiach a surfoch - toto všetko a ešte viac je možné zažiť v Monastire v Tunisku. Ak sa vyberiete na dovolenku do Tuniska a chcete okrem opaľovania sa na pláži zažiť trochu dobrodružstva, určite si to namierte práve sem.

Djerba

Zdroj: INSTAGRAM/veron_simov

Djerba

Na juhovýchode, na slávnom tuniskom polostrove Djerba, nájdete tie najlepšie pláže, kde si môžete užiť slnko, opáliť sa a osviežiť sa v neuveriteľne tyrkysových vodách obklopujúcich takzvaný „Ostrov tisíc paliem“.

Djerba v Tunisku je aj z tohto dôvodu hlavnou turistickou destináciou, ktorá splní všetky vaše predstavy o dokonalej dovolenke pri mori

Počas pobytu v tomto stredisku nevynechajte ani starobylé dedinky so sieťami uličiek lemovanými starými obielenými domami a obchodmi predávajúcimi ručne maľovanú keramiku, šperky a koberce.

Pozri aj: 5 najkrajších pláží na Korzike, ktoré sú snom každého dovolenkára

Mahdia

Zdroj: INSTAGRAM/wala_art_

Pláž Mahdia

Mahdia v Tunisku bola kedysi slávnou kartáginskou základňou. Dnes je to pobrežné mesto známe svojimi plážami s bielym pieskom a priezračnou vodou.

Vstup do vody je veľmi pozvoľný, a preto je táto pláž vhodná pre rôzne kategórie ľudí, od rodín s deťmi, sólo cestovateľov až po milovníkov oddychu a seniorov. Pláž je plne vybavená lehátkami, slnečníky a nájdete tu tiež reštauráciu, šatne a toalety.

Tunisko

Zdroj: INSTAGRAM/claireandhersons

Pláž El Haouaria

Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť davom turistov na väčšine tuniských pláží, mali by určite navštíviť pláž El Haouaria. Pláž, ktorá je popretkávaná strmými útesmi, skalnatým pobrežím s divokou vodou a obklopená prírodou a ospalými dedinami, ostáva ešte stále nedotknutá.

Od marca do mája sa stáva obľúbeným miestom pre pozorovateľov vtáctva, pretože desaťtisíce operencov sa sústreďujú v horách El Haouaria a chystajú sa na odlet do Európy.

Čo vidieť v Tunisku?

  • Zachovalý rímsky amfiteáter v El Djem s chodbami, ktorými kedysi prechádzali gladiátori.
  • Dedinka Sidi Bou Said prezývaná aj tuniské Santorini s bielymi domčekmi postavenými na svahu.
  • Starobylé mesto Kartágo.
  • Bývalý vojenský prístav Sousse s krásnymi piesočnatými plážami a pamiatkami zapísanými na zozname UNESCO.
  • Soľné jazero Chott El Jerid.
  • Národné múzeum Bardo v hlavnom meste Tunis.
  • Najväčšia púšť sveta Sahara, ktorá svojou rozlohou 9 miliónov kilometrov štvorcových zaberá tretinu afrického kontinentu.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľudmila Sedlická 07.08.23 10:31

ĽS
karma
105.00

Tento rok dovolenka na Slovensku, možno budúci more.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní