Jesenná svadba: Ako vyťažiť z počasia maximum

Jesenná svadba: Ako vyťažiť z počasia maximum

Tak ako je jeseň obdobie premien, aj svadba predstavuje zásadnú životnú zmenu. Toto zaujímavé prepojenie môže vášmu špeciálnemu dňu dodať potrebnú dávku jedinečnej atmosféry. Prinášame pár tipov, ako z kúzelného počasia vyťažiť čo najviac.

Svadba na jeseň môže byť skvelé rozhodnutie z romantického a aj pragmatického pohľadu. Nádherné prírodné scenérie sú jedna vec. Ale aj dátum svadby vám môže v tomto období uľahčiť veľa vecí. Populárne letné a jarné mesiace bývajú totiž obsadené dlho dopredu, a tak sa ľahko môže stať, že si svoje vysnívané miesto nebudete môcť prenajať.

Počas teplých mesiacov sa vám tiež nemusí podariť osloviť šikovného fotografa alebo kapelu. Jesenná svadba tak môže hrať do kariet z viacerých dôvodov. Ak sa pre ňu rozhodnete, venujte pozornosť pár dôležitým aspektom. Nezabúdajte ani na detaily.

Majte plán B

Lúky, lesy, záhrady, zámky – jesenná príroda na týchto miestach premení váš deň na nezabudnuteľný okamih. Aj v prípade takých lokácií je však vhodné mať v zálohe priestor, kam sa môžete presunúť v prípade prehánok. Práve premenlivé počasie môže byť nástrahou jesenných svadieb. Vďaka krytému priestoru sa však môžete oddať prítomnému okamihu a užívať si deň bez obáv.

Nechajte vyniknúť farebné tóny

Nebojte sa, vaše biele šaty budú stále v popredí. Vďaka unikátnej palete farieb, ktorou sa jeseň bezpochyby pýši, vyniknú dokonca ešte viac. Jesenným tónom môžete prispôsobiť aj svadobnú výzdobu a dekorácie – fotografie vášho dňa tak získajú naozaj špeciálny nádych.

Na tlmených odtieňoch sa skvele vynímajú momenty, keď zásnubný prsteň prenecháva miesto snubnému. To však určite neznamená, že iné prstienky budú robiť na svadobných fotkách neplechu.

Jesenná svadba - výzdoba svadobného stola

Zdroj: Shutterstock

Na výzdobu môžete použiť jesenné lístie, červené šípky, tekvice alebo kvety, ako sú chryzantémy či slnečnice.

Láska prechádza žalúdkom

Práve toto príslovie platí na svadbe viac ako kdekoľvek inde. Jesenné obdobie môže byť skvelá príležitosť na prípravu netradičných sezónnych pokrmov. Ponúknite hosťom nie čo na zahriatie – napríklad horúci mušt, čaj alebo koreňovú kávu. Láska v tento deň síce bude hriať, týmto príjemným doplnkom však pozdvihnete catering na vyššiu úroveň.

Jesenná svadobná torta

Zdroj: Shutterstock

Do svadobného menu môžete zahrnúť aj obľúbené jesenné pochúťky, ako sú tekvicové polievky, hubové omáčky, pečené zemiaky alebo hovädzie s omáčkou z červeného vína. Len pozor na neposedné kvapky a svetlé šaty.

Tip: Už sa to blíži. Viete, na ktorej ruke a prste sa nosia snubné prstene?

Výhody a úskalia jesennej svadby

V dnešnej dobe to už nemusí byť pravidlo, ale ešte donedávna bola jesenná svadba považovaná za výhodnejší variant. Vďaka nižšiemu záujmu o prenájmy rozprávkových svadobných miest (a služieb vo všeobecnosti) sa dá častejšie naraziť na zaujímavú cenu.

Na druhej strane treba myslieť aj na vhodnejšie oblečenie. Zatiaľ čo páni v obleku ocenia sviežu atmosféru týchto dní, dámy budú musieť siahnuť skôr po teplejších variantoch. Pre istotu nezabudnite na dáždnik.

Či už si vyberiete rozprávkovú jeseň pre svoju svadbu, alebo nie, atmosféru tvoríte hlavne vy. Ak bude podľa vašich predstáv, všetko je v najlepšom poriadku!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní