TEST: Tuhý dezodorant so slamienkou od Melem

TEST: Tuhý dezodorant so slamienkou od Melem

Značka Melem so 100-ročnou tradíciou z Jadranu má vo svojej ponuke celý rad kozmetických produktov s prírodnými extraktmi pre celú rodinu. K ich najpredávanejším a medzi zákazníkmi najobľúbenejším produktom patria hlavne produkty s obsahom slamienky. Slamienka je bylina z čeľade astrovité, ktorá je typická svojimi úbormi drobných žltých kvietkov. Esenciálny olej z tejto rastliny pritom našiel vďaka svojim účinkom uplatnenie v kozmetickom priemysle. Melem výťažkom zo slamienky obohatil napríklad sprchový gél, telové mlieko i rôzne verzie dezodorantov. V dnešnej recenzii sa konkrétne pozrieme na Melem tuhý dezodorant so slamienkou. Je dostatočne účinný?

Dezodorant so vzácnym olejom

Melem tuhý dezodorant so slamienkou vo svojom zložení ukrýva vzácny slamienkový olej. Tento olej je plný antioxidantov a mnohých živín potrebných pre pokožku tela. Má čistiace vlastnosti, tiež zmierňuje podráždenie a začervenanie pleti. Okrem toho podporuje regeneráciu kože a je skvelým pomocníkom v boji proti prejavom jej starnutia. Slamienka účinne revitalizuje pokožku, zjemňuje vrásky, jazvy i strie. 

Tuhý dezodorant od Melem vďaka svojmu zloženiu ochraňuje pred nepríjemným telesným pachom, pokožke v podpazuší zároveň poskytuje potrebnú starostlivosť. Zanecháva ju jemnú, voňavú po slamienke a bez lepkavého pocitu. V zložení dezodorantu nenájdeme hliník, respektíve hliníkové soli, parabény ani alkohol. Balenie má objem 50 ml.

Pozri aj: Ružový olej rozmaznáva pokožku i vlasy: Toto sú jeho jedinečné vlastnosti

dezodorant od Melem

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako sa slamienkový dezodorant osvedčil v praxi?

V minulosti som testovala suchý olej zo slamienky od Melem, takže ide už o moju druhú skúsenosť s touto značkou a navyše produktom využívajúcim silu slamienky. Tento suchý olej skutočne stál za to, môžem prezradiť, že som vypoužívala celé dve balenia. Na testovanie dezodorantu so spomenutou bylinou som sa preto tešila. Ako prvá ma zaujala krásna vôňa dezodorantu, aj keď v podstate ma viac-menej neprekvapila. Dezodorant totiž vonia presne tak ako v minulosti testovaný suchý olej – krásne sladko a kvetinovo, zároveň jemne, prírodne a čisto.

Sľubne však pre mňa vyzerala hlavne konzistencia dezodorantu. Ide o tuhý dezodorant, no zároveň je jeho konzistencia úplne iná ako konzistencia väčšiny takýchto dezodorantov. Bežne dezodoranty bývajú často biele, veľmi tuhé a drobivé. Melem dezodorant by som mohla charakterizovať ako stuhnutý gél, už pri kontakte sa roztiera ako maslo či mastnejší krém. Dezodorant razom rozvonia celé podpazušie a musím povedať, že táto vôňa pretrváva až do večera. Svoju hlavnú úlohu tak napĺňa veľmi dobre.

Dezodorant je k pokožke veľmi jemný, problém som nezaregistroval ani po jeho aplikácii na čerstvo oholenú pokožku podpazušia. Ešte viac ma však prekvapilo to, že je šetrený aj k oblečeniu. Nezanecháva na ňom absolútne žiadne škvrny. Dokonca ani na mojej čiernej blúzke nebolo po celom dni nosenia vidieť, že som do podpazušia aplikovala dezodorant. Dezodoranty neraz dokážu najmä tmavšie, ale i biele kúsky oblečenia poriadne zničiť, preto som nadšená, že Melem dezodorant oblečeniu vôbec neškodí. 

Pozri aj: Potvrdené! Prečo používať dezodorant v noci?

tuhý dezodorant

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Oplatí sa produkt vyskúšať?

Tuhý dezodorant so slamienkou od Melem jednoznačne odporúčam, pretože som s ním spokojná na 100 %. Nebojím sa dokonca napísať, že ide prakticky o najlepší dezodorant, aký som mala. Je prekvapivo silný vzhľadom k tomu, že ide len o dezodorant a nie antiperspirant. Ako vieme, dezodoranty sú určené najmä na blokovanie nežiaducich telesných pachov, antiperspiranty priamo regulujú vlhkosť v podpazuší. Osobne nemám problém s výraznejším potením, takže možno i z tohto dôvodu je pre mňa slamienkový dezodorant od Melem skvelou voľbou.

Jeho krásna vôňa je v podpazuší prítomná počas celého dňa i večer, takže svoj účel skvelo napĺňa. Ako som spomenula vyššie, oceňujem jeho jemnosť, šetrnosť aj k čerstvo oholenej pokožke, dokonalú tuhú a zároveň gélovitú až krémovú konzistenciu a ľahkú roztierateľnosť, ako aj neviditeľnosť na oblečení. Ak hľadáte dobrý dezodorant s prírodným zložením za prijateľnú cenu, ktorý napĺňa spomenuté parametre, určite neváhajte skúsiť tie od Melem. V ponuke majú dokonca tuhé dezodoranty s ryžovým aj ružovým olejom alebo zmesou vzácnych olejov. Výber je už len na vás. 

Tuhý dezodorant so slamienkou, ako aj ďalšie produkty značky Melem, nájdete na www.pretelo.sk.

- Dezodorant so slamienkou Melem
1 z 5
TEST: Tuhý dezodorant so slamienkou od Melem - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Tuhý dezodorant so slamienkou od Melem - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Tuhý dezodorant so slamienkou od Melem - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Tuhý dezodorant so slamienkou od Melem - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Tuhý dezodorant so slamienkou od Melem - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Jana Komadová 14.10.21 21:40

JK
karma
100.00

Dobrá ena, prírodný produkt a skvelá recenzia určite vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 15.10.21 06:22

ĽŠ
karma
100.00

Veľmi zaujímavý dezodorant, vďaka za článok!

  • 1
Odpovedať

Lenka Haverlíková 24.10.21 00:01

LH
karma
-1.00

Vďaka za tip, Práve som totiž s veľkým očakávaním testovala tuhý dezodotrant aj guličku Borotalco, no chcela by som vyskúšať niečo ďalšie,

  • 1
Odpovedať

Nikola Turková 25.10.21 08:11

karma
110.00

Osobne môžem len odporučiť. Páči sa mi, že ho používam už dlhé týždne a ledva z neho ubúda, takže si myslím, že i veľmi dlho vydrží :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní