Sarah Jessica Parker, Ed Sheeran či Lady Gaga - vieš, aká spoločná vlastnosť ich spája?

Sarah Jessica Parker, Ed Sheeran či Lady Gaga - vieš, aká  spoločná vlastnosť ich spája?
  • 17.10.2022
  • Michaela Kožáková

Hollywoodske hviezdy si žijú svoj bohatý život plný luxusu. Veľké sumy peňazí, ktoré zarobia, im dávajú možnosť pokryť všetky svoje potreby a uskutočniť svoje sny. Pri pohľade na prepychové vily, šatník plný dizajnérskych kúskov či drahé autá nás mnohých prepadne závisť, keď nazrieme do svojej peňaženky.

Niekedy máme pocit, že rozmarné slávne osobnosti bezhlavo míňajú na zbytočnosti, bez ktorých by aj tak ich život bol pohodlný. A možno si potom vstúpime do svedomia a v duchu si povieme, že vlastne aj my by sme robili to isté, ak by sme mali na účte milióny. 

Niektoré z bohatých celebrít sú však na prekvapenie veľmi šetrné, dokonca až lakomé. Tak ich možno vidia kolegovia z brandže. Nám to pravdepodobne príde úplne normálne kupovať oblečenie alebo potraviny v zľave. 

Mnohé zo slávnych osobností vyrastali v úplne odlišných podmienkach. Práve lakomosť a šetrenie, ktoré majú v sebe zakorenené od detstva, predstavuje spôsob, ako zabezpečiť to, aby sa opäť neocitli v skromných pomeroch. 

Od celebrít sa očakáva, že budú štedré a budú rozhadzovať peniaze na všetky strany. Ale aj oni sa niekedy môžu správať skúpo a nenechať prepitné v reštaurácii. A možno ani neboli spokojní so službami a jedlom. Niekedy však lakomosť prominentov nepozná hranice, ako napríklad, keď Mick Jagger vyjednával ceny s prostitútkami.

Byť šetrný má svoje výhody a nie je na tom nič zlé, pokiaľ to neprekračuje určité medze. A pre niektoré hollywoodske hviezdy sa šetrnosť ukázala ako spôsob, ktorý skutočne dláždi cestu k lepšiemu životu. Poďte sa s nami pozrieť na zopár celebrít, ktoré sú lakomé a prísne spravujú svoje financie.

Neprehliadni: Tieto celebrity vychovali slobodné matky. Aké bolo ich detstvo?

Ed Sheeran

Zdroj: INSTAGRAM/teddysphotos

Ed Sheeran

Fenomenálny anglický spevák a skladateľ je dnes jeden z najlepšie zarábajúcich umelcov. Ed ani náhodou nie je márnotratný. Stále používa ten istý bankový účet, ktorý si založil ako študent. Svoje stravovacie návyky drží pod kontrolou. Dokonca si sám sebe určil sumu, ktorú môže za mesiac minúť, takže zbytočne nemíňa na veci, ktoré vlastne nepotrebuje.

Halle Berry

Zdroj: INSTAGRAM/halleberry

Halle Berry

Pôvabná americká herečka Halle Berry, ktorá si zahrala v mnohých úspešných filmoch, patrí tiež do skupiny známych hollywoodskych hviezd, ktoré neradi míňajú svoje peniaze. Berry je známa tým, že v obchodoch jej neujde žiadny kôš s predmetmi v zľave a ani predajné stojany s výhodnými cenami. Podobne ako u niekoľko ďalších celebrít to zrejme pramení z toho, že ako dieťa zažila, čo je to žiť v skromných pomeroch.

Lady Gaga

Zdroj: INSTAGRAM/ladygaga

Lady Gaga

Populárna umelkyňa Lady Gaga, ktorá vyniká z radov speváčok svojím výstredným výzorom, sa môže pochváliť majetkom v hodnote 320 miliónov amerických dolárov. Ale bez ohľadu na to, koľko má peňazí, zvyčajne nakupuje v supermarketoch so zľavovými kupónmi. A rada zjednáva pri nakupovaní oblečenia.

Pozri aj: Slávne hollywoodske hviezdy a osobnosti, o ktorých si nevedela, že sú adoptované!

Mark Zuckerberg

Zdroj: INSTAGRAM/home.187decor

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg je ďalšou známou osobnosťou, ktorá sa veľmi nehodí k tradičnému modelu celebrít. Je jasným príkladom toho, že napriek tomu, že je niekto „v balíku", sa z času na čas môže správať skúpo. Údajne zakladateľ Facebooku s odhadovanou hodnotou majetku vo výške 50,3 miliardy USD viackrát odmietol nechať prepitné v reštaurácii. Taktiež sa hádal s hotelmi kvôli nepatrným poplatkom, ktoré sa objavili na jeho faktúre.

Sarah Jessica Parker

Zdroj: INSTAGRAM/sjp_daily

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker, ktorá sa preslávila najmä ako Carrie Bradshaw vo filme Sex v meste, miluje drahé módne doplnky. Je známa tým, že zbožňuje topánky od španielského dizajnéra Manola Blahnika, ktorých ceny sa pohybujú v tisícoch dolárov. Napriek tomu, že sa jej majetok odhaduje na 200 miliónov amerických dolárov, Sarah v skutočnosti rada šetrí a často nakupuje pre seba aj svoju rodinu oblečenie z druhej ruky.

Leonardo DiCaprio

Zdroj: INSTAGRAM/leonardodicaprio._.leo

Leonardo DiCaprio

Keď sa Leonardo DiCaprio nehrá na Vlka z Wall Street alebo nebojuje so živlami a s obrovskými medveďmi, žije si svoj pohodlný život ako jedna z najznámejších celebrít na svete. Leo, ako jeden z najlepšie zarábajúcich hercov v Hollywoode, dokonca vlastní i súkromný ostrov, no v niektorých ohľadoch je naozaj šetrný. Nemíňa bezhlavo svoje milióny na hlúposti. Chce mať úspory na svojom bankovom účte, aby mohol pracovať, alebo nepracovať, kedy sa mu zachce. 

Kristen Bell

Zdroj: INSTAGRAM/kristenanniebell

Kristen Bell

Slávna herečka Kristen Bell vedie so svojím manželom Daxom Shepardom relatívne skromný život. Napríklad, na jednom večernom evente mala oblečené šaty za 45 dolárov. Jej skutočne nízkonákladová svadba stála len 147 dolárov vrátane benzínu. Mnohí ju vtipne označili za „najhoršiu svadbu na svete“.

Zaujme ťa: Ben Affleck a Matt Damon, Cameron Diaz a Snoop Dogg - vieš, čo majú spoločné?

Celebrity

Zdroj: INSTAGRAM/keira_knightley_krazy, INSTAGRAM/tobey_maguire._

Medzi ďalšie slávne osobnosti, ktoré sú veľmi šetrné patrí aj herečka Keira Knightley, Hilary Swank zbožňujúca zľavy či filmový Spiderman, Tobey Maguire, s konzervatívnym postojom k peniazom, ktorý pramení z jeho detstva. Známymi lamkomcami v Hollywoode sú aj herečky Jennifer Lawrence, Nicole Kidman, Sarah Michelle Gellar a Meryl Streep.

Zdroj foto: úvodná koláž - INSTAGRAM/sjp_daily, INSTAGRAM/ladygaga

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Janka Komadova 19.01.23 20:04

karma
-1.00

Rada som si prečítala

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní