Slováci opäť pomáhali. Liečba môže trvať celé roky, veľmi dôležitá je podpora okolia

Slováci opäť pomáhali. Liečba môže trvať celé roky, veľmi dôležitá je podpora okolia

Každé euro sa počíta. Liga proti rakovine pomáha onkologickým pacientom a ich rodinám viac ako 33 rokov. Okrem toho, že šíri osvetu o  ochorení, zdôrazňuje aj dôležitosť prevencie prostredníctvom rôznych projektov. Patrí k nim aj Vystrihaj sa Slovensko, ktorý opäť podporila nielen ikonická značka Pantene a sieť 101 Drogerie, ale aj vy. Každé zozbierané euro je v tomto prípade veľmi dôležité.

Nádorové ochorenia patria medzi druhú najčastejšiu príčinu úmrtí na Slovensku. Počet onkologických pacientov nielen vo svete, ale aj na Slovensku stále narastá, čoraz viac pacientov pritom pribúda aj v mladom veku. „Celé roky upozorňujeme na potrebu absolvovania preventívnych prehliadok, dodržiavanie zdravého životného štýlu v podobe zdravej výživy, dostatku pohybu, vylúčenia fajčenia, alkoholu. Dodržiavaním odporúčaní je možné rakovine z veľkej časti predísť, prípadne ju zachytiť včas, kedy môže byť liečiteľná a vyliečiteľná“, hovorí Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.

Odporúčame: Vyhraj 3x Adventný kalendár Nivea 2023

Onkologické ochorenia sa spočiatku nemusia prejavovať žiadnymi alebo len zanedbateľnými príznakmi. Na ich systematické vyhľadanie a včasné zachytenie je určený skríning. Hlavnou úlohou onkologického skríningu je odhaliť nádorové ochorenie v skorom štádiu, v ktorom je liečiteľné a vyliečiteľné. Mnoho pacientov napriek včasnému nálezu svoju liečbu zo strachu odkladá.

„Z praxe máme skúsenosti s dámami, ktoré odmietali spôsob liečby, pri ktorej dochádza k strate vlasov. Preto som veľmi rada, že sme rozbehli projekt Vystrihaj sa Slovensko. Touto cestou zabezpečujeme parochne pre ženy, ktoré prišli v dôsledku choroby a následnej liečby o vlasy. Mimoriadne nás teší aj to, že už 7 rokov ľudia bez veľkej reklamy tohto projektu spontánne darúvajú vlasy a my môžeme zabezpečovať uspokojenie potrieb bez obmedzenia pre všetky pacientky, ktoré sa na nás obrátia“, vysvetľuje Eva Kováčová.

Pozri aj:  7 signálov, že je najvyšší čas sa rozísť!

Liga proti rakovine pomáha onkologickým pacientom

Zdroj: Pantene a sieť 101 Drogerie

Darovanie vlasov je gestom spolupatričnosti

Projekt Vystrihaj sa Slovensko vyvolal záujem verejnosti a vlasy na parochne pre pacientky darujú celoročne nielen ženy, dievčatá, ale tiež deti či muži. Počas leta a jesene mohli ľudia projekt podporiť aj kúpou produktov Pantene v predajniach 101 Drogerie. Z každého produktu zakúpeného od 26. júla do 26. septembra darovala značka Pantene 50 centov Lige proti rakovine na výrobu parochní z pravých vlasov pre onkologických pacientov alebo kúpu hotovej parochne. Spolu sa nám vďaka vám, napriek neľahkej dobe, podarilo vyzbierať 9 022 euro. V Pantene máme veľkú radosť z toho, ako sa aj po rokoch darí celému projektu Vystrihaj sa Slovensko, ktorý touto aktivitou zďaleka nekončí. Darovať korunu krásy iným môžete aj naďalej. Je to krásne gesto spolupatričnosti,“ dodala Barbora Líška Kratochvílová, marketingová riaditeľka spoločnosti Procter&Gamble.

Počas siedmich rokov kampane podporila spoločnosť Procter&Gamble Ligu proti rakovine sumou 72 593 eur, ale aj šírením myšlienky o projekte Vystrihaj sa Slovensko. Darované vlasy využíva Liga proti rakovine dvoma rôznymi spôsobmi. Jednou alternatívou je parochňa z pravých vlasov, ktorá sa vyrába na mieru z darovaných vlasov. Druhá alternatíva je kúpa parochne, ktorú v Lige dokážu pacientke zaobstarať oveľa rýchlejšie.

Bližšie informácie o projekte Vystrihaj sa Slovensko nájdete na vystrihajsaslovensko.sk alebo na stránke Ligy proti rakovine.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Sivová 13.12.23 09:19

MS
karma
100.00

Takýchto darcov ale aj nadácií bude u nás dúfam stále viac.

  • 0
Odpovedať

Anežka Turčiková 20.12.23 23:32

karma
-1.00

Vyzbierala sa uzasna suma. Mam kamaratku,ktora si pestuje dlhe vlasy a potom ich venuje na takyto umysel,ma po 40tke a ma krasne,kvalitne,blond vlasy.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní