Kam na dovolenku z popradského letiska? Vyber si jednu z obľúbených letných destinácií

Kam na dovolenku z popradského letiska? Vyber si jednu z obľúbených letných destinácií
  • 02.08.2023
  • Michaela Kožáková

Každý deň sa vzduchom prepravia milióny ľudí. Letecká doprava patrí k najvyužívanejším, najrýchlejším a najbezpečnejším spôsobom prepravy a postupne sa stala bežnou súčasťou našich životov. Vďaka lietadlám sa dostaneme pohodlne a mnohokrát i lacnejšie ako iným dopravným prostriedkom do našej vytúženej letnej destinácie, na sviatky domov či do cieľa svojej služobnej cesty.

Na Slovensku máme v súčasnosti šesť medzinárodných letísk. Jedným z nich je aj Letisko Poprad - Tatry. Do ktorých letných destinácií ponúka lety popradské letisko počas tejto sezóny? Kam si to môžete namieriť na dovolenku letecky z Popradu?

Neprehliadni: Najobľúbenejšie pláže v Bulharsku, ktoré ponúkajú všetko pre dokonalú letnú dovolenku

Letisko Poprad - Tatry

Letisko Poprad - Tatry leží v nadmorskej výške 718 metrov. Vedeli ste, že patrí k najvyššie položeným letiskám pre prepravné lietadlá v strednej Európe? Nachádza sa približne 200 metrov od diaľničného uzla, spájajúceho mesto Poprad s Vysokými a Nízkymi Tatrami. 

Najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a východnej Európe s názvom Wizz Air lieta na letisko a z letiska Poprad-Tatry a ponúka lacné letenky do rôznych destinácií.

Na popradskom letisku môžete využiť VIP salónik s občerstvením či bezplatné asistenčné služby pre ľudí so zníženou mobilitou. Samozrejmosťou letiska je štandardné vybavenie v podobe prepážok a pultov na odovzdanie batožiny.

Charterové lety z popradského letiska

Popradské letisko počas roka ponúka lety do Londýna a do hlavného mesta Lotyšska Rigy. Ak premýšľate nad dovolenkou letecky do Bulharska, tak určite využite toto letisko. Vybrať si tiež môžete z ďalších dvoch obľúbených letných destinácií ako je Antalya - Turecko a Podgorica - Čierna hora. Letnú dovolenku pri mori do týchto destinácií  z Letiska Poprad - Tatry ponúka sedem slovenských cestovných kancelárii

Vedenie popradského letiska zároveň rokuje s partnermi z izraelského Tel Avivu o obnovení letnej linky pre letnú sezónu 2024. Tá fungovala od roku 2016, avšak situácia v súvislosti s pandémiou COVID v roku 2020 toto spojenie zastavila. 

Čo je to online check- in?

Check-in alebo odbavenie je potvrdenie leteckej spoločnosti, že naozaj poletíte na palube daného letu. Dopravca počas check-inu získa presné informácie, ako je vaše meno, dátum narodenia a číslo pasu a na ich základe vám vystaví platnú palubnú vstupenku. Celý proces môže prebehnúť pred odletom na letiskovej prepážke alebo vo väčšom časovom predstihu cez internet z pohodlia domova. V tomto prípade sa jedná o online check-in, alebo aj online odbavenie. 

Online check-in je proces, pri ktorom sa pasažier sám zaregistruje cez webovú stránku alebo mobilnú aplikáciu leteckej spoločnosti na odlet danou leteckou spoločnosťou. Pri takejto online registrácii si môžete objednať asistenciu na letisku pre imobilných pasažierov, dokúpiť si batožinu, cestovné poistenie, dopravu či iné doplnkové služby.

Je online check- in povinný? Nízkonákladové aerolinky požadujú, aby ste si urobili check-in sami cez internet, inak vám naúčtujú vysoký poplatok, ktorý môže prevyšovať aj cenu letenky. 

Výhodou online check - inu je ušetrenie času, kedy namiesto státia v rade si môžete vychutnať kávu na letisku. Pri online check-ine máte tiež možnosť zvoliť si sedadlá, ktoré vám najviac vyhovujú, a zarezervovať miesta pre celú skupinu blízko seba.

Pokiaľ so sebou beriete aj batožinu, budete ju musieť na check-in prepážke odovzdať. Často sa ale otvárajú aj prepážky špeciálne pre tých cestujúcich, ktorí už sú odbavení a len potrebujú odovzdať batožinu. Ak máte iba príručný kufor či kabínovú batožinu, môžete si to zamieriť priamo na pasovú alebo bezpečnostnú kontrolu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Elena Švachová 05.08.23 00:30

karma
109.00

Aj letisko Piešťany rozšírilo svoju ponuku a myslím, že sa už lieta každý deň. My to máme takpovediac za rohom.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní