1/2 kila vykostených kuracích stehien na malé kúsky
1/2 cukety na malé kúsky
1 malá brokolica na ružičky
1 väčšia mrkva na kocky
200 g šampiónov na plátky
1/2 červenej papriky na malé kúsky
4 prelisované strúčiky cesnaku
1 lyžička nastrúhaného zázvoru
1/2 cibule nadrobno
100 g kešu orieškov
olivový olej, maslo
Ingrediencie na omáčku:
250 ml slepačieho alebo kuracieho vývaru
125 ml vody
125 ml sójovej omáčky
2 lyžice medu
1 lyžica kukuričného škrobu
Postup prípravy:
Zmiešajte si všetky ingrediencie na omáčku v jednej veľkej mise. Poriadne premiešajte, aby sa rozpustil škrob.
Vo veľkej wok panvici si rozohrejte lyžicu olivového oleja a opražte na ňom sprudka kuracie kúsky. Keď ozlatnú, dajte ich z panvice von.
Na panvicu si dajte ešte lyžicu olivového oleja a lyžicu masla, nechajte roztopiť a pridajte nakrájanú zeleninu. Keď je zeleninka ešte chrumkavá, pridajte späť mäso a zázvor s cesnakom. Miešajte a opekajte ešte minútu.
Teraz do panvice pridajte kešu oriešky a omáčku. Dobre premiešajte a nechajte ešte bublať, kým omáčka nezhustne.
Pred podávaním môžete pridať sezamové semienka a zelenú časť jarnej cibuľky ako ozdobu.