Maximalizácia malých priestorov: Štýlový záhradný nábytok pre váš balkón

Maximalizácia malých priestorov: Štýlový záhradný nábytok pre váš balkón

Balkón je vaša malá terasa, neoberte sa o komfort, ktorý sa s ním spája. Práve tu si môžete užiť čerstvý vzduch, hrejivé lúče slnka i romantiku pri sviečkach. Aký záhradný nábytok si na balkón zvoliť, aby sa pre vás stal útočiskom?

Nerobte kompromisy!

Dá sa maximum vyťažiť aj z malého balkóna? Môžete si tam dopriať občerstvenie alebo len tak relaxovať na čerstvom vzduchu? A čo pestovanie rastlín alebo sušenie bielizne? V prvom rade si treba odpovedať na otázku, či si prajete mať štýlový alebo skôr funkčný balkón.

Dá sa získať oboje? Pri troche snahy áno. Bielizeň môžete sušiť na šnúrach pripevnených na strope a vďaka vertikálnym záhonom si môžete na balkóne vypestovať vlastnú zeleninu alebo bylinky.

Úsporný záhradný nábytok

Nejde však len o tieto bonusy balkóna. Mnohí tu začínajú letné rána alebo si vychutnávajú romantiku jesenných večerov. Preto si treba dopriať také balkónové sedenie, ktoré skutočne využijete.

Či to budú útle kreslá so stolíkom, záhradná lavička, alebo ležadlo, je len na vás. Podstatné je, aby ste si mali na balkóne kde oddýchnuť. A sami viete, pri akých činnostiach vypnete najlepšie.

Funkčné a dizajnovo dokonalé miesto na relaxáciu

Každý balkón, aby pôsobil štýlovo, musí obsahovať aspoň jeden zaujímavý dizajnový prvok, ktorý vám okamžite udrie do oka. Môže to byť pohodlné ratanové kreslo alebo závesné kreslo, ktoré bude visieť zo stropu či na kovovom stojane.

Závesné kreslo pôsobí veľmi dekoratívne a dá sa využiť nielen ako hojdačka, ale aj ako osobitné miesto na sedenie či ležanie. Mnohí sa v závesnom kresle schúlia do klbka a je to pre nich ten najväčší relax. Čím lepšie si ho vyplníte vankúšmi, tým útulnejšie sa v ňom budete cítiť. Pre závesné kreslá sú ako stvorené rohy balkónov. Áno, aj tých menších.

Vyskúšajte: Fantastické sviatočné pohostenie – plnený veniec so syrom Brie a brusnicovou omáčkou

sedenie na balkón

Zdroj: freepik.com

Ako vás naláka vlastný balkón?

Základom úspechu je vytvoriť na balkóne harmonické a útulné prostredie. Vezmite si na pomoc moderné exteriérové koberce, závesy alebo inú ochranu pred zvedavými pohľadmi, slnečník, ale nezabúdajte ani na textílie.

Záhradný nábytok bez vankúšov alebo bez deky nebude nikdy taký pohodlný, aby si vás pripútal. Meňte charakter textílií podľa aktuálneho ročného obdobia. Už nejde len o vzory, ale aj textúry či materiály.

Na žiadnom balkóne nesmie chýbať aspoň menší stolík. Ak máte malý balkón, môžete si voliť z ponuky sklopných stolíkov. Nezabúdajte ani na kvety. Balkónom pristanú. Na malé balkóny sa ich veľa nezmestí, no môžete si aspoň v jednom rohu spraviť kvetinové zátišie, na ktorom si popasiete oči.

Nezabúdajte na rastlinku na stolík a na správne osvetlenie balkóna. Solárne svietidlá alebo lampáše vytvoria tú správnu atmosféru. Ak vám to nestačí, skúste malé ohniská. Už len pohľad na ne vás zahreje. Inšpirovali sme vás?

Zdroj úvodnej fotky: Freepik.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní