TOP 10 najčítanejších receptov na KAMzaKRASOU.sk: TOTO chutí každému

Už len posledné hodiny nás delia od toho, čo si budeme všetci priať, aby nasledujúci rok bol úspešnejší než tento. Všetci si budeme želať zdravie, šťastie, lásku, peniaze a všetko len to najlepšie. Mnohí nezabudneme ani na prianie si lepších časov. Aby skončila pandémia, ktorá nás ohrozuje už druhý rok a obmedzuje v mnohých smeroch. Avšak s koncom roka začíname aj bilancovať. A bilancovali sme aj my! Pozreli sme sa na najčítanejšie recepty na KAMzaKRASOU.sk, ktoré vás oslovili najviac a ktoré ste skúšali pripravovať spolu s nami. Tak ktoré to sú?

10. Krémová karfiolová polievka

Polievky sú jednoduché na prípravu, a tak sa nemôžeme čudovať, že sú medzi nami všetkými najžiadanejšie. Dajú sa pripraviť na množstvo rôznych spôsobov, mnohé sú sýte a predovšetkým dokážu zahriať. Neodolajú im malí ani veľkí, tak ako sa nedá odolať tejto polievke - Krémová karfiolová polievka: Rýchla, jednoduchá a hlavne lahodná!

9. Frankfurtská polievka s párkom a zemiakmi

Niet nad klasické recepty našich starých mám, ktoré sa osvedčili aj medzi nami. Obľúbená je Frankfurtská polievka s párkom a zemiakmi, ktorú ste vďaka nášmu receptu znovuobjavili aj vy a mnohí ju robievate často, pretože je jednoducho skvelá.

8. Recepty z póru

Pór mnohí často prehliadajú, pretože nevedia, čo s ním. Popravde, môžete si ho nakrájať a uložiť na chlebík natretí maslom. Je to skvelá mňamka, no zaujali vás aj ďalšie recepty z póru – ako je napríklad pórová polievka, smotanové špagety s pórom a kuracím mäsom, slaný pórový koláč s bryndzou.

7. Slimáčiky zo zemiakového cesta

V nitrianskom regióne známe najmä ako ,,drapáky“. Tradične sa podávali ako príloha k polievkam, avšak výborne chutia aj samostatne. Ak ste ich ešte neskúsili, tak vrelo odporúčame, pretože sú famózne. Recept - Tak jednoduché a výborné – slimáčiky zo zemiakového cesta.

6. Domáca oškvarková pomazánka

Domáca oškvarková nátierka je hitom každej veľkej oslavy, a tak sa určite nestratí ani vo vašom receptári. S vajíčkom a cibuľkou je proste najlepšia a na čerstvom pečive priam dokonalá.

5. Makový koláč s mascarpone a lesným ovocím

V žiadnom ročnom období sa nedá odolať čučoriedkam, ktoré sú nabité antioxidantmi a ďalšími zložkami prospešnými pre naše zdravie. Neodolali sme im ani my a neváhali sme ich pridať do koláčika. Dokonalý makový koláč s mascarpone a lesným ovocím poteší každého milovníka maškŕt.

4. Krémová mrkvová polievka

Zdá sa, že polievky sú skutočne obľúbené. V našom rebríčku najobľúbenejších receptov na KAMzaKRASOU.sk za rok 2021 sa ocitla aj táto krémová mrkvová polievka, ktorej na lahodnosti pridáva predovšetkým zázvor. Mrkva a zázvor = dokonalá kombinácia chutí.

3. Mramorová bábovka so salkom

Ak po sviatkoch objavíte v skrinke jedno zabudnuté Salko, tak si pripravte túto našu, ale i vašu obľúbenú bábovku. Mramorová bábovka so salkom dostane do kolien každého, kto sladkému neodolá.

2. Banánové lievance nielen pre deti

V roku 2021 vás zaujal aj recept na lahodné banánové lievance, ktoré sú skvelým dezertom nielen pre deti. Môžete im ich pripraviť na olovrant alebo im ich môžete dopriať na raňajky. Samozrejme, ideálne sú od 1 roka, kedy už máte u detí zavedené vajíčko.

1. Fašírka s vajíčkom pečená v rúre

Dostávame sa k najvyhľadávanejšiemu receptu, ktorý patrí medzi tradičné recepty našich babičiek. Klasická fašírka s vajíčkom pečená v rúre nemá konkurenciu – viet to vy i my.

2 komentárov
Mária Chromíková

Mária Chromíková

01.01.2022 10:51

Samé dobroty

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

02.01.2022 00:19

Niekoľko receptov som vyskúšala: Krémová karfiolová polievka, Frankfurtská polievka s párkom a zemiakmi, Krémová mrkvová polievka, Domáca oškvarková pomazánka a Fašírka s vajíčkom pečená v rúre :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE